Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głos

limonz3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pewien nietypowy problem i nie wiem czy dobrze trafiłem, a mianowicie nie mogę zainstalować sterowników do dźwięku, ponieważ napęd nie chce mi czytać, a gdy wsadzam płytę czyszczącą to nie czyści mi, ponieważ nie mam dźwięku ni nie chce działać.. Co mam zrobić w związku z tym?

Opublikowano

Masz za pewno zintegrowana kartę więc podaj producenta twojej płyty głównej. I z tamtąd ściągnij stery... do całej płyty głównej może być też manager do płyty jako program i tam wybierasz coś ściągasz

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Programem Everest home edition pokaże ci wszytko

ściągnij go

@ przekopałem swojego kompa i w ustawieniach no nigdzie płyty głównej nie znalazłem... wszytko inne tak grafa procek dźwięk ale płyty głównej nie także ściagnij program bo w systemie nie ma..

Może sprawdzić wchodząc w aplikacje DXDIG może będzie pisać tam coś ale u mnie nic.... ( o płycie )

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

Ok znalazłem. Mam taki:

Intel 82801GB ICH7 - High Definition Audio Controller [A-1] PCI

I jak mogę pobrać do tego sterowniki?

Opublikowano

Może masz pudełko z kompa (na pewno z płyty głównej też jest.. Może masz Asusa Gigabyte AsRock.. sprawdź ;> Jeżeli nie masz pudełka, otwórz pokrywę blaszaka i sprawdź co pisze na płycie ;)

@edit

Masz tutaj jakieś tematy związane z twoją płytą.

http://forum.pcformat.pl/sterowniki-Intel-82801GB-ICH7-High-Definition-Audio-Controller-A-1-%09PCI-t

+ tutaj coś znalazłem - nie mam do tego skanu i nie wiem czy działa.

http://www.4shared.com/file/RoBabZ6U/Realtek_ALC662__Intel_82801GB_.html

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Musisz mieć dokładną nazwę płyty głównej a nie tylko producenta jak będziesz miał to wklep w google z dopiskiem sterowniki i ściągnij. Tylko z oficjalnej strony. I tyle .

Opublikowano

ID płyty głównej 01/02/2008-G31-ICH7-6A79OG0VC-00

Typ procesora Intel Pentium III Xeon, 2500 MHz (9.5 x 263)

Nie wiem zbytnio jak ma wyglądać ta nazwa płyty głównej bo to jest Asus Gigabyte.

Opublikowano

http://downloadcenter.intel.com/SearchResult.aspx?lang=eng&keyword=%22Intel+82801GB+ICH7%22

w okienkach wybieraj chipset aż dojdziesz do wersji systemu i potem wybierasz drivers zjeżdżasz w dół i masz parę sterów

Opublikowano

Zainstalowałem te sterowniki co podał mi Henezari i może będzie działać. Na razie nie mogę sprawdzić bo pobieram resztę programów bo miałem reinstall systemu. Mógłbym się dowiedzieć co to jest Kontroler Ethert i magistrali zarządzania systemem ?

Opublikowano

Kontroler Ethert- pewnie masz tam zółty znak zapytania.... dobrze mogę nie pamiętać bo z XP ostatni korzystałem 2lata temu. Więc jeśli tak jest to brakuje ci sterowników do chipsetu

A do tego drugiego ja bym się nie dotykał... na pewno nie jest to coś co jest ci potrzebne..

Opublikowano

Dziękuję wszystkim za pomoc. Po nieustannych próbach włożenia płyty zaczęła działać. : ) Dziękuję wszystkim. Odwdzięczam się dając "5"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...