Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rybki ? Koszty ? Karma ? Sprzęt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć...

Mam zamiar kupić sobie na następny rok Rybki ;] , jeszcze nie wiem dokładnie ale to będą te do akwarium .

Chodzi mi o koszty , ile będzie kosztowało akwarium + sprzęt do oczyszczania wody ? ( można linki do Allegro )

Ile Karma będzie kosztowała , i jakie rybki polecacie ?;]

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

nieoplaca sie kupowac rybek poniewaz smirdza i co kilka tygodni trzeba wymieniac wode

za akwarium i sama pompe duzo zaplacisz a pokarm i rybki to groszowa sprawa bo beda ci sie same rozmnazac

wiem bo moj wujek ma

po prostu nie warto kupowac napisze ci to w + i -

+ Zainsteresowanie

+ Mozna sprzedawac pozniej rybki

-Wymiana Wody

-Rybki smierdza

-Wysokie koszty

Opublikowano

rybki - akarium 200 zł 40 l (małe :() powyzej 400zł 100l.

Karma jest tania. 4-5 zł w zależności od rybek. np 2-4 opakowania tygodniowo. -/+

przydatne rzeczy: łapak dla ryb

filtr - do 50 zł znajdziesz.

grzałka- tez do 50 zł

Najlepiej na poczatek gupiki, gurami, glonka, oraz kilka kirysow i pawie oczka.

piasek - 20 zł

- od ryb jebie i to ostro

- droga sprawa na poczatek - potem problem z przerybieniem.

- wymiana wody co tydzien lub mniej.

+zaisteresowanie

32325.jpg

24854.png

27454.jpg

Opublikowano

o czym wy mowicie ?!? rybki nie smierdza chyba ze im sie wody nie zmiania !!!

to tak akwarium jest najdrozsze zalezy od wielkosci ale na poczatek polecam 80 l z porkywa to jakies 160 200 zl

filtr 50 zl ale kup jakis dobry zebys nnie musial sie bawic w porzatki za czesto

grzalka 50

kamyczki ze 20 zl

no i dekoracja ale to jak juz uwazasz z czasem fajnie sobie urzadzisz

wazna jest roslinnosc rybki czasem lubia sie schowac ale pamietaj nie za duzo zeby bylo je widac

a karma za 20 zl masz taki kubelek duzy on starcza na troche ale radzil bym tez ochotke kupic lubia to rybki i jest pozywne

ale pamietaj musisz sie przygladac rybkom czesto maja rozne choroby trzeba te kupywac rozne srodki przeciw chorobom i grzybon

w akwarium nie obejdziesz sie bez glonojada kup conajmniej 2 za jeden jakies 10 zk nie musza byc ladne ale czarne sa najlepsze

co do rybek mi sie osobscie podobaja najbardziej neonki

no i tak na koniec akwarium to fajna sprawa polecam tylko trzeba troszeczke sie tym zajmowac i poswiecic na poczatku troche pieniedzy

Opublikowano

o czym wy mowicie ?!? rybki nie smierdza chyba ze im sie wody nie zmiania !!!

to tak akwarium jest najdrozsze zalezy od wielkosci ale na poczatek polecam 80 l z porkywa to jakies 160 200 zl

filtr 50 zl ale kup jakis dobry zebys nnie musial sie bawic w porzatki za czesto

grzalka 50

kamyczki ze 20 zl

no i dekoracja ale to jak juz uwazasz z czasem fajnie sobie urzadzisz

wazna jest roslinnosc rybki czasem lubia sie schowac ale pamietaj nie za duzo zeby bylo je widac

a karma za 20 zl masz taki kubelek duzy on starcza na troche ale radzil bym tez ochotke kupic lubia to rybki i jest pozywne

ale pamietaj musisz sie przygladac rybkom czesto maja rozne choroby trzeba te kupywac rozne srodki przeciw chorobom i grzybon

w akwarium nie obejdziesz sie bez glonojada kup conajmniej 2 za jeden jakies 10 zk nie musza byc ladne ale czarne sa najlepsze

co do rybek mi sie osobscie podobaja najbardziej neonki

no i tak na koniec akwarium to fajna sprawa polecam tylko trzeba troszeczke sie tym zajmowac i poswiecic na poczatku troche pieniedzy

kazda osoba ma swoj charakterystyczny zapach

a ty mowisz ze ryba nie smierdzi ?

Opublikowano

Co do sprzętu to wszystko zależy od rodzaju rybek.

Ryby zimnolubne możesz trzymać bez grzałki a z kolei ryby ciepłolubne ( tj. ryby egzotyczne) wtedy grzałka jest już konieczna.

Co do akwarium to z 80l kup bo inaczej te ryby się będą męczyły.

Co do cen nie pamiętam już bo dawno hodowałem ale na początek to głupiki,welonki ,bojowniki.

Ładnie wyglądają i jak dla początkującego są w sam raz. Karma to już grosze. Do 10zł dobra karma.

egq3SFm.png

Opublikowano

W szkole jest akwarium i wcale nie śmierdzi ;] , jest ten duży brzydki glonojad ;] tak myślę że rybki będą z grzałką czyli

Akwarium 80 l 200 zł , grzałka 50 zł , filtr 50 zł , dekoracja to około 50 już jest 350 zł + rybki ;]

rybki dla początkującego jakie ceny ??

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

Polecam Pyszczaki =) Wytrzymałe i piękne. Nie opłaca ci się kupować mieczyków czy tam skalarów bo i tak ci po tygodniu padną.

Akwarium 200l jakieś 100-150zł

Jedzenie jakiś granulat to są groszowe sprawy.

Grzałka,Filter,oświetlenie do tego jakieś skałki/małże/żwirek itp. To juz większy wydatek zalezy od sklepu.

Puszczaki to zalezy od gatunku ale ogółem od 10-30zł

1385378412-U477327.png

By Miyoshi

Opublikowano

@up idziesz do szklarza i każdy Ci zrobi akwarium. I wtedy takie ceny wychodzą. Sam wiem jak terrarium szukałem.

.

Opublikowano

Czyli największy wydatek akwarium , grzałka , filtr i oświetlenie , kamyczki itp. ile to tak wyjdzie ?? ( akwarium 80 l)

narutotagkopia.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...