Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Odnośnie gry

MrMateuszPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jaka jest różnica między zakupem gry (Orginał) a pobraniem ze Steama?

Ehh widze że się różni i to bardzo a mam takie pytanie czy jak zagram na pobranym a potem kupię ogrinał to mi zostanie konto i tylko mi powiekszą ten plecak itp? czy od nowa?

Opublikowano
Jaka jest różnica między zakupem gry (Orginał) a pobraniem ze Steama?

Taka, że jeśli kupisz w sklepie masz dodanych kilka innych gierek. Nie słuchaj ludzi, którzy mówią, że jeśli masz pobraną grę to masz słabszy drop itd. Premium to premium czy masz kupione w sklepie czy przez steama to to samo.

Ehh widze że się różni i to bardzo a mam takie pytanie czy jak zagram na pobranym a potem kupię ogrinał to mi zostanie konto i tylko mi powiekszą ten plecak itp? czy od nowa?

Jeśli kupisz premium to te przedmioty które dotychczas udało Ci się zdobyć zostają, dostajesz tylko więcej miejsc w plecaku, możliwość wymieniania się i te bajery + ponoć lepszy drop (w co wątpię, bo drop raczej na obu wersjach jest ten sam i nie wiem co to za porównanie, że osoba bez premium dostaje słabsze itemki ;< item to item)

Opublikowano

No ale 50 miejsc na pobranej to malo cos. :/ z 30 broni i itemki

Ciesz się, że masz chociaż te 50, nie którzy muszą co miesiąc dokupowac miejsca w plecaku w sklepie bo im już brakuje (250 to mało, sam mam 211).

@topic

Różni się i to bardzo: zmieniony system dropu, mało miejsc w plecaku, brak możliwości handlu, na nie których serwerach masz oznaczenie "F2P" itd.

Lepiej już wydac te 50zł lub zakupic coś w mann co.

Opublikowano

Oczywiście, że potrzebujesz. Myślę, że bardziej opłaca się kupić Orange Box'a ponieważ ma się tam prawie wszystkie gry Valve.

Tak apropo jak Ty miałeś zamiar grać w TF2 bez steam ? Huh ?

Opublikowano

Jeśli gre pobierzesz to będziesz miał wersje F2P - FREE TO PLAY - czyi darmowe konto.

Będziesz niestety miał mniejszy loot itemów randomowych jak i czapek , nie będziesz mógł się wymieniać z innymi graczami.

Gra oryginalna ( orange box ) lub premka ( moześz kupic pay safe card , klucz do gry na allegro , keye.pl itp.) daje Ci:

1.Większy drop random itemków jak i czapek.

2.Możliwość handlu z innymi graczami.

3. No .. nie będą Cię nazywać noobem F2P :P.

Btw premka i oryginał niczym sie nie różnią, tylko ceną.

Opublikowano

@UP Małe sprostowanie.

F2P nie dropią czapki... Więc premium nie ma większego dropu czapek.

Pomyśl ! Premium mają 3% szans czyli ok. co 200h (przynajmniej u mnie). To ile mają F2P ? 0,5% Huh ? Impossible...

Opublikowano

@UP Małe sprostowanie.

F2P nie dropią czapki... Więc premium nie ma większego dropu czapek.

Pomyśl ! Premium mają 3% szans czyli ok. co 200h (przynajmniej u mnie). To ile mają F2P ? 0,5% Huh ? Impossible...

p

Dropia dropia :)

Zanim mialem premium , to dropla mi czapka :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...