Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

stworzylem własną gre w c++ czy mogę ją sprzedać na allegro ?

SϒS™

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witajcie stworzylem własną gre w c++ czy mogę ją sprzedać na allegro ?

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

oczywiscie ze tak, tak samo jak bys stworzyl obraz i chcial go sprzedac chociaż nie jestem pewien bo robiles go w programie CC+ ktory ma swoje prawa takze poczytaj gdzies na ten temat

Opublikowano

zależy co masz dołączone do tej gry, jeśli jakieś dodatkowe komponenty, biblioteki to tylko zgodnie z licencjami dla nich, najwyżej info że należy sobie ściągnąć odpowiednie by działało

sprzedać jako własny możesz tylko sam program

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

mam wyciągniętych kilka tekstur z paru gier.. ;/

i tutaj tez mam pytanie poniewaz stworzylem program w autoit i czy mogę go sprzedać czy nie ?

Więcej straci ten co to wszystko liczy...

Wigilia 24 Grudnia 2011 ROK SϒS™ Obchodzi 14 Wigilię w Swoim Życiu..

Życzę wszystkim wesołych,pogodnych świąt ,tym czasem ja kończę zabawę w forumowanie i idę

z D&G'em polować na łanie =)

Opublikowano

Jest takie coś jak prawa autorskie jeśli nie stworzyłeś tego w 100% od zera to nie możesz tego sprzedawać... no chyba że podzielisz się z tymi od których zapożyczyłeś te textury... bo to w końcu oni je zrobili

PS: pokaż screen z tej gierki ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Wypuść wersję Alpha za free na początek.

Oferuję moje usługi webdeveloperskie (HTML, CSS, JavaScript (jQuery, AJAX!), PHP, MySQL, PERL).

Więcej pod PM.

Opublikowano

Mówiłeś, że pobrałeś tekstury z innych gier, a więc jeśli nie dostałeś na to zgody to nie masz prawa sprzedawać tej gry bo nie jest 100% wykonana przez ciebie czy tam twój team.

jqeuR.png

Opublikowano

Jeżeli masz swoje biblioteki tekstury itp to tak a jak nie to musisz kupić licencje od autorów ;) Daj wersję alpha zobaczymy co chcesz sprzedawać ;D

Siema, z tej strony Qucheer. ;)

Opublikowano

Możesz sprzedawać to, oczywiscie :D. Ale wszystkie zapożyczone tekstury zedytuj tak aby nikt się nie zorientował, że są w pewnym procencie skopiowane :).

Ps. Daj SS'y albo wypusc wersje demo tej gierki! :D

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Gość MaxAnnihilator
Opublikowano

1.Daj ss'y

2.Nie wiem czy ktoś kupi jak nie widział gry wgl.

3.Pierw daj bete/alpha kto jak woli wersje do testów.

4.Jak zobaczysz że jest dużo osób sprzedaj giere ;)

5.Gie Zet i powodzenia.

Opublikowano

Jeżeli użyłeś tekstur z innych gier, tj. zripowałeś je to nie możesz sprzedać gry, ponieważ część jej nie jest Twoją robotą i istnieją prawa autorskie.

Coś na zasadzie tego, że ktoś by Ci tą grę zapieprzył i podmienił tylko niektóre pliki- podobna sytuacja, że tylko część została wykonana przez Ciebie, reszta przez kogoś. W takiej sytuacje on nie ma prawa tego używać i w świetle prawa naruszył Twoje prawa autorskie.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Może do testów byś pokazał??

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...