Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Głośniki - pewien problem z głosem.

WodnyGłaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć...

Po podłączeniu Logitech X-530 wszystko fajnie śmiga... piękny bass itp... ale co do gier to masakra ;[

każda z moich gier nie obsługuję dźwięku.

Np GTA SA :

Słychać all prócz głosu samochodu...

Brat grał w grę Auta 2 . skarżył się że nie mu " samochody nie gadają "

Wiedźmin tak samo

Most Wanted tak samo... dzwięk silnika nie słychać ale gdy w coś walne lub gdy policja włączy koguty słuchac...

proszę o wyjaśnienie,

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

poszukaj w ustawieniach dzwięku gry

czasem gry mają ustawienia dla większej ilości gośników i dla kazdego efektu osobno

w razie problemów ustaw normalne stereo

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

W każdej z gry sprawdzałem i nie ma takich opcji...

narutotagkopia.jpg

Miej wyjebane na wszystko i na wszystkich ! a tym bardziej na wyżej ustawionych mod*** którzy lizali d*psko żeby dostać posadę .

Opublikowano

to przełącz w mikserze na normalne stereo i sprawdź

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Słychać wszystko, leci like ... a czy głoś się pogorszył jak ustawiłem Stereo??

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Jak masz ten menedżer realtek to pokombinuj tam. Nikt ci nie powie jak to ma zrobione, ponieważ każdy ma inny config, dopasowany do pomieszczenia itp.

Jak chcesz mieć ten dźwiek 5.1 to troche pogorszy mi się zdaje.

Opublikowano

jak wyżej, większość ma swoje regulatory do ustawiania dzięków w systemie, wszystko zależy od zastosowanych sterowników i oprogramowania

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No tak ale z ustawieniem 5.1 nie mam efektów w grach , a w Stereo wszystko śmiga, ale nie wiem czy jakość się nie pogorszyła;x

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Może gra nie obsługuje 5.1? Spróbuj w BF3 zagrać na 5.1 (Jesłi ci ruszy) lub jakąś, która obsluguje 5.1. Jak nie bedzie działać to prawdopodobnie wina sterownik/ustawien

@Posty w tym samym czasie napisane i ta sama odpowiedz ^^

Opublikowano

pisałem w niejednym poście, jak gra nie obsługuje przestrzennego dzwięku ( nie efektów tylko 5.1 czy podobnych ) czyli obsługi więcej niz dwóch kanałów ( stereo ) to nie będziesz miał żadnych efektów przestrzennych . bez względu jak ustawisz dzwięk będzie ten sam

nie wiem co się tak uczepiłeś jakości dzwięku skoro nie zmienia się ona wcale

jakośc dzwięku pogarszają pewnie filtry i efekty dokładane przez mixer albo zawarte dodatkowo w głośnikach ( poszeżanie dzwięku, dodatkowe efekty itp ), nie wiem jakie bajery maja te głośniki ale najlepiej jesli maja powyłączać wszystkie poza regulacjami dzwięku ( basy itp )

wyłącz efekty w mikserze i głośnikach

@UP to właśnie miałem dopisać ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Dobra dzięki wam , leci Lubię to... teraz muszę się pobawić przy subwooferze bo straszne te bassy są... tak mulą że uszy bolą.

UP, a bo ja wiem gdzie wyłączyć w mikserze?? jak odłącze kabelek to wyskakuje Menadżer coś tam HD Audio daje efekty dziwiękowe i tylko mam ustawione " na żywo "

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Jednak wziąłeś te pierdziawki za 300zł. Teraz się męcz. Jeszcze integra Realtek do tego, znakomite połączenie! Pogratulować wyboru <lol>

Bardzo mało gier, utworów mp3 obsługuje 5.1 więc lepiej było kupić głośniki o kilka klas wyżej tyle, że 2.0 i cieszyć się bezproblemowym użytkowaniem.

Opublikowano

Słonko , mi zależało na bassie ;] " pierdziawki " pokazujesz swoją klasę , wybrałem te bo ostro napierdalają ;] podobnie jak zestawy kina domowego;]

jakby starzy zobaczyli że kupuje 2 głośniczki + bas lub bez suba za 200 zł + to by mnie zabili... bo raz kupię z creative 2.1 i gówno a nie bass był.

narutotagkopia.jpg

Opublikowano

Wiem że dobrze wybrałem ;] i nie żałuje tego

narutotagkopia.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...