Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Czyli doświadczeni gracze radzą : )

ViiperPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam postanowiłem utworzyć taki temat ponieważ zauważyłem ,że jeszcze nikt się nie pokusił a przecież to jest bardzo ważne aby młodzi gracze zamiast nowych tematów po prostu w postach nasi nowicjusze dowiadywali się co i jak ;]. Na te pytania mają odpowiadać profesjonaliści. Prosiłbym żeby temat podpiąć by się nie zawieruszył. Pomysł zaczerpnołem z innego forum lola (oczywiście nie jest to konkurencja ponieważ tam jest tylko o lolu ;]) Ten temat jest tam bardzo popularny i bardzo pomocny jest ponad 12000 postów więc mam nadzieje ,że i tutaj to się uda ;)

zbyt duża

Opublikowano

Można w sumie zrobić jakiś temat + generator w którym nowi będą mogli zadawać pytania

@Down

Ale po co zaśmiecać cały dział jak można zrobić 1 wielki temat coś w stylu jakiego championa kupić.

Gość Menesterowy
Opublikowano

Po to jest dział, aby zadawać owe pytania.

Jednakże możesz zasugerować tą propozycję któremuś z moderatorów LoLa, a na pewno będzie to obszerniejsza opinia.

Opublikowano

no tak ale oni przecież też tam mają wiele działów i znalazł się ten temat który jest bardzo popularny. Nie wiem niech się wyrazi mod i użytkownicy

zbyt duża

Opublikowano

Dla mnie forum jest atrakcyjniejsze kiedy mogę na nim znaleźć wszystko :)

Zadam pierwsze pytanie - czy SmartCast jest dobry dla wszystkich championów?

czwartkowy posmak w ustach przypomina
że nie ma sensu owijać w bawełnę
zmarzniętego truchła

przez latarnię ktoś przerzucił sznur
cumuje statek w bezpieczną przystań

czuję jak na skroniach zasycha sól
...

Opublikowano

Dla mnie forum jest atrakcyjniejsze kiedy mogę na nim znaleźć wszystko :)

Zadam pierwsze pytanie - czy SmartCast jest dobry dla wszystkich championów?

- czy ilość zwycięstw summonera przyczynia sie do dobierania trudniejszych graczy poza grami rankingowymi?

Co do pierwszego to nie . I do 2 też nie to jest zależne od ELO jeśli go nie masz to grasz z tymi co też nie mają potem ELO od 1000+ do 1200 potem 1300 +1500 i tak dalej

+ Koleś dał tylko propozycje a nie żeby tu dawać pytania xD

Opublikowano

Ten dział jest po to aby zadawać pytania, nie ma sensu ograniczać się do jednego tematu. Na forach tylko o LoL są tworzone takie tematy, ale tam jest znaczniej więcej użytkowników (grających w LoL), więc spam tworzyłby się niewiarygodnie szybko. Tutaj nie ma takiego problemu. Nie widzę sensu tego tematu, nie wiem co sądzą inni moderatorzy.

Opublikowano

Dokładnie tak jak wyżej Spam był by duży, i tak jest dużo takich tematów tylko że z Jednym tematem a nie ogólnie.

Opublikowano

Jeeej... Chyba po to jest forum, żeby zakładać tematy, pisać posty, prawda? To byłby bezsens, bo tak jak ktoś wcześniej mi mówił, przy takich tematach ogólnych zamiera ruch na forum i nie ma po co na nie wchodzić :) A od ogarniania "spamu" są moderatorzy, którzy jak na razie świetnie sobie radzą, także jak dla mnie zbędna rzecz.

Gold Member

nvm

Opublikowano

@Dami3345 Nie zgodzę się z Tobą. :) Istnieje również poza rankingowe ELO. Byłby to bezsens gdybym Ja mająć 800+ winów grał na ludzi mających ich 200.

Opublikowano

To jak nie przechodzi to co nie ? Chce tylko dodać, mówicie ,że ten dział jest stworzony po to aby robić te tematy to dlaczego jest taki temat "jakiego Championa kupić" przecież tam jest niesamowity SPAM ludzie pytają wciąż o te same postacie. Jeden napisał powiedzmy Akali vs Katarina to za 10 stron to samo pytania i spirala się kręci ! ale jak tam chcecie

zbyt duża

Opublikowano

Ten temat także nie był przemyślany, ale te pytania były zadawane dużo częściej. Gdyby nie to powstało by ponad 1k tematów o tym jaką postać kupić. Być może przez to zmniejszył się na forum "ruch"(w każdym tego typu temacie było po 5-10 odpowiedzi), ale zmniejszył się też spam - 20 na 30 tematów były pytaniami championa. Jeśli uważacie że temat powinien zostać zlikwidowany, piszcie pw.

Opublikowano

musisz napisać do suporrtu masz nawet specjalny wzór co i jak ;] Postacie możesz oddać tylko raz i max 3 postacie oraz muszą być zakupione najpózniej miesiąc temu ;]

@edit jest nawet tut ;]

http://www.mpcforum.pl/topic/395885-tut-jak-dostac-na-powrot-rpip-za-skinypostacie/

zbyt duża

Opublikowano

Mam pytanie, chciałbym zacząć przygodę z Lol'em i troszkę czytam nt. tej gry .. i 'znalazłem' wątek o wyborze bohatera, może mi ktoś polecić jakiegoś , albo opisać ich ? ;x

Opublikowano

Mam pytanie, chciałbym zacząć przygodę z Lol'em i troszkę czytam nt. tej gry .. i 'znalazłem' wątek o wyborze bohatera, może mi ktoś polecić jakiegoś , albo opisać ich ? ;x

Są różne rodzaje bohaterów które biją z bliska lub z daleka. Każdy ma inne czary i każdy ma inne zadanie w grupie. Bohaterów dzielimy na Tanków DPS Off-Tanków AD AP AD-Carry AP-Carry i Support. Każdy ma inną rolę w teamie np support jest od pomagania partnerowi na linii tank jest do tego aby atakować pierwszy lub przetrzymać atak wieżyczki. Ogólnie musisz zagrać tutorial abyś wiedział coś o bohaterach

Opublikowano

Jako moderatorowi z dość długim stażem i przygodą z pełnieniem tej funkcji nie tylko na mpc uwierzcie mi, że takie tematy nie służą forum.

One owszem mogą być dobrym rozwiązaniem, ale nie na forum wielotematycznym i nie w tak słabo rozwiniętym dziale jak nasz.

Nawet na mpcforum byłem świadkiem spadku kilku działów do Innych FPP / MMO min. poprzez podjęcie takiej błędnej decyzji.

Nie chciałbym by LoL skończył tak samo bo jest świetną grą co pewnie i wy potwierdzicie, ale jeśli administratorom przestanie się kalkulować trzymanie go na głównej upadnie.

CLOSE : c

P.S

Nie wiecie czegoś piszcie temat. Potem gdy ktoś będzie miał podobny problem może po prostu użyć wyszukiwarki i szybko odnaleźć to co go interesuje. To jest właśnie plus tworzenia jednowątkowych tematów.

1373662483-U83583.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...