Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[XBOX360][Pytanie] Jakiego Xbox'a kupić?

karolllek7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Mam tu pytanie jakiego Xbox'a kupić? ;)

Cena maksymalna to 1350zł, ale chciałbym też, żeby coś zostało na gry :)

Zależy mi też na Wi-Fi...

Czy bez Kinecta da radę się obejść? ;)

Do czego jest mi potrzebny dysk 250GB? Przecież gry są na płytach :)

Wystarczy mi telewizor 47" LCD Full HD czy potrzeba większego/lepszego?

Czekam na propozycje ;]

Opublikowano

Osobiście polecam :

Oczywiście, jeżeli potrzebujesz dysku 250 GB to możesz zakupić taki zestaw z niewielką dopłatą, a konsolka będzie miała 250 GB HDD.

Do czego to nam? Hmm... jeżeli kupujesz gry i filmy masz na płytkach, a muzyki itd nie chcesz trzymać na konsoli to taki zestaw Ci wystarczy.!

Dlaczego polecam Kinect?

Świetna zabawka... Nie mogę się doczekać Kinect 2, który ma czytać z ruchu warg i mieć multum nowych funkcji.

Wpisz w YT Kinect, a zobaczysz co to potrafi....

Wersja bez Kinect-a :

Taki telewizor spokojnie CI wystarczy

:)

Opublikowano

Obejrzałem, ale nie wiem czy mi będzie to potrzebne :)

Naprawdę fajna zabawka, ale czy na prawdę jest tyle gier obsługujących go, żeby przepłacać 600zł?

Aha, i jaka jest różnica ceny pomiędzy 4GB, a 250GB?

Opublikowano

Różnica ceny?

Zapraszam na ceneo, bądź Allegro....

Przepłacać? To technologia przyszłości... Kinect ma być wprowadzony do PC-tów i Kinect 2 zrewolucjonizuje formę kontrolowania gier itd.

Ma czytać z ruchu warg, poznawać nastrój i wiele ... wiele innych.

Wiele gier nie ma na Kinect-a, bo nie dawno wyszedł, ale wiedz jedno... Skoro jest to będzie się działo i warto zainwestować bo to daje wielką frajdę... Np granie z rodziną, przyjaciółmi w Kinect-a. (Nie wspomnę jak śmiesznie się gra z dziewczyną

<3 )

Jakieś jeszcze pytania?

Opublikowano

Dysk po to, żeby zainstalować poszczególne pliki z gier, wtedy szybciej się gra wczytuje. Same zapisy gry zajmują niewiele więc jeżeli nie będziesz instalować tych plików to nie warto wydawać dodatkowych pieniędzy na dysk. Telewizor jest naprawdę ok. Jeżeli zależy Ci na WiFi to szukaj konsoli w wersji Slim. Możesz też kupić FAT ale wtedy trzeba dołączyć modem itp. Jeżeli masz zamiar kupić kinecta to przy wersji FAT potrzebny jest dodatkowy zasilacz. Przy kinect warto też zadbać aby stał on w przestronnym miejscu.

darkness3.png

Opublikowano

A duża jest różnica jak kupię samego, a potem jak trochę więcej gier będzie dokupię Kinect?

Bo wolałbym się wstrzymać z tym na razie :)

Po poście pana wyżej jednak stwierdzam, że 250GB mi będzie potrzebne :)

Opublikowano

Dokładnie jak wyżej. Kinect osobno kosztuje o wiele więcej. To może jednak lepiej kup zestaw z kinectem jeżeli masz zamiar w przyszłości kupić kinect. Opłaca się ten, do którego jest podany link w pierwszym poście. Sama gra Driver San Francisco kosztuje 100zł- allegro, 200zł- media expert.

darkness3.png

Opublikowano

A to ostatnie pytanie i może mnie do niego nakłonicie :)

1. Ten Driver to odpakowany czyli używany? :)

2. Kinect Adventures to jest cała seria czyli Kinectimals(czy coś takiego), Kinect Sport czy to jakaś osobna gra i tamte też się osobno kupuje?

3. Jest jakaś lista gier na Kinecta i czy w przyszłości takie kultowe tytuły typu Battlefield 3 będą kiedyś dostępne? ;)

Opublikowano

W opisie pisze tylko, że gra odpakowana z folii co nie znaczy, że była używana :) Czy kinect adventures posiada w sobie te inne gry to nie wiem ale pewnie nie. Na allegro kosztuje ona 50zł chyba. Wątpie w to żeby Batllefield był na kinecta ale nie zbadane są wyroki Boskie. Kto może przewidzieć czy takiej wersji nie wydadzą :) Co do Drivera to musiałbyś napisać maila z zapytaniem czy gra była używana.

darkness3.png

Opublikowano

Mógłby, ktoś go za mnie napisać, bo ja nie mam konta na allegro przez brata co dostał bana i nie można na ten adres drugiego założyć ;/

Ja się dogadam z gościem przez telefon albo GG tylko może ktoś kontakt mi załatwić?

Opublikowano

Jak będe na kompie to napisze. Później edytuje posta :)

Chyba nic z tego bo pustka w głowie i nie umie hasła sobie przypomnieć. A do e-maila też hasło mi odrzuca...

Zawsze możesz spróbować założyć konto na inny mail.

darkness3.png

Opublikowano

Nie chodzi o maila tylko o adres mieszkania...

Jak robię konto to dostaje bana z powodu "z tego konta korzysta inny użytkownik", a nie idzie się z nimi skontaktować ;/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Za 810zł kupisz xboxa slim nowego 4gb pamięci.

Jeśli chcesz dokupić dyski (250GB) to kosztuje około 200zł.

Reszta na gry...

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...