Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q]AMD PHENOM II X4 955 QuadCore 3.2GHz Black Edition

MYSIO4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zamierzam sobie kupic nowy proc zeby pograc w Battefield 3 ale niewiem jaki .

moze AMD PHENOM II X4 955 QuadCore 3.2GHz Black Edition ??

Pujdzie na nim BF ?

Opublikowano

Hłoo :D nawet pobiegnie... xD

Tylko procesor to jeszcze nie wszystko. Zaopatrz się w dobry zasilacz i dobre chłodzenie

veteran-icon-bf2.pngveteran-icon-bfbc2.pngveteran-icon-bf3.pngveteran-icon-bfheroes.pngveteran-icon-bfp4f.png

Gawrosz-PL.png

Opublikowano

Polecam z własnego doświadczenia i3-2100 :) u mnie w połączeniu z hd 6770 leci na wysokich 40 fps :D. Btw. Phenom i ta i3 są bardzo podobne lecz i3 lepiej spisuję się i3 :)

+ Daj "Lubię to" jeżeli w czymś Ci pomogłem.

Opublikowano

Pujdzie na nim BF ?

popracuj nad ortografią -.-

------------------------------------------------------------------------

Gdy załatwisz sobie taki procesorek- jak to powiedział killazz- pobiegnie ;]

Zależne jest to jeszcze od Twojego zasilacza jak i ilości pamięci RAM, oraz karty graficznej.

Opublikowano

Polecam z własnego doświadczenia i3-2100 :) u mnie w połączeniu z hd 6770 leci na wysokich 40 fps :D. Btw. Phenom i ta i3 są bardzo podobne lecz i3 lepiej spisuję się i3 :)

fakt i jest 2 razy droższy ...

Kup sobie tego proca, sam go mam i od około roku gram w każdą grę na max. (do tego mam 4 Gb Ram i Gtx 460, ale była uszkodzona więc wymieniłem na 560Ti ) moc sama w sobie, każda gra na Full i nie martwię się o nic :)

TLS_Trololo.png

Dawniej Lenart

Opublikowano

@up:Nie byłbym do końca tego taki pewien...

I3- http://www.morele.ne...100-box-360571/

amd- http://www.morele.ne...box-box-283290/ + dolicz kolejną stówkę na chłodzenie.

Głupota. i3 lekko wygrywa, gdy gramy w gry wykorzystujące 2 rdzenie :) W grach wykorzystujących 4 rdzenie, to i3 idzie do lamusa.

Bierz PII 955 BE. Jak autor nie będzie podkręcał, to mu starczy BOX. Zresztą jak autor ma podstawkę na procesory AMD, a nie Intela :)

Opublikowano

@up: Baranie jeden jak ja nienawidzę takich co się wypowiadają a gó*** wiedzą i wprowadzają ludzi w błąd , masz i3 że tak mówisz? Ja mam i chodzi mi wszystko perfekt. Poczytaj na necie pełno jest testów w których i3 100% przewyższa phenoma 955 ... (phenom jest lepszy od i3 kiedy jest podkręcony do 3,8GHz co jest nie możliwe do zrobienia na boxowym wentylu trzeba liczyć kolejne 100-150zł na porządne chłodzenie.)

Opublikowano

Karta słabiutka. Jaki masz budżet?

Jakoś ja na BOX'ie kręcę nawet 3.9 (Temp max 65C) :) Po co mu wciskasz i3 jak on ma podstawkę na proca AMD,a widać, że autor nie chce wydawać 300zł na nową płytę. MYŚL!

Opublikowano

@up: gdzie w tym temacie jest napisane że on ma podstawkę amd ? bo ja jakoś nie widzę.

Opublikowano

Płyte zostawiam : Foxconn A74ML-K 3.0 DDR3 Socket AM3

To jaka kupic karte ?? Dostane dobra za max 250-300 zl. ? Wiecej nie bo kupuje proca i zasilacz wiec niema zaduzo kasy .

PS. Co myslicie o tym zasilaczu ? Wystarcza ?

Opublikowano

na tym procku pójdzie ci bf napewno... ja mam AMD Phenon X2 550 3,1Ghz i wszystko śmiga, karte też mam niby złom - 9600GT 1GB ale gram w bf3 na własnych - średnie/wysokie - fps do 30 ale 0 lagów nawet na 64players.

jak kupować proca to lepiej Intel bo on do gier AMD-y bardziej pod servery, dlatego AMD to lepiej X6 kupić ;) ale jak chcesz to X4 też wystarczy

fs.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...