Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomocy Paladyn

Detero24

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam kilka pytań Dotyczących World of Warcraft i profesji Paladyna.

To tak mam zamiar grac Blood Elf Paladin i mam co do niego i nie tylko do profesji kilak pytań, czytałem dużo poradników ale się pogubiłem

1.Może to głupie ale nie wiem co to jest DPS wiem że jest TANK i DPS, TANK to wiem ale DPS nie czy może ktoś wyjaśnić mi to ?

2.Talenty chciał bym żeby ktoś ułożył mi talenty do pvp i do expa jak coś nie chce być TANKIEM. Bo będę expił na Talentach do expa a potem zmienię do pvp dlatego chce żeby ktoś ułożył mi talenty do pvp i do expa.

Daje link do ułożenia Talentów

http://talenty.hellground.pl/talents.html?en&paladin

3.Lepiej walczyć dwu ręczną bronią czy jedno ręczną i mieć tarcze ?

4.Jakie czary używać do pvp i jakie bufy

5.Jakie czary używać do expa i jakie bufy

I to chyba na tyle dla osoby która mi pomoże duży PLUS i będę jej wdzięczny za pomoc!!!!

Opublikowano

Kilka sprostowań: Profesja- umiejętność rozwijana w grze pozwalająca robić różne przedmioty np.

Pallaryn jest czym? KLASĄ a nie profesją. Tak panie" grałem w metina wyjaśnijcie mi wszystko ".

Opublikowano

Paladym może być także healerem. Każdy build (healer, prot, retri) jest dobry do pvp. Sam musisz wybrać co wolisz. Napisałeś, że nie chcesz być tankiem, to pozostają Ci dwa buildy - healer i DPS. Healerów zawsze brakuje, ciężko go ubić w pvp, ale sam męczy się dość długo z ubiciem kogoś. Jako healer chodzisz z tarczą oraz bronią jednoręczną i leczysz innych ( na przykład). Jako DPS (build retri) nosisz broń dwuręczną. Build retri jest bardzo łatwy do ogarnięcia. Opiera się głównie na 3-4 przyciskach.

O build napisz tutaj:

http://www.mpcforum.pl/topic/287520-buildy-prosby-o-buildy-tylko-tutaj/

Tak panie" grałem w metina wyjaśnijcie mi wszystko ".

Czemu krytykujesz ludzi, którzy z Metina przechodzą na WoWa? Ja cały czas gram w metina i jakoś wiem bardzo dużo o wowie. Tak ciężko jest Ci napisać parę zdań wyjaśniających dla nowego gracza?

Opublikowano

1. Więc tak. Paladyn może pełnić trzy rolę: Tank, DPS, Healer. W zależności od tego jaki wybierzesz sobię spec, musisz uzbierać odpowiedni itemki do niego.

Tank = one hand + tarcza. Itemy z dużą ilością dodge + stamina + mastery. / DPS = broń dwuręczna. Duże ilości Str/Mastery/Hit / Healer = one hand + tarcza

(najlepiej) ewentualnie jakiś off hand na tymczasowe zastępstwo. Tutaj pakujesz w Int/SP/Haste/Spirit.

2. Proponuję odwiedzić stronę wowpopular.com / Na tej stronię znajdziesz przydatne buildy dla każdej klasy.

3. Odpowiedź w ptk.1

4. na stronię Maxdps.com powinieneś znaleść rotację dla paladyna.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...