Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO/Ostrzeżenie] Stosunek G1 do Modem Tapping'u oraz Overclocking'uu

Grasu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OVERLOCK & MODEMTAP

Po wielu zakończonych testach, w prywatnych oraz publicznych roomach, po wielu filmach i porównaniach z grającymi jak zwyczajni śmiertelnicy, a graczami niczym Zeus, którzy wykorzystują oprogramowanie systemu, do zwiększenia wydajności swojego komputera, jak i tych, którzy manipulują swoim łączem internetowym, blokując wysyłane pakiety, doszliśmy do następującego wniosku:

Overclock (podkręcanie procesora i innych podzespołów), oraz modemtap (blokowanie wysyłanych pakietów), będą traktowane jako forma "hacking'u". Porównując grę zwykłych graczy, a grę z wykorzystywaniem podanych wyżej rozwiązań, zauważyliśmy, że przynosi to znaczne korzyści, dlatego też zdecydowaliśmy, że używanie tego typu wspomagaczy będzie skutkowało blokadą konta.

Po obserwacjach wielu "sławnych" graczy, wykorzystujących overclocking, dzięki czemu ich komputery są wydajniejsze o 20%, niż być powinny. Doszliśmy do następujących wniosków:

screenshot033mz.jpg

screenshot034dp.jpg

screenshot035x.jpg

Ponadto jesteśmy w trakcie projektu, między włoskimi moderatorami, a administracją, który ma na celu, ustalenie, poprzez "maths sureness" ( nie mam pojęcia jak to przetłumaczyć 0.o) kto używa OVC czy też ModemTap. Możemy jedynie zdradzić, że nasz projekt szybko się rozwija.

Tak więc ZACHĘCAMY, graczy którzy korzystają z tego typu wspomagaczy, do zamykania ich, kiedy to logują się do gry. Jeżeli zostaniesz przyłapany, na korzystaniu z OVC czy ModemTap , bądź pewny, że się o tym dowiemy, i stracisz swoje konto.

No to byłoby na tyle ^. Wydaje mi się, że na pierwszy ogień pójdą gracze z wysokimi lvl'ami.

~Grasu

32354141673387527780.png

Opublikowano

Ta, a jak ktoś ma słabego procka i sobie podkręci to i tak jakoś nie za wiele to da i bana mam dostać... Niedługo nikt nie będzie w to grał ^^

1365881062-U68160.png

Opublikowano

Lol, ale jeśli ktoś podkręcił procka dla czego innego?? To ma nie grać w WR?? Przesada. Sami są sobie winni, że w WR gra coraz to mniej osób. :unsure:

Nothing to do here.

Opublikowano

Z ModemTap mają całkowitą rację, bo ludzie robią to celowo. Ale overclocking ?....

Mam komputer, który nie jest jakimś kombajnem , ale w gry z serii COD mogę grać bez obaw na maxymalych. A porównując jaka grafika jest w COD'dzie a WarRocku różnica jest znaczna. Jednak mimo to nie mogę powiedzieć że gra chodzi mi płynnie - szczególnie na UO czy BG...

Aktualnie mam podkręcony procesor i nie zamierzam tego zmieniać kosztem płynności gry, no chyba że zrobią coś z tym okropnym silnikiem....

Tyle ode mnie.

32354141673387527780.png

Opublikowano

Nie każdy musi podkręcać a będzie miał takie osiągnięcia co ten podkręcający i klapa. Trochę dziwne ale ok.

1327845619-U359964.jpg

|Helper WarRock|

"Docenisz jeśli stracisz.."

Opublikowano

OC = Więcej FPS

To już nie lepiej wprowadzić ograniczenie prędkości gry niż banować za OC? Przeca to jaka głupota jest, jedni podkręcają dla przyjemności, inni dla lepszej oprawy graficznej, a jeszcze inni dla nie ścinania gier. Czyli wg tego wynika, że trzeba się pier***** z BIOSem za każdym razem, jak się chce pograć w tą megashackowaną grę... Jak dla mnie "facepalm"

EDIT: Już można pominąć to, że jedni mają megawypaskompa wartości używanego samochodu, a inni zabytek, na którym WR chodzi jakby chciał, a nie mógł ;)

Opublikowano

co racja to racja.. skurczybyki z 50 lvl + nawet sie nie obejrzyc a tu cie zabija takjakby zza scian...

modem tapping maja ograniczyc

Opublikowano

Czyli wg tego wynika, że trzeba się pier***** z BIOSem za każdym razem, jak się chce pograć w tą megashackowaną grę... Jak dla mnie "facepalm"

Dokładnie. Myślą że ktoś będzie bez przerwy się bawił?? :huh: Odstraszają tylko graczy..

Nothing to do here.

Opublikowano

Mi jak najbardziej pasuje.

Bo tak ja 3xUP Napisał że się nawet nie obejrzysz a tu cię koleś już zabija.

Jestem Za :)

Opublikowano

procka w biosie można podkręcać ponieważ to wpływa tylko na płynność gry, tak pisze na gamefirst, podkręcanie za pomocą programów wywołuje szybsze strzelanie itd i to jest banowane

Opublikowano

Info dla nie ogarniętych:

Podkręcanie tak zwaną "szyną" FSB w przypadku warrocka zwiększa szybkość rozgrywki.

Jeśli ktoś ma słaby procek i musi podkręcić to najlepiej zrobić to za pomocą "mnożnika", w ten sposób nie zwiększa się szybkość rozgrywki ponad normalną a zwiększa tylko wydajność gry by chodziła płynnie jak na dobrym sprzecie

Opublikowano

No dobra... jak chca to niech sie w to bawia...

Ale wedlog mnie najpierw powinni cos zrobic z "hakerami"... <_<

a overlock'em i modemtap'em zajac sie pozniej... -.-

1379095800-U384748.png

ExMod | ExMentor | ExChampion | ExMoT | Blue Member | Tagger

Opublikowano

@UP ale co niby z hacker'ami zrobią musieli by zablokować nowe hacki, a właściwie ich kod czy coś. Tak jak zablokowali hacki w formacie .exe . Gdzieś widziałem kilka adresów ktoś podał i kilka postów później jakaś osoba wysoko postawiona chyba moderator napisała, że tym można zablokować te nowe hacki. Znalazłem to na innym forum, ale nie pamiętam gdzie.

@Top chyba ich coś. Jak oni mają zamiar sprawdzać czy coś podkręcamy i wgl. moim zdaniem to nie wypali, bo musieli by nam się na kompa włamywać, a nie sądzę, by każdego kto jest na serwie kontrolowali czy coś ma, bo w czasie gry równie dobrze może coś podkręcić. Nawet jak teraz im to działa to na małą skale, ale w wielkim świecie serwerów i tysięcy graczy to to nic nie da.

@down jak dla mnie to to jest głupota. Niby po co to robią. Niech na stronię umieszczą poradnik jak przyśpieszyć słabego kompa, zęby były równe szanse i tyle.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

@Up: Stopniowo będą rzucali banami na lewo i prawo, to liczba graczy używających np. ModemTap zmniejszy się. Nie muszą nam włamywać się w ogóle do kompa. Wystarczy że mamy WR..

Nothing to do here.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...