Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czyszczenie kompa [PYT.]

Bartek.B

Komputer  

28 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy mo?na czy?ci? komputer spr??onym powietrzem

• tak
      15
    • nie
      1
    • Spierdalaj kurwwo
      12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przecież sprzężone powietrze, jest lepsze niż czyszczenie odkurzaczem...Powietrzem dotrzesz do trudno dostępnych miejsc, na pewno nic Ci nie popsuje...

Opublikowano

Ok dzięki^^

Też mi się tak wydawało , że się da lecz chciałem się upewnić

97ky69.gif

"Służę pomocą , nie na każde zawołanie "

Opublikowano

zależy jak, kompresorem z głowicą pod dużym ciśnieniem może uszkodzić , sprężonym w opakowaniu raczej nie chyba że "zaleje" skroplonym, powietzrem części SMD i uszkodzi przy okazji ( niska temperatura powoduje pęknięcia lutów albo części )

jak chcesz tylko przedmuchać a odkurzacz ma możliwość przełożenia węża na wydmuch nawet zalecane co pewien czas . na czas czyszczenia najlepiej szafkę całkiem odłączyć od jakichkolwiek urządzeń i zasilania

pamiętać należy też by w czasie czyszczenia TRZYMAĆ obudowę albo jakoś ją uziemić z powodu wyładowań elektrostatycznych

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

ta sam mam takie powietrze w barku i czyszcze tym radiator karty graficznej i procesora

tylko nie przechylaj na bok bo wtedy zamiast powietrza zacznie ci cieknac plyn i mozesz cos uszkodzic, trzeba pionowo trzymac

Opublikowano

Co jakiś czas sam czyszczę sprężonym powietrzem ;) Odkręcam boczną ścianę, kładę kompa na glebie i psikam aż wszystko wypsikam (tzn. kurz, itp).

Polecam jak nie masz czasu na pierdolenie z wyciąganiem podzespołów.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Lubie jak niektórzy ludzie czyszczą komputer odkurzaczem a potem coś nie działa :]

Nic się nie stanie mój ojciec zawsze mi kompa czyści tylko tym :]

Opublikowano

Oczywiście, że można. Między innymi do tego właśnie jest przeznaczone to powietrze. Ja zamiast tego rozkręcałem całego kompa i czyściłem go odkurzaczem, a te drobniejsze elementy pędzlem. Wychodziło taniej.

Btw:

//Zakaz gifów-Dektored

Opublikowano

Odkurzaczem nigdy nie czyść, bo przyjdzie wyładowanie elektrostatyczne i po komputerze. Tylko sprężone powietrze. Nie kosztuje dużo.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...