Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań dotyczących Terrari.

Combative

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam kilka pytań do doświadczonych graczy. Za wyczerpującą odpowiedź będzie lajk. Oto te pytania:

1. Jeśli kupiec zostanie zabity, to jego przedmioty z niego wylecą i czy przyjdzie jescze raz inny handlarz?

2. Co to jest za roślina, jakie ma działanie i jak ją zebrać?

1322578406-U368925.png

3. Czy jeśli wybuduję hotel dla NPC, to kupcy będą tam przychodzili cały czas, aż się skończą dla nich stoły i krzesła?

4. Czy żeby znaleźć latającą wyspę trzeba tylko iść w górę np. podsadzając się ziemią, i co ciekawego można na tych wyspach znaleźć?

5. Po obu stronach mapy mam to demoniczne miejsce, ale nie ma dungeonu. Czy trzeba przejść to złe miejsce i za nim dopiero jest dungeon?

6. Mam 2 lensy, i w czym zrobić z nich okulary?

7. Co zrobić, jeśli przypadkowo budując dom z drewna, zamuruję się drewnem a nie mam siekiery przy sobie? (mi się tak stało ale miałem surowce niezbędne do zrobienie siekiery

:D)

8. Byłem na latającej wyspie, gdyż zdobyłem potkę na grawitację, ale skrzynia była zamknięta na klucz, czy klucz wypada z harpii(które mnie zabiły -_-)?

9. Mana zapewne jest do czarów... Jak nauczyć się czarować lub coś w tym stylu?

;)

Jeśli będę miał więcej pytań to napiszę je w tym temacie.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

1. Przedmioty nie wypadną, - przyjdzie nowy.

2. Jest to pomnik do craftowania przywołań bosów.

3. Tak

4. Są potionsy na grawitację, plecak rakietowy. Znajdzziesz tam epickie "przedmioty"

//Nieregulaminowa sygnatura.
Miyoshi

Bo to kurwa Sygna z 2k11 nagle sie jej uczepili. :O

Slayer -.-

Opublikowano

OK, dzięki, kilka problemów pomogłeś mi załatwić, jeden sam rozwiązałem, a teraz proszę odpowiedzieć mi na resztę pytań ;)

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

7. Nic, musisz mieć tą siekierę, bądź po prostu relog.

8. Tak

9. Mana jest na przedmioty, ktore wymagaja many.

Miyoshi

Slayer -.-

Opublikowano

@UP

Czemu robisz go w ch*ja ?

http://wiki.terrariaonline.com/Harpy

Klucz nie wypada z harpi -.- Klucz masz jedynie z dungonu (taki zamek z niebieskiego,zielonego bądź różowego brick'a zależy jak mapa wygeneruje) z dungeon slimów

Opublikowano

7. Co zrobić, jeśli przypadkowo budując dom z drewna, zamuruję się drewnem a nie mam siekiery przy sobie? (mi się tak stało ale miałem surowce niezbędne do zrobienie siekiery :D)

8. Byłem na latającej wyspie, gdyż zdobyłem potkę na grawitację, ale skrzynia była zamknięta na klucz, czy klucz wypada z harpii(które mnie zabiły -_-)?

9. Mana zapewne jest do czarów... Jak nauczyć się czarować lub coś w tym stylu? ;)

7.Jeśli nie zapisałeś spawna w łózku w domku to relog a jeżeli tak to przekop się pod ziemią

8.@Up z Dungeonu

9.Z 10 starsów {spadających gwiazdek} robisz w worku 1 gwiazde many . mane wykorzystujesz np . Róźdżkach magicznych , orb of light , w rakietowych butach , oraz w gunach

BaRteKbrk.png

ZBIERAM +

Opublikowano

Chłopcy, macie po raporcie gdyż piszecie nie na temat, takie spory to sobie piszcie na PW :)

Opublikowano

Panowie. Proszę bez spamu, oraz kłotnij. Miały być tylko odpowiedzi.

Zamykam, - w razie czego PW.

A na drugi raz pamiętajcie, że to jest tylko FORUM, a tego typu problemy rozwiązujcie Sobie po za nim.

Miyoshi

Slayer -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...