Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ashe - jak rozdawać skille?

SilvEx™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema , jestem początkujący w grze League of Legends (LoL'u) i nie wiem jak powinienem poprawnie dawać skille Ashe?(nie wiem jak to się odmienia ;x)... (tu.liczę.na.wasza.pomoc.podajcie.jakiś.tut.albo.napiszcie.z.własnego.doświadczenia,)

Pozdrawiam

:D

Opublikowano

Siema , jestem początkujący w grze League of Legends (LoL'u) i nie wiem jak powinienem poprawnie dawać skille Ashe?(nie wiem jak to się odmienia ;x)... (tu.liczę.na.wasza.pomoc.podajcie.jakiś.tut.albo.napiszcie.z.własnego.doświadczenia,)

Pozdrawiam

:D

http://www.mobafire.com/league-of-legends/build/ashes-to-ashes-67331

Masz tam opisane runy , masterki , spelle jakie brać skille i itemy :>

Jak coś pomóc pisz Pw lub temat

Opublikowano

Może to off top, ale nie polecam Ci gry Ashe. Jest straszne papierowa(czyt. słaba)... Mi na brandzie wystarczy 200 ap żeby zabić ją na 3 skille(nie licząc ulti..) Już lepiej kup sobie postać Ryze.

Opublikowano

Mobafire ssie. Nie patrz tam.

Maksujesz Valley, potem Q (to co slowuje) na końcu Hawk shota (ta strzała zwiadowcza). R dajemy zawsze, kiedy możemy a kupujesz itemy takie jak:

- Doran's Blade

- Berserker's boots

- B.F. Sword

- Zeal

- Vampiric Scepter

- Infinity Edge

- Phantom Dancer

- Bloodthrister

- Bloodthrister

- Madred's Bloodcleaver (taka zielona łapka)

Jeżeli masz polską wersję to lipa :P Ja Ashe grałem zawsze tak. Na ogół to dążysz aby mieć Berserker's greaves, infinity edge, 2x bloodthrister, madredy i phantom dancery. Attack speed + AD + przyjemny lifesteal, który stackujemy wraz z DMG (Bloodthristery).

Miłej gry ;p

PS:

Co z tego, że Ashe to papier? Tak samo jak Twitch ale to właśnie Twitchem wbijam się w 3 i bije ich po 500 za 1 hitem.

Opublikowano

Może to off top, ale nie polecam Ci gry Ashe. Jest straszne papierowa(czyt. słaba)... Mi na brandzie wystarczy 200 ap żeby zabić ją na 3 skille(nie licząc ulti..) Już lepiej kup sobie postać Ryze.

Widać, że jesteś pro noobem. Ashe to jedna z lepszych ad carry / range carry. Chuj, że Ci wystarczą 3 skille, ale z dobrym teamem Ashe trzyma się z tyłu i dostajesz w dupe ostro. Poza tym ma super slow, przed którym nie da się uciec po prostu :D Graj ashe tylko na początku jak jesteś początkującym to ciężko ogarnąć, ale z czasem dasz radę :) Poza tym większość skilli branda nie jest aim (naprowadzanych) więc można je łatwo zdodge'ować... Chyba, że grasz z typkiem co gra pierwszy raz w lola - ale to wtedy jest żal się chwalić.

Zaczynasz 3x bootsy + potki, dokładasz Berserker Graves (jeżeli masz hajs) potem zależy oczywiście składamy Infinity Edge (zaczynamy B.F. Swordem, lub Cape na krytyka :)) następnie phantom dancer (można w między czasie zaopatrzyć się w item zwany Zeal :)) potem Black Cleaver lub Bloodthrister i Ashe pokazuje swój potencjał jako ad carry :)

Jeżeli chodzi o skille to maxujemy najpierw W (Valley) następnie Q (slow) na koniec E (scouta) :) Używaj często scouta, jest bardzo przydatny - pomaga uniknąć wpadek związanych z gankami. Na początku staraj się dobijać miniony, później trzymaj się z tyłu w team fightach i kasuj najpierw carry, a potem innych przeciwników. Ashe ma potencjał, tylko większość noobów po prostu nie potrafi go wykorzystać - stąd biorą się feederzy.

Gold Member

nvm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...