Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Client 2008

Damdus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po ok. 1 roku przerwy chciałbym ponownie wrócic do metina, tym razem postawić własny serwer jak narazie hamachi.

Kiedyś się w to bawiłem i szło mi całkiem nieźle, jednak serwer nigdy nie został opublikowany publicznie. Był to serwer dla moich znajomych, ale mniejsza o to.

Przez ten czas wiele rzeczy zapomniałem i powoli sobie nadrabiam zaległosci, tylko tak jak to u mnie już bywa, nie mogę rozwiązać, wydaje się, banalnego problemu xD.

Otóż mam pliki serwerowe 2008r, chciałbym mieć również clienta z 2008r, gdyż poprostu tak jest dla mnie lepiej. To na nim zawsze pracowałem i dla mnie jest o wiele wygodniej jak na cliencie 2010r.

Problem polega na tym, że nie potrafie "połączyć" clienta do plików serwerowych.

Tzn. Mam spolszczenie z końcówką .100, serverinfo.py edytowałem na moje ip ze zwykła końcówką i jak włączam clienta przez spolszczenie to pojawia się błąd "LOG".

I tu jest moje pytanie.

Co ja mogłem zrobić nie tak??

Jak zmieniłem IP w serverinfo.py na końcówkę .100, to nic nie zmieniło, nadal był ten błąd.

Opublikowano

LOG

system.py(line:273) RunMainScript

system.py(line:192) execfile

system.py(line:163) Run

prototype.py(line:60) ?

prototype.py(line:51) RunApp

networkModule.py(line:71) SetLoginPhase

system.py(line:130) __pack import

system.py(line:110) _process_result

introLogin.py(line:8) ?

system.py(line:130) __pack_import

Run - exceptions. SyntaxError: invalid syntax (line 40)

Opublikowano

Hmm, miałem również taki problem, tyle że na plikach 2011. Nadal u siebie nie naprawiłem problemu, ale może masz zły rocznik clienta?

Dodam że na modzie na 99% Ci pójdzie :P

nie ma mnie tu

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja mam podobny problem

Poniżej screen

Jest może ktoś kto potrafi to rozwiązać?

pliki serwerowe 2010

klient 2010 czysty

nie wiem co jeszcze jest potrzebne do identyfikacji błędu, a i jeszcze przy uruchomieniu serwera gry wyskakują błędy przy game, game22 i game 99

post-566643-0-41668800-1330973206_thumb.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...