Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM]Uprawnienia do niektórych komend z pluginów

Frex

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Założyłem z kolegami serwer, chciałem podzielić społeczność na 2-3 grupy. Jednak jak zwykle coś jest nie tak. Opiszę sprawę od początku, mianowicie chcieliśmy mieć 3 najbardziej zaufane osoby jako moderatorów, dałem im OP'a wszystko było ok dopóki nie zacząłem instalować pluginów (oczywiście MC 1.0.0, serwer postawiony na pukawce).

Pluginy które posiadam:

-AutoSave

-BackToBody

-CommandBook

-CraftBook

-FoundDiamonds

-HeroChat

-LWC

-mcMMO

-PvPtoggle

No więc miało to wyglądać tak: moderatorzy wraz z adminem mają uprawnienia do wszystkich komend itp. a reszta graczy mogła by korzystać ze zmiany pory dnia, teleportacji i co najważniejsze usług pluginu BackToBody. I tu narodził się problem... ci którzy posiadają opa mogą korzystać ze wszystkiego jednak cała reszta nie ma uprawnień nawet z komendy /btb (plugin BackToBody). Słyszałem że od tego jest plugin PermissionsEX. Trochę poczytałem o ustawieniu tego pluginu, zrobiłem 2 rangi z w/w podziałem jednak albo to nieumiejętnie zrobiłem albo sam nie wiem... mcMMO przestał działać a do pluginu BackToBody nikt nie miał dostępu, nawet moderator.

Mógłby ktoś mi wyjaśnić jak ustawić PermissionsEX lub wysłać gotowca? Czy może jest inny sposób na dodanie tych komend?

Jedynie co jest mi potrzebne to te komendy dla zwykłych graczy:

/tp

/time

/weather

/btb

a cała reszta komend wraz z tymi wyżej dla moderatorów.

Mam nadzieję że napisałem zrozumiale.

#Edit

Może znacie plugin na większe skrzynie i większe stacki? Albo jakiś zamiennik dla BackToBody bo on jakoś dziwnie działa, teleportuje dopiero po kilkunasu sek.

Opublikowano

Tu masz jak skonfigurować PermissionsEX

http://www.mpcforum.pl/topic/446740-tutpermissionsex/

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Tu masz jak skonfigurować PermissionsEX

http://www.mpcforum.pl/topic/446740-tutpermissionsex/

Dzięki za link, spróbuje jeszcze raz pobawić się z PermissionsEX. Może znasz jakiś mod który by powiększał maksymalną liczbę rzeczy w stacku lub większą skrzynkę (coś na wzór modu: multi page chest). No i jeszcze coś na powrót do ciała po śmierci?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...