Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Wejście na własny serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cóż, nie myślałem, że po obejrzeniu masy tutków na YT i przeczytaniu tony spamu będę musiał pisać na mpc. Ale do rzeczy. Posiadam własny serwer metin2 na plikach 2010 (tych z tematu schittseta). Czy stawiam serwer hamachi czy no-hamachi NIKT nie może wejść na serwer, pomimo, że portmap jest odpalony, w sysinstall wszystko uzupełnione, loopback działa. Robiłem nawet mostkowanie łącza głównego i loopbacka i stawiałem na mostku NAC, też nie działa. Tzn, działa, ale nie tak jak trzeba. Problem jest tej natury, że mogę zalogować się gdy łączę się ip z loopbacka, ale gdy wpisuję własne ip (zewnętrzne stałe) nie mogę się zalogować. Zapora windowsa jest wyłączona, antywirusa i firewalla nie mam, bo mi się licencja na kasperskym skończyła. Co zrobić, żeby inni mogli się połączyć do serwera? Masa "Lajków" za pomoc

Opublikowano

1. Zły klient, tak jak UP.

2. Coś jest nie tak w portmap.

3. Może padło logowanie ?

Opublikowano

Jesli hamachi to moze zla koncowka jest.

Zly client tez jest czasami przyczyna. Zainstaluj od nowa.

Cos moze padlo w maszynie lub logowanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...