Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Sugestia] Odnośnie mentorów

Jamajkas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy wiele osób stara się zostać mentorem, moja propozycja jest taka, żeby nie przyjmować ludzi wszystkich po kolei którzy mają aktywność, posty i tutoriale. Niech ta ranga będzie wyróżniająca się, a nie monotonna.

A więc przejdę teraz do sedna sprawy. Zróbmy konkurs na mentora, czyli powiedzmy ustalmy limit mentorów przyjmowanych tygodniowo bądź miesięcznie. Np. W ciągu 1 tygodnia grudnia złożyło aplikacje 15 osób, to wybierzmy z tych aplikacji tylko jedną. Niech będzie ustalona ilość miejsc: 1 miejsce na tydzień. To jest moja propozycja. Co Wy na to? Wydaje mi się, że do tej pory jest tak, że np. jeśli jest 15 aplikacji i 8 z nich jest dobrych i godnych do przyjęcia to przyjmuje się te 8. Moim zdaniem jest to błędne po powiedzmy za pół roku co trzecia osoba mająca jakąś tam aktywność będzie miała pozycję mentora.

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

kokosz:

Chce by każdy miał szanse na mentora i zostali nagrodzeni Ci, co pomagają.

Chyba wyjaśnione?

Ludzie, nie róbcie z tego jakiś konkursów czy innych idiotyzmów.

Pomagajcie, a na pewno dostaniecie mentora, seriously...

Opublikowano

Mentorem może zostać każdy lecz jeżeli nie będzie spełniać obowiązków na których ciąży ranga to zostanie usunięty z pełnienia tej funkcji. Moim zdaniem ta sugestia nic nie wniesie, ponieważ na ten pomysł wpadła Administracja.

Opublikowano
Wydaje mi się, że do tej pory jest tak, że np. jeśli jest 15 aplikacji i 8 z nich jest dobrych i godnych do przyjęcia to przyjmuje się te 8. Moim zdaniem jest to błędne.

Ja tutaj osobiście niczego błędnego nie widzę : )

P.S

Aceboy i Bambus mają trochę racji.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Widzę, że wypowiedzieli się tylko mentorzy. Niech "zwykły user" też coś napisze.

Ludzie, nie róbcie z tego jakiś konkursów czy innych idiotyzmów.

Pomagajcie, a na pewno dostaniecie mentora, seriously...

Nie wiem czy to jest aluzja do mnie czy nie, ale dla Twojej i reszty świadomości ani razu nie złożyłem aplikacji na mentora, więc nie robię tego z myślą o sobie tylko o innych :)

951841430649214321545.png

Day after day.

Opublikowano

Dla mnie ta cała akcja z "mentorami" jest nudna.

Pierwotnie bycie mentorem miało być wyróżniające i to Admini mieli wybierać oraz tą rangę mieli posiadać nieliczni.

A teraz jest to bezsensowne.

Btw, nie wypowiadam się tak, dlatego, że nie dostałem mentora (bo nawet nie chcę go). Kolejny kolorek do bycia "fajnym".

1334497071-U17330.png

Opublikowano

A ja mam to gdzieś.

Ranga prawie nic nie znaczy.

Na forum obowiązkiem jest pomagać. Mentor dodaje tylko kolorku dla napalonych

Miała to być ranga unikalna , teraz jest ona jak postmaker

­39566146920630933015.png

Opublikowano

Zwykły user ma się wypowiedzieć? OK.

A więc cała jazda z mentorami mogłaby być interesująca gdyby mentorzy byli wybierani przez ADMINISTRACJĘ, na forum ogólnym. Np. moderator działu zgłasza Zero^^ na Mentora <Zero^^ nie ma nic do gadania, tak jak inni userzy>, obowiązkiem moda byłoby napisanie dlaczego on powinien być mentorem i dać linki do tutów, tematów gdzie pomógł etc. a następnie Global Moderatorzy/ Administratorzy forum piszą w temacie tak/nie i tyle :). A nie że koles z 50 postami każdy typu 'kup to bo tym możesz expić i dasz radę' dostaje mentora. Bez sensu, nie? :).

sygnakrlik.png

By Baksiu :D

Opublikowano

Ja podpinam się pod temat. To było wyróżnienie, jeśli Cię administracja wybrała. Teraz ta ranga staje się coraz to mniej warta, jeśli tyle ludzi ją ma. Zaraz będzie masa mentorów, bo przyjmujecie userów jak idzie. Pisałem to nie raz: siedzę w takich działach jak MC, WR, czasami zajrzę do FA i Pogaduszek a i tak np. takiego Tulka na oczy nie widziałem. :mellow:

Nothing to do here.

Opublikowano

Ja nie rozumiem, co ci ludzie się tak nachapali na tych Mentorów, przecież to tylko ranga, nic takiego ' odlotowego ' no chyba że się chwalą w szkole przed kumplami - zwracam honor.

nie ma mnie tu

Opublikowano

Zbędne. Mentor nic nie daję , tylko satysfakcje, więc po co to ???

Prosze nie dawać mi warna 5%, ale jak już , prosze napisać na pw gdzie mój błąd , poprawie go . Czemu ? Mam 95 % , bardzo proszę o przeczytanie tego tekstu kida/moda/admina/globala ktory wyszukał gdzieś mój błąd , pozdrawiam .

Opublikowano

Cała ta ranga Mentor nie jest adekwatna do pomagania lecz od znajomości. Są osoby, które zasługują na tą rangę np. robem, replite13, glinka333 itd. lecz są tacy, którzy są lubiani lub mają znajomości. Menestero, Tulek. Uważam, że powinna nastąpić "redukcja etatów".

1322316286-U391680.png

1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png1319035981-U394251.png

Massimiliano

Opublikowano

Hahah. Menestero ma chyba tam jakąś range, ale niską, jak kid mod, tulek nie ma żadnej, więc jak tu mówic o układach? Rozumiem, że ja mogłem przekupic tego i tamtego, bo mam jakąs tam range na forum, ale zwykły, pomagający user?

Opublikowano

Wiesz dlaczego tak jest, iż ludzie z rangą dostają się najczęściej na tą posadę? Dlatego, że zrobili dużo dla forum i startują na posady KidModeratorów lub próbują się spełniać jako MMT czy też coderzy.

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Opublikowano

Ja bym całkiem tą rangę wyrzucił, a co do pomysłu na Nie,

bo nie taka była idea stworzenia tej rangi ;)

Obecnie PostWriter jest bardziej unikalny, niż ten Mentor,

a pomagać i tak można :P

Zato idiotyzmem jest dawanie mentora osobą,

jak moderator, lub Global albo Kid.

Wtedy ranga moderatora zmuszać cię powinna,

do pomocy na forum, a kolorek i tak posiadają.

Opublikowano

Nie wiem co mentorzy robią, bo jakiejś szczególnej aktywności nie widzę... może jestem ślepy, dlatego też nie mam zdania.

Chyba, że ma to być nagroda za to, co już zrobili.

09071535498836998897.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...