Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przeniesienie kursora myszki w kolejne pole ;/

Dzonzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem przyatakować Autoit i tak sobie dziś piszę, a że to b. podobny jeżyk do C++ to idzie mi wręcz elegancko, ale mam pytanie, a mianowcie mam dwa pola w ktore wpisuje jakis tekst, klikam jakis button i przenosi mi kursor myszki do kolejnego pola w ktorym znow moge cos napisać :D Bo teraz mam tak że jak coś wpisze i kilkne buttona to oczywiście musze myszką ustawić kursor w tym drugim polu i to mnie trochę zniesmacza ;/

Prosiłbym jakiś przykład, ja to ogarne :D

Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam całe forum :P

ps. sorry za interpunkcje i składnie ale jest już taka pora że wiecie sami....

Opublikowano

Niestety nie znam za bardzo bibliotek i ich funkcji i w ogóle jakie mogą mieć parametry, więc przykładowy kod by się przydał :D

Ale obiecuje, że będę sie ich uczył xD

Opublikowano

To już zacząłem i podstawy znam np. petle, zmienne, warunki itp. chodzi mi tylko o ten jedyny przykład który napisałem w pierwszym poście ;/

Opublikowano

1. _GuiCtrlRichEdit_Create

2. GuiRegisterMsg ( WM_NOTIFY )

3. http://msdn.microsof...b787974(v=VS.85).aspx

4. GuiCtrlSetState

Przykład połączenia punktów 2 i 3 możesz znaleźć tutaj:

http://www.autoitscr...View_Create.htm

Ogólna zasada brzmi:

- Odebrać msg'a WM_NOTIFY

- Wypakować ze struktury wartość "UINT code"

- Jeśli code == EN_MSGFILTER, to z lparam wypakować potrzebne informacje, obrobić je i ew. przekazać focus'a innemu oknu

Jak widać, nie jest to nic szczególnie trudnego.

Ta sygnatura jest pusta.

Opublikowano

jakby nie było to wina tego kto udostępnia link, oficjalnie na forum jest zakaz publikacji linków aktywnych wychodzących poza forum , linki w tagi albo bez http na poczatku pisać ;)

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Regulamin globalny forum MPC (fragment)

6. Użytkownik przyjmuje do wiadomości, że zaniżanie poziomu dyskusji Forum poprzez odsyłanie Użytkowników do innych serwisów w celu uzyskania odpowiedzi rozumiane jest także przez odsyłanie Użytkowników do wyszukiwarek, podawanie linków do wyszukiwarek jako jedynej "odpowiedzi" na postawione pytanie (bez względu na to czy link kieruje do strony głównej wyszukiwarki czy do wyników wyszukiwania), chyba, że wynik wyszukiwania lub adres wyszukiwarki podany jest jedynie jako uzupełnienie wyczerpującej wypowiedzi - odpowiedzi na postawione pytanie, którym Użytkownik się posiłkuje lub wskazuje na możliwość uzyskania dalszych odpowiedzi.

Linki z poza MPC są dozwolone, ale nie jako jedyna odpowiedź. Proszę już o nie dyskutowanie na temat linków w tym temacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...