Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Mało FPS - co mam zrobić?

alanmis29

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znalazlem temat wczesniej na tej samej zasadzie ale teraz ze mna

jak gram mam okolo 15fps teamfight czasami spada o 5-10 :( a mam karte graficzną Asusa 1GB GDDR5 EAH5770 Cucore

moze to wina mojego ramu ktory wynosi 1 GB a procesor: AMD Athlon ™ 64X2 Dual Core Processor +4000 + 2.10GHz co mam dokupic do kompa odpiszcie

Grafike mam na ,,niska" w lolu ustawiona

1.png
Opublikowano

Hehe mam bardzo podobną sytuację do Ciebie - ściągnąłem nowe sterowniki (tyle, że to było już dosyć dawno) i wszystko jest git.

Też miałem mało fps, a rozdzielczości nie zmieniałem, bo lipnie się gra. Karta HD5650 ATI Radeon, a procek 2x 3GHz. Ściągnij nowe stery do grafy :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

Chociaż ja miałem inną sytuację. Wiatraczek od karty obcierał o krawędzie i czasami chodziła wolniej, dlatego spadały mi FPS do 10 lub 5. Taka rada na przyszłość.

Opublikowano

Sam miałem kiedyś taki problem . Pobrałem stery do karty od nowa i ustawiłem wszystko na low w grafice czyli postacie i otoczenie na low . Teraz mi wszystko ładnie śmiga.

Chłopaku ortofrafia, błąd w tym pośćie:

+ w Tytule tematu

Pozdrawiam ;-)

Twój post gówno wnosi do tematu.

Opublikowano

Jeśli macie niskie FPS to wyłącznie wszystkie programy typy gg, skype itd, przeglądarkę. No i w twoim przypadku to masz mało ram. Dokup sobie więcej.

Opublikowano

Jeśli macie niskie FPS to wyłącznie wszystkie programy typy gg, skype itd, przeglądarkę. No i w twoim przypadku to masz mało ram. Dokup sobie więcej.

Nie koniecznie, kiedyś był patch, na który się żaliło tyle osób (w tym ja), przez który gwałtownie spadły fps'y na lepszych maszynach. Patch miał optymalizować płynność gry na słabszych maszynach - niestety wyszło tak, że posiadacze lepszych sprzętów ucierpieli. Sam mam 4GB Ram, Kartę HD5650 ATI Radeon, procka 2x 3GHz, to raczej nie powinienem mieć z tym problemów? A jednak były spadki do 2-5 fps i gra była niemożliwa. Lecz polecam zacząć od pobrania najnowszych sterowników ze strony producenta (oczywiście tak jak napisał Farex też pozamykać zbędne programy) i spróbować, jeżeli nie poskutkuje to wina sprzętu :)

Gold Member

nvm

Opublikowano

Omg... ja mam kompa:

-Intel® Core™2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz

-8Gb ramu

-NIVIDIA GeForce GTX260

No i mam od 5-20 fps... nie wiem co mam zrobić żeby mi nie lagowało.

Proszę o pomoc.

(Sprawdziłem sposoby podane wyżej)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Nie koniecznie, kiedyś był patch, na który się żaliło tyle osób (w tym ja), przez który gwałtownie spadły fps'y na lepszych maszynach. Patch miał optymalizować płynność gry na słabszych maszynach - niestety wyszło tak, że posiadacze lepszych sprzętów ucierpieli. Sam mam 4GB Ram, Kartę HD5650 ATI Radeon, procka 2x 3GHz, to raczej nie powinienem mieć z tym problemów? A jednak były spadki do 2-5 fps i gra była niemożliwa. Lecz polecam zacząć od pobrania najnowszych sterowników ze strony producenta (oczywiście tak jak napisał Farex też pozamykać zbędne programy) i spróbować, jeżeli nie poskutkuje to wina sprzętu :)

To byl patch z riven.

Do podwzyszenia fps'ow polecam programy:

-game booster 3

-slow pc fighter +

wylaczenie zbednych programow typu:

-przegladarka

-gg/skype/antywirus itp

ctrl + alt + del i sprawdz jak program zabiera Ci najwiecej ramu.

sstwc.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...