Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z odczytem nowej płyty z grą

StrazaKK122

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Dzisiaj dostałem od chrzestnego grę na mikołaja Operation Flashpoint: Dragon Rising nie jest to może jakaś "szałowa" gra jak na teraźniejsze czasy ale jednak chciałbym ją sprawdzić :) No i tak po włożeniu płyty do napędu komputer jej po protu nie widzi :/ Działo mi się już to parę razy ale wtedy były to "piraty" więc nie za bardzo się tym martwiłem. Przypominam GRA JEST ORYGINALNA (nowa).

Parametry komputera:

Stacja dysków cd/dvd - TSSTCORP CDDVDW TS-L633C

Procesor - Intel Pentium P6000 (2x 1.87)

Ram - 4GB ddr3

Karta Graficzna - ATI RADEON HD 5650

System Operacyjny - Windows7 Home Premium 64bit

Jak by coś było jeszcze potrzeba piszcie !!

Opublikowano

A jak włożysz inną płytę to ją wykrywa czy nie ??

Na 4 sprawdzone płyty trzy chodzą. Zauważyłem że bez problemu odtwarza płytki cd (sprawdzałem na: Ford Racing 2 :P, Waldemar Kasta: Prawda Naga -muzyka-). Do tego zaznaczę że "znalazł" też płytę DVD ale "piracką" w której gry były po pakowane po folderach. Nie odtworzył oryginalnej płyty z grą GTA Vice City :/.

Opublikowano

możesz spróbować zrobic update firmware.

Moze wato spróbować na siłę dawać "znajdź nowe urządznie"

Albo Panel Sterowania ---> System -----> Zakładka Sprzęt i klikasz na "Menadżer Urządzeń"

Opublikowano

Ahh już wiem co mi blokowało tą płytę... VirtualCloneDriver ... odinstalowałem to badziewie i wszystko chodzi :/ Przepraszam za marnowanie waszego czasu.

Pozdrawiam StrazaKK122 :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...