Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Pójdzie mi windows 7?

Graboss

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam czy na tym kompie pójdzie windows 7 Procesor AMD athlon 64X2 4000+BOX

Goodram ddr2 1024mb jak będzie potrzeba do kupie 1gb

Zasilacz I-BOXATX 350W wiem gówniany xD ale 5 lat chodzi

płyta główna gigabyte ga-m56s-s3

karta graficzna geforce gt 520?

chodzi mi o to żeby chodził w miare płynnie i żeby działał metin2 , cs1.6 i lol.

Opublikowano

Myślę że tak ale koniecznie ze 3GB ramu musi być jeśli chcesz grać w nowe gry bo sama 7 zżera około 650-700 bynajmniej u mnie.

A nie lepiej nowego kompa na gwiazdkę ^_^ ^_^

@2down Wcale dużo kasy nie mam.... to tylko taka podpowiedz. jak bym miał dużo kasy to na pewno nie siedział bym teraz przed kompem z netem 1,3 tylko przed kompem z netem np. 100mb/s -.-

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

No właśnie namawiam rodziców ale nie wiem czy wypali :P . Ale w nowości na tym kompie nie będe grał tylko w te gry co wymieniłem wyżej. Chyba że dokupie 1gb ramy .A mam pytanie bo ja mam teraz 2x po 512 ram i mam 4 miejsca na ramy 2 żółte i 2 czerwone to moge kupić 1gb i podpiąć pod czerwone ? bo podobno są 2 miejsca na ramy

Opublikowano

Dokup ramu i zmień kartę graficzną, a co z tym sie wiąże może być potrzebny lepszy zasilacz.

@2x UP

Nie każdy ma tyle pieniędzy co Ty, żeby kupić sobie komputer na święta.

BEZPIECZNY TRANSFER DANYMI NA CHOMIKUJ.PL

Opublikowano

Karta niestety musi zostać :( ale i tak będe grać tylko w metina,cs'a i sporadycznie w lola :D więc na co lepsza karta ? ramu gb dokupie .A co tym ramem mogę go podpiąć pod te czerowne wejście ??30154.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edit@ kurcze pomyliłem sie na tym obrazku w żółte mam podpięte a czerwone wolne./

Opublikowano

Myślę że tak ale koniecznie ze 3GB ramu musi być jeśli chcesz grać w nowe gry bo sama 7 zżera około 650-700 bynajmniej u mnie.

Chcesz mi powiedzieć że ja mam ok 300mb ram na gry?!

Ja pierdziu, a ja się dziwiłem czemu mi Tibia tak laguje że się zalogować nie da...

nie ma mnie tu

Opublikowano

a po co to sprawdzać, nie stwarzaj sobei więcej zmartwień z systemem, 1Gb to minimum zalecane im więcej tym lepiej zawsze

zżera nie znaczy że musi, zbajerowany i zwydziwiany windows może tyle zajmuje ( włączone efekty, tematy pulpitu, wodotryski i bajerki systemowe programy itp )

zapotrzebowanie na RAM jest dynamicznie zwiększane albo zmniejszane , raz go będzie więcej raz mniej

zresztą system ma swap od tego by w razie braku pamięci go użyć a ty sie nie musisz martwić że go zabraknie, najwyżej zfrezujesz windows na chwile albo program się wyłączy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Dzięki stary :D czyli nie mam sie co martwić to zainstaluje dziś tego windowsa . A metin,cs i lol będą chodzić bez zacinania się ?

Sprawdź

Opublikowano

Dokup ramu i zmień kartę graficzną, a co z tym sie wiąże może być potrzebny lepszy zasilacz.

@2x UP

Nie każdy ma tyle pieniędzy co Ty, żeby kupić sobie komputer na święta.

3GB ramu to przeszło ok 100 zł, więc to wcale nie jest duża kasa, wrecz przeciwnie to jest mała kasa.

Do autora:

Musisz kupić ramy DDR2. Nie mozesz kupic DDR3 ani DDR.

Opublikowano

U mnie win7 32bin na 1GB ramu chodzi plynnie, nie zawiesza sie i nie mam zadnych problemow nawet z wlaczonymi bajerami typu aero, indeksowanie itp. Metin dziala prawidlowo, nie wiesza sie itp. CS podobnie. Jesli chodzi o komfort pracy to lepiej zebys dokupil jeszcze z 1GB ramu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...