Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Czy opłaca się kupować ten telefon ?

JacoH

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, chciał bym kupić jakiś telefon do 200 zł, bo upadł mi telefon Nokia 5230 i odpadło coś w środku, oddałem na gwarancję, a oni zwrócili mi telefon, unieważnili gwarancję i powiedzieli, że telefonu nie da się naprawić(?). A zwyczajnie telefon sam się czasem wyłącza, i to ma być powód do tego wszystkiego (chodzi mi o gwarancję itd.). A ja już mam tego wszystkiego dosyć i chce kupić nowy telefon, a tamten sprzedać.

I ponieważ nie mam za dużo kasy, a chce telefon dotykowy z klawiaturą Qwerty i WIFI (opcjonalnie), więc raczej nie mam jak kupić oryginalnego telefonu i dlatego zastanawiam się nad chińską podróbką, ale ta aukcja jest inna, bo koleś wysyła telefon z polski za super niską cenę, a gwarancja (12 miesięcy) jest realizowana w polsce. Resztę info przeczytajcie na aukcji.

Tu macie link: http://allegro.pl/fut-tech-e700-e7-gwarancja-w-pl-szybka-dostawa-i1977112874.html

Ale proszę o rozpisywanie się, a nie np. nie bierz tego LUB To jest chała. Proszę o podanie powodu, biorąc pod uwagę cenę itp.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano

cena ok szczeze to pierwszy raz widze ta firme jest to podrubka noki n7 a taka nokia 1400 zl .;P

a jak chcesz to bierz jezeli bierzesz telefon jak wyglada

Opublikowano

Nie polecam Ci takich telefonow. Malo funkcjonalnie. Wybierz sobie taki telefon ktory nie bedzie miec klawiatury, ale klawe qwerty dotykowa. Polecam CI telefon se xperia , najlepiej x8, poniewaz? : Tanio kupisz na allegro, ma wszystko , zajebiscie funkcjonalna. Nie ma zadnych zastrzezen . Polecam pzdr ;]

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

@UP1, 2 i 3: Pisałem, że mam tylko 200 zł, a za tyle nie kupie raczej żadnego Samsunga czy nokii i już na pewno nie SE Xperii 8. A co do SE X8 to miałem go przez jakiś czas i nie podoba mi się. Jestem osobą o raczej dużej dłoni i palcach, a wyświetlacz dotykowy o przekątnej 2,6 czy tak 2,8 to za mało. Dlatego chce klawiaturę Qwerty, a co do dotyku to kupię sobie jeszcze patyczek.

Opublikowano

Również nie polecam ;] maksymalnie 3 miesiące i spam się zjebie ;)

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Jeżeli lubisz kalkulatory to bierz. Ja odradzam. Na twoim miejscu zebrałbym jeszcze z 200 zł i kupił LG GT540. Kosztuje od. 200-400 zł. Android i inne duperele. Sam go posiadam więc polecam.

Opublikowano

Ja nie radzę ci kupować takich telefonów.

Lepiej kup sobie coś lepszego i na pewno nie z szajskim oprogramowaniem typu symbian.

Kup telefon z Androidem 2.2-2.3 i na pewno będziesz zadowolony ;)

1324582503-U433780.png

Sygnatura by

Krephicek (me)

Opublikowano

tak jak wyzej android ewentualnie htc (maja windows'a ale mozna zmienic) reszta starych telefonow to crapy raz ci spadnie i dupa ;/ jezeli nie masz kasy na nowe kup uzywane. takich nie brakuje i na pewno znajdziesz jakis w pelni dzialajacy

Opublikowano

Nie kupuj zadnego chinskiego dziadostwa co sie zjebie po 1 roku. Jak juz chcesz miec dobry tel. to dorzuc kilka zl. i kup cos na lata .

ravensygna.png
Opublikowano

@UP nawet jak by miał mi działać rok to i tak w czerwcu kończy mi się umowa i będę nowy brać.

@Top Wiek, że to chiński szajs co kilka razy upadnie i się zjeb**, dlatego dokupię futerał, a właśnie mój kumpel ma takiego i od niego kupię, bo mu nie potrzebny. A LG GT540 odpada nie ma WIFI i klawiatury, a i dotyk nie jest idealny, myślałem też nad nim, ale mnie kilka osób oświeciło.

Opublikowano

Nie kupuj takich "sęków" nie to że jak upadnie to się rozwali , ty sam nim rzucisz :) . Na twoim miejscu kupiłbym jakąś nokie albo sony ericsona za te 200zł . Jak nie masz kasy to najlepsze rozwiązanie

1321803775u359964.png

Created by Kondzio56

Opublikowano

LG Cookie kurwa.Taki dobry telefon a wszyscy pierdolą o androiach nie wiem po co . Klawiaturę LG ma ekranową, ale nie różni się niczym od wysuwanej , bardzo szybko można napisać smsa, uwierz.

Opublikowano

@up

LUDZIE! On ma 200zł! Może znajdziesz T-Mobile Move z androidem... ale musisz 100zł dożyć.. Lub coś lepszego ale niestety używkę..

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Dobra widzę, że wszyscy odradzają mi kupno tego telefonu, ale czy ktoś z was go kupił. Wiem, że te które są wysyłane z Hong Kongu to śmieci, ale te są sprawdzane i mam gwarancję w polsce, a nie, że muszę odsyłać do Hong Kongu. I dlatego się nad nim zastanawiam. Zastanawiam się też nad SciPhone(czy jakoś tak, po prostu podróbka IPhone). Jest on do kupienia u tego samego allegrowicza, można zobaczyć.

Opublikowano

Ogólnie nie polecam takich tolefonow gdyższybko się psują . Lepiej rozbierać jeszcze trochę lub kupić jakiś w dobrym stanie używany telefon.

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

2xup

Radzę Ci jeszcze pozbierać... Wg. mnie szkoda wydawać na to pieniędzy.. Zepsuje się po pół roku użytkowania - lepiej dozbierać i kupić coś z androidem i mieć ten telefon dłużej.. Rób co chcesz, ale ja odradzam Ci kupna tego czegoś.

2mg3y3k.jpg

Opublikowano

Dobra dzięki za odpowiedzi.

Proszę o zamknięcie tematu.

Opublikowano

Tak dokładniej po patrzyłem i zobaczyłem, że oryginalna Nokia 5800 która ma wszystko oprócz klawiatury Qwerty i kosztuje z dostawa ok. 220 zł używana. A to już mogę przeżyć. I teraz pytanie czy brać. Jestem pewny, że dotyk jest super, bo miałem i jeszcze mam, ale mi się zjeb** i dlatego kupuje inny. Mam jego młodszego i gorszego brata Nokie 5230.

Pisać co myślicie o wzięciu nokii 5800.

Opublikowano

Ja ci powiem tak nie kupuj chinoli, kupiłem niedawno i teraz muszę nowy kupować. Gdy przyszedł mi telefon wszystko ok patrzę na all czy jest dobrze. Działał normalnie po 6 dniach zaczął sam się wyłączać, nie upadł mi ani nic. Odesłanie go spowrotem wyniosło by mnie ok 150zł... Więc to nie ma sensu. Sprzedałem go wkońcu kumplowi z klasy za 30 zł. Dziś zakupiłem nowy telefon:

se4.jpg

Klawisze ma dotykowe, ogólnie niezły bajer. Kupiłem używany za 245 zł. Czytałem sporo opini na temat tego telefonu i jestem zadowolony ;).

Polecałbym ci ten model. Używki na allegro chodzą po 230-300 zł.

fs_pc.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...