Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Laptop

AnimowanY

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam zamiar kupic laptopa ale nie tak do internetu tylko do gier powiedzcie czy takie laptopy sa i jeszcze jedno mnie martwi chce krecic lets playe moj kuzyn ma 2 letniego lapka i jak nagrywa np z minecrafta ma 10fps powiedzcie czy tak kazdy laptop a jak nie to powiedzcie czy nie musze sie tego bac prosze o pomoc!

33886992298670214163.png

72630661675501670256.png

Opublikowano

Laptopy do gier...

Na początku dodam, iż każdy laptop po dłuższym użytkowaniu (np mamy laptop już pół roku to po 4h grzeje się jak wulkan) nagrzewa się przy czym traci na wydajności. Co pewien czas włącza się turbo chłodzenie ... Padaka (bynajmniej większość standardowych tak ma)

Jeżeli chcesz kupić porządny sprzęt do grania musisz zainwestować dużą kwotę i jak wyżej od 4 tyś zaczyna się dolna półka laptopów do grania... Chcesz pograć w najnowsze tytuły z mega detalami? Płać i płacz...

Osobiście korzystam ze stacjonarnego (ostatnie 2 lata był na laptopie) i powiem Tobie, że nie ma porównania...

Co z tego, że laptop jest mobilny i mogę leżeć w łóżku i grać, oglądać filmy.... (takie rzeczy robić można na telefonie/tablecie).

Stacjonarny ma to do siebie, że wyciska 100% ze sprzętu ...

Są na Allegro zestawy 8GB Ramu, 4 rdzeniówki, karta grawifxzna 1-2GB + monitor LED HD 19-22'...

Za około 1800-2400zł.

Żeby kupić laptopa, który by pracował jak ten komputer (podkreślam pracował, a nie miał takie parametry) musiał byś wydać około 8 tysięcy złotych.

Gdzie tu logika?

Zresztą co za komfort wystukiwać w klawiaturę, która jest powiedzmy sobie badziewna...

Do takiego komputerka kupisz mychę Razera i klawkę porządną i nie ma opcji, aby Ci coś nie działało a FPS masz multum.

Też byłem "napalony" na laptopa... A potem sobie w brodę plułem.

Mam nadzieję, że wyciągniesz wnioski... Pozdrawiam - xtie.!

Opublikowano

Mam takie same zdanie... laptop jest do zwykłego użytkowania a na pewno nie do grania. Owszem można sobie w coś zagrać ale nie tak że masz na nim same najnowsze gry i tylko cały czas grasz.....

laptop - biznes

PC - do grania

Po za tym PC można rozbudować a Laptopa już nie za bardzo... jedyny + to to że można go wszędzie zabrać...

Ja mam kompa z 2010 dałem 2400zł i wszytko mi śmiga a na laptopie za tyle to może na LOW by coś chodziło...

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

@2xUP

Na początku dodam, iż każdy laptop po dłuższym użytkowaniu (np mamy laptop już pół roku to po 4h grzeje się jak wulkan) nagrzewa się przy czym traci na wydajności. Co pewien czas włącza się turbo chłodzenie ... Padaka (bynajmniej większość standardowych tak ma)

Jesli nie dbasz o laptopa i nie czyscisz go, pracuje on w miejscu gdzie jest duzo kurzu to nie dziw sie ze tak sie dzieje

Laptopa do gier z dobrymi parametrami kupisz za ~2500zl. Laptopa nie rozbudujesz, ale za to jestes mobilny w kazdej sytuacji.

Jak kupisz taki z procesorem i5, 8GB ramu to MC bedzie chodzil na luzie nawet przy nagrywaniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...