Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odszkodowanie - ile?

UKF

Rekomendowane odpowiedzi

Nowicjusz
Opublikowano

A więc tak,ostatnio dostałem urazu stopy,a dokładniej ,,Pęknięcia II trzonu kości śródstopia".

Noga bardzo mnie bolała,kulałem,ćwiczyłem na wf-ie,bo nie jestem jakimś dzieckiem które nie ćwiczy

z powodu bólu brzucha.

A może dokładniej.

A więc tak,pewnego razu ćwiczę na wf'ie i zaczęła bardzo mnie boleć noga,pamiętam że wtedy biegaliśmy.

Wcześniej,jakieś 4-5 dni też bolała mnie noga i kulałem,lecz myślałem że to jakieś stłuczenie.

Po tym wf'ie razem z mamą pojechałem na prześwietlenie,na początku lekarz nic nie zauważył,lecz

radiolog stwierdził iż było tam jakieś złamanie/pękniecie i kość się już zrosła,gdyż było widać biała

plamkę na zdjęciu rentgenowskim.

Ogólnie nie wiem gdzie doszło do wypadku,ale podejrzewam że na dworze i do pogorszenia stanu

przyczynił się w-f w szkole.Stopa ogólnie już nie boli,lecz lekarz stwierdził iż było to ,,Pęknięcie Kości II Trzonu Śródstopia"

i powiedział że mogę starać się o odszkodowanie.

Waszym zdaniem ile pieniędzy mogę otrzymać? Czytając na internecie historie podobne do mojej,wyczytałem

że dostawali od 400 do 500 zł.Miał ktoś może już taki wypadek? Za odszkodowanie zamierzam

kupić sony ericsson xperia x8.

Bardzo proszę o dokładne przeczytanie od początku do końca i do odpowiedzi na pytanie

ps.Lekarz stwierdził iż nie ma sensu zakładania już gipsu,gdyż noga się zrosła.

Ale przez te kilka tygodni bardzo zmagałem się z bólem.

ps2.Mam zwolnienie z w-f'u do 16 grudnia,u lekarza byłem chyba 3 listopada

1322515801-U450956.png

|Użytkownik|

Opublikowano

Zależy na ile jesteś ubezpieczony. Ja np. ze szkolnego ubezpieczenia dostałem 180 zł. za złamaną rękę z przemieszczeniem( złamane 2 kości, 2 zabiegi, jeden drut w ręku). To cholernie mało, ale czego by się chciało po szkolnym ubezpieczeniu.

1328548440-U173186.png

by Siema Heniu

Opublikowano

Co to za różnica ile ci ktoś napiszę ile dostaniesz, jak możesz dostać mniej/więcej, zależy od twojego ubezpieczenia, poczekasz to dostaniesz nie wiem na prawdę po co ci to wiedzieć - nie licz pieniędzy których jeszcze nie masz bo chuja dostaniesz i tylko się rozczarujesz...

userbarwb.png

Nigdy nie kłóć się z głupcem, ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

Nie bój się wystąpić przed szereg, potem może być już za późno.

Opublikowano

Ta, a teraz wszystko zaczną sobie coś łamać, by zdobyć kasę na wymarzone cacko - czysty idiotyzm, ja nawet jak sobie coś zrobię to ni ch... do lekarza nie pójdę, bo bym trenować nie mogła.

Dostaniesz tyle, ile dadzą. Po co wybiegać w przyszłość?

tlofbnowe2.jpg

Nowicjusz
Opublikowano

Dostaniesz tyle, ile dadzą. Po co wybiegać w przyszłość?

Ja chce się dowiedzieć po prostu ile inni dostawali w takim przypadku

1322515801-U450956.png

|Użytkownik|

Opublikowano

Matko.. teraz młodzież zacznie się okaleczać by zarobić hajs na ajfona srajfona . Wysokość ubezpieczenia zależy od umowy z ubezpieczycielem. To on ustala stawki a nie my więc temat jest nie na miejscu w/g mnie.

jqeuR.png

Opublikowano

Jak miałeś już kiedyś wypłacone odszkodowanie, to za każdym razem mniej dostaniesz. Miałem cztery razy nogę w gipsie(2x lewą i 2x prawą) Za 1 złamanie, czy też raczej skręcenie stawu skokowego dostałem 350 zł. Za 2 razem to samo i bodajże dostałem 200 zł. Za 3 razem dostałem 150 zł, a teraz za 4 razem dostałem 70 zł. Ubezpieczony jestem bodajże w PZU.

Opublikowano

Gosciu od praktyk nam tlumaczyl ze wysokosc odszkodowania zalezy od tego na ile jestesmy ubezpieczeni i w ilu % nasze cialo uleglo uszkodzeniu. Ale moze to tylko tak na zajeciach praktycznych jest...

Opublikowano

Wielkość twojego odszkodowania zależy oczywiście od funduszów jaki posiadają. Często dają jak najmniej. Ja, za złamanie otwarte nogi, dostałem zaledwie 350zl

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

Zależy na ile jesteś ubezpieczony. Ja np. ze szkolnego ubezpieczenia dostałem 180 zł. za złamaną rękę z przemieszczeniem( złamane 2 kości, 2 zabiegi, jeden drut w ręku). To cholernie mało, ale czego by się chciało po szkolnym ubezpieczeniu.

Mojemu kumplowi na meczu koleś z przeciwnej ekipy upadł na ręke i miał złamaną z przemieszczeniem, 2 druty w ręku, rok bez grania. Dostał za to 600 zł.

@TOPIC

Nie jestem pewny ile dostaniesz ale to chyba zależy na ile jesteś ubezpieczony.

83e6a56c3c295.png

Opublikowano

Miałem identyczną sytuację tylko, że ja dodatkowo dostałem gips. Otrzymałem jakieś 360zł odszkodowania :).

hih_by_deyroshu-d64eldi.png

@kiedyś Red Wolf 

Nowicjusz
Opublikowano
dostaniesz z 1200 zł, miałem podobnie jak ty, tyle że mnie amputowali stopę

Zabawny jesteś

Dziękuje za pomoc,można zamknąć

1322515801-U450956.png

|Użytkownik|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...