Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Mod Loader

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanie dotyczące mod loadera. Czy jeśli mam Minecrafta 1.0.0 to potrzebny jest mi on do używania modów ? Co prawda mam kilka modów zainstalowanych i działają ale niestety próbowałem zainstalować kilka modów bez tego programu i nie działają. Drugie pytanie to : Jak zainstalować ten loader ? Czy to że wkleję te pliki które są w folderze z tym programem sprawi że on sam w sobie będzie działał ? Bez żadnych plików .exe itp. No i ostatnie pytanie : Czy znacie jakiś program z stylu ModCraft albo jakiś taki co sam instaluje mody ? Bardzo takiego potrzebuję . Za pomoc daję + i - ew. 5 . Czekam na waszą pomoc.

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

1 pytanie

Koniecznie trzeba zainstalować ModLoader jest on bardzo często wymagany w działaniu innych modów ;)

2 pytanie

ModLoader instalujesz w -> Start -> uruchom -> %appdata% -> .minecraft -> bin -> otwierasz za pomocą win-rar'a minecraft.jar i wrzucasz ModLoader'a. Koniecznie usuń Meta-inf

3 pytanie

Niestety takiego instalatora juz nie ma :(

@down

Oczywiście , że rozpakować;)

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Opublikowano

No dobrze ale czy mod loadera mam zainstalować jako cały plik .rar czy mama go rozpakować . Jeżeli mam go rozpakować to chciałbym się dowiedzieć na jakiej zasadzie działa ten loader .

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Weteran
Opublikowano

Modloader jest potrzebny do instalacji modów. Jest to tak jakby plik, bez którego nie obejdzie się. Masz go rozpakować i w minecraft.jar wgrać, a następnie META-INF usunąć.

1339226679-U337649.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...