Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak zmniejszyć zużycie CPU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

W jaki sposób zmniejszyć zużycie procesora podczas działania skryptu? Gdy mam odpalony prosty skrypt na wyszukiwanie obrazka na ekranie, zużycie mojego CPU wynosi około 50% dla każdego rdzenia a mam ich 2.

Czy da się coś z tym zrobić ?

Opublikowano

Nie ogarniam za bardzo architektury Windowsa, ale zdaje mi się raczje, że zużycie wynosi 100% na jednym rdzeniu, zaś 50% "overall", gdyż program pracuje tylko na jednym rdzeniu CPU.

Możesz spróbować pododawać

Sleep(10); 

W niektórych miejscach .

Jednak nie ma możliwości przyśpieszania wykonywania jako takiego. Jedynym rozwiązaniem jest przerzucić się na jakiś język nieinterpretowany [ C++, C#, Java ]

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

nie ma żadnej możliwości

obciążenie we wskazaniach czy na wykresie wynika z czasu w jakim pobierane są dane do wyświetlenia i uśrednione , skrypt obciąża chwilowo na 100% w czasie kliku ms

rdzenie są tylko wirtualne fizycznie to jest tylko JEDEN i ten sam procesor dla obydwu

AutoIt i programy w nim napisane nie obsługują systemów ani procesorów x64 czyli wskazania dla procesorów nie mają znaczenia

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...