Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]Zmiana serwera

gamecos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pytanko czy jak zmienie serwer z europejskiego na inny to będe grał od nowa ? czy będe miał czołgi takie jak miełem

Opublikowano

za przeproszeniem: gówno wiecie!. Po pierwsze jak zaczniesz grać na innym serwerze niż europejskim to zaczynasz od nowa. 2. był jeden przypadek o którym wiem że z rosyjskiego na europejski przeniesione było parę kont pewnego klanu (chciał się przenieść na serwer europejski) ale było to po dogadaniu się z Wargaming'iem i oczywiście sowitej opłacie w złocie... 3. Technologia multi-klastrowa nie będzie umożliwiała wejścia tym samym kontem z serwera europejskiego na serwer np. USA tylko jest to po to aby odciążyć graczy i żeby wszystko nie działo się na jednym serwerze: czyli najprostszy przykład: jak ktoś grał w metin2 to tak jak na serwerze np. 1 jest ch1,ch2,ch3,ch4. to też jest technologia multi-klastrowa polega ona na tym że ogółem gracze nie mogą się spotkać na 2 różnych klastrach ale mogą z 2 różnych klastrów pisać do siebie np. na pw lub na czacie gildii itp. itd.

oban19.jpg

ts3.progaming.pl

Opublikowano

WoTa do metina porównujesz? Kanały w metinie to jest zupełna inna sprawa - jest to jeden serwer, który komunikuje się na różnych portach, aby grało się przyjemniej (bez tłoku). Nawet w wywiadach jest mowa, że będzie to kilka serwerów z możliwością przełączania się miedzy sobą w jednej strefie. A czy będzie się dało przenosić konta pomiędzy strefami dzięki tej technologii? Zapewne tak, ale pozostaje sprawa unikalności nicków i loginów. Oficjalnie WG nic (chyba) nie mówił o przełączaniu się pomiędzy strefami, ale jakieś pogłoski są.

A i jeszcze: im więcej kanałów w metinie tym bardziej serwer jest obciążony

roomy.png

Wczoraj do ciebie nie należy. Jutro niepewne... Tylko dziś jest twoje.

Opublikowano

Czyli będzie się dało przenieść z klienta US na EU? bo przez przypadek gram na Us a chciałbym z moimi rodakami grać.

1324978961-U410534.png

Doradca w grze World of Tanks

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...