Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[X360][Pytanie] Xbox.Prośba o pomoc.

nadal16

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam parę pytań dotyczące xbox'a, ponieważ mam zamiar namówić rodziców, żeby zakupili mi ten sprzęt pod choinkę. Zależy mi jednak na tym nowszym xbox'ie (tym czarnym,slim) i interesowało by mnie czy mogę kupić tego właśnie xbox'a za około 600-800 zł(oczywiście bez kinecta), a jeśli tak, to czy jest szansa, że znajdę xbox'a bez tego kinecta w jakimś Media Mark czy innym większym sklepie.

Jeszcze jedno pytanie :D Kumpel ma zamiar kupić ode mnie PS2(fat) z dwoma padami, za 200 zł.Opłaca się czy nie?

Opublikowano

ja bym sprzedal za 250 ale twoj wybor konsole xbox 360 4gb dostaniesz za 700-800 w jakis media marktach itp ja tez probuje namowic mame na ta konsolke ;p

bez kinecta oczywiscie

Opublikowano

Za tą cenę napewno dostaniesz taki zestaw bez kinecta i z dyskiem 4GB. Znajdziesz je w tego typu marketach ale też możesz szukać w marketach typu Real, Carrefour, itp...

Z ceną za PS2 się nie wypowiem bo nie wiem :P

Dla przykładu zdjęcie z gazetki reala :)

http://imageshack.us/photo/my-images/822/beztytuupwe.jpg/

darkness3.png

Opublikowano

A 4GB to dużo jak na te czasy? Bo w PS2 to mam kartę 8 mb, trochę się chyba zmieniło :D. Ile by się zmieściło w tym 4 GB gier czy save'ów?

Opublikowano

Gry się nie zmieszczą i jak chcesz je instalować to musisz mieć JTAG'A lub RGH ( przeróbkę tęż)

Żeby nagrać grę trzeba kupić dobrą nagyrwarke marki LiteOn z wgranym FW . gry to około 6-8,7gb.

Save'ów ci sie zmieści bd. dużo około 500~ (chyba że będą takie jak Tekkena 6 (20mb) ).

Dysk 250gb -280zł.

@PS. co do ps2 to sprzedałem z jednym padem slim'a za 210zł.

Wiem, że wspomnienie nigdy nie zginie

Tak jak wspomnienie po pierwszej dziewczynie

Jak czasy podstawówki

Zbite butelki, ubite lufki

Starte zelówki w podróży

Polowanie na chwile się nie dłuży, się nie nuży...

Opublikowano

A o co chodzi z instalowaniem gier? Na PS2 odpalam grę, szukam save i gram dalej. A na xbox'ie trzeba instalować coś? Sry, że tyle pytań, ale chce się upewnić :D

Opublikowano

Dobra, a ile kosztuje przeróbka? Wiem, że może być różnie, ale tak mniej więcej/ No i tak jest z tymi banami? Jeżeli nie będę grał online to mi nic nie zrobią? A jeśli zdaży się, że ktoś dostanie bana, to co? Nie odpali już konsoli? :D

Opublikowano

popatrz na allegro ile kosztuje przerobka chyba max 100 zl bana dostajesz na przerobionej konsoli jak grasz na online a jak no online to nic nie zrobia bo jak ;p jak ktos dostanie bana to chyba podkreslam chyba niemoze grac online tylko

niewiem dokladnie nieposiadam konsoli ale zamierzam ja kupic ;p

@down zaraz odpowiem za 30 min

Opublikowano

A informatyk przerobiłby? I jeszcze coś czytałem o jakieś nagrywarce wgranej w kompa, specjalnej do przerabiania gier na xbox'a (sam w to nie wierze :D). Czy to prawda? Czy wystarczy mi tam jakiś program, odpowiednia płyta i nagrywarka od tak?

Opublikowano

niewiem czy informatyk [by przerobil ale znajaca sei osoba na tym niewiem nic o nagrywaniu i przerobce tylko to co powiedzialem

Opublikowano

raczej tak ale ja wole orginala niebede gradl microsoftowi kasy bo wtedy niebedzie mial dochodow na udoskonalanie gier i konsol

Opublikowano

Też racja, ale jeśli się chce pograć w Skyrim, BF3 czy też COD MW, a komputer na to nie pozwala, a taka gra na xbox'a kosztuje grubo ponad 170 zł to też daje do myślenia :)

Opublikowano

Jeżeli nie masz zamiaru grać na live to według mnie śmiało przerabiaj. Do przerobienia konsoli potrzebne jest PROBE albo coś w tym stylu. Wiąże się to z rozebraniem konsoli, podpięciem napędu do komputera i wyjęciu klucza (może coś pominąłem ale nie znam się na tym :)). Teraz wychodzą nowe gry wymagające LT 2.0. Mają one zabezpieczenie XGD3 i te gry wymagają specjalnej nagrywarki w komputerze żeby je nagrać (LiteOn iHAS-124-624 XXB, musi ona mieć wgrany flash by nagrywać na wszystkich sektorach płyty). No i oczywiście do tych gier wymagane płyty verbatim. Przerobienie konsoli wiąże się z kosztami od 40zł (wersja FAT) do 100zł (wersja Slim). A co do 2xup: na świecie jest tylu ludzi, na których oni zarabiają, że nie braknie im do tego środków :P

darkness3.png

Opublikowano

@Up tez masz racje ale i tak wole nie kradnac bo lubie grac online nie dopowiedziales tez ze jak rozkreci konsole to traci gwarancje wiec najlepiej po gwarancji przerabiaj jak masz przerobic

Opublikowano

No to jest oczywiste, że jakiekolwiek naruszenie konsoli równa się z utratą gwarancji (przynajmniej ja to uznałem za oczywiste). Ja przerobiłem konsolę ze względów finansowych. Nie wiem jak to jest u innych ale jeżeli miałbym kupić konsole do gry on-line to kupiłbym PS3 (broń Boże nikogo nie namawiam do kupna).

darkness3.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...