Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Tryndamere - jaki build i masterki.

RunnyBunny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ad speed atack cristal strike tyle moge powiedzieć zeby dobrze grać trzeba ogarnąc chcesz się nauczyć grać tryndą? Moj nick SurMistrzyk lub pisz gg 16013222 naucze cie nim grać^^

Legenda Metin2!

sig_team.png

Opublikowano

Farex, jak mozesz na trynde kupowac infinity ostatnie ? 0.0

Wole najpierw złożyć BL, a potem jak gra się rozkręca to dopiero wtedy będzie przydatne IE

Opublikowano

@Farex

Przeciez infy jest najlepsza rzecza dla trynda co moze byc, 50% bonusowego dmg z kryta piechota nie chodzi

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Opublikowano

Moim zdaniem dużo na AD, Attack speed i kryt. Zawsze do kryta coś dochodzi od furii :>

Mam jeszcze takie pytanie, opłaca się w tryndzie kupować itemki na Life steal ?? Czy to poprostu strata kasy ?

Legenda
Opublikowano

Podstawą są runki na kryta. Bez nich trynda ma zjebane early bo musi kupować itemy na kryta zamiast butów i AS.

Ja mam runki na kryta, i zaczynam od berserków, potem phantom, vampiric scepter, infinity edge, black cleaver, bloodthirster i zależnie od tego czy mają w chuj ap i exhaustów to biore quicksilver sash, a jak mają ad to thornmail.

Opublikowano

Ja z wszystkich tryndów jakich widziałem jestem najlepszy i nie wiem jak inni na to ale mój build wygląda tak

buty (1) > zeal > berserki > Panthom > infinity > the blood > the blood > the blood.

I nie daj boże sprzedawać berserki o.O

zamiast jednego the blooda też może być stark fervor

A i runki to podstawa ;)

Opublikowano

Ja z wszystkich tryndów jakich widziałem jestem najlepszy i nie wiem jak inni na to ale mój build wygląda tak

buty (1) > zeal > berserki > Panthom > infinity > the blood > the blood > the blood.

I nie daj boże sprzedawać berserki o.O

zamiast jednego the blooda też może być stark fervor

A i runki to podstawa ;)

Lepiej jest sprzedać berki i kupić phantoma drugiego.

Sprawdź sobie. :)

w83od2.jpg

Opublikowano

Sprawdzałem i nadal myślę że to bezsens przy moim buildu masz dużo szybkości ataku , leczenia i dobre kryty (jeśli masz runki) .

Więc jak sprzedasz butki to będziesz wolny i na ch.j ci taki life steal i atak jak nie możesz dogonić przeciwnika nawet na kołowrotku ! (E jak ktoś by nie wiedział)

Opublikowano

Sprawdzałem i nadal myślę że to bezsens przy moim buildu masz dużo szybkości ataku , leczenia i dobre kryty (jeśli masz runki) .

Więc jak sprzedasz butki to będziesz wolny i na ch.j ci taki life steal i atak jak nie możesz dogonić przeciwnika nawet na kołowrotku ! (E jak ktoś by nie wiedział)

Trynda mający 2x Phantom Dancer ma speeda 416. Trynda z samymi berserkami ma speeda 390.

Dla przykładu żaden caster Ci nie buduje Ci PD więc ma speeda 390.

A Twój trynda ma speed równy 438.

A w takim razie lepiej złożyć tego phantoma i mieć dodatkowo +55% szybkości ataku +30% szans na trafienie krytyczne niż poruszać się jedynie parę jednostek szybciej. Do tego Trynda może dogonić kogoś z E i spowolnić z W.

1373662483-U83583.png

Opublikowano

Ja bym Ci proponowal buty+ 3poty>avai blade>buty berserkery>brytalizer>yomusu Ghostblade>zeal>bf sword>agility clock>infinity>phantom>last whisper>phantom>bloodthister>guardian angel z polowa tego builda juz sie sieka zaczyna ;)

doman952.png

Sygna i avek by

KissuShite

Opublikowano

Wole najpierw złożyć BL, a potem jak gra się rozkręca to dopiero wtedy będzie przydatne IE

IE to największy core jaki może być, daje niesamowitego kopa, oraz wielką przewagę w early. Rush IE > Wszystkie inne buildy.

Podstawą są runki na kryta. Bez nich trynda ma zjebane early bo musi kupować itemy na kryta zamiast butów i AS.

Ja mam runki na kryta, i zaczynam od berserków, potem phantom, vampiric scepter, infinity edge, black cleaver, bloodthirster i zależnie od tego czy mają w chuj ap i exhaustów to biore quicksilver sash, a jak mają ad to thornmail.

Masz crit runki a i tak rushujesz całego PD przed IE? Daruję sobie komentowanie...

Berserki jeśli mogą być problemy z nadmierną ilością CC - Merkurki.

IE jako ze z pełną furią mamy 53% crita(nie licząc ewentualnych crit run) o ile dobrze pamiętam - i to daję Nam "piekielnie" dużo w early.

PD BT, itd itp.

Opublikowano

Koncowy: 2 bloodthristery, infinity edge, 3 phantom dancery

Buty to berserki, skladasz zeala i infinity po tym od poczatku do konca nic innego, reszta jak wolisz.

V2tsZWpPX19fZXV3X19fNTQ2X19fTlVMTF9fXzNfX18xMDBfX19Qb2xhbmQucG5nX19fNF9fXzNfX18wMDAwMDBfX19zb2xv.png
Opublikowano

huhuhuhuuhuhuhuuhuhu jak wy takie buildy składacie to ja nie chcę nigdy grać z wami... butki (ew 3 potki) składamy berserki, teraz można zeal, albo od razu IE, oczywiście jeden phantom, teraz bloodthrister, stark i na koniec black cleaver.

Wygląda to mniej więcej tak Berserk -> Infinity Edge -> Phantom Dancer -> Bloodthrister -> Stark Fevor -> Black Cleaver (i jak komuś na koniec starczy hajsu i czasu gry to zamiast butów faktycznie lepiej złożyć phantoma :) sam tak robię i jest o wiele lepszy efekt)

@p.s. w międzyczasie składamy sobie Vampiric Scepter, żeby mieć parę punktów w lifesteal (z masterkami będziemy mieć 15% także nie najgorzej) :P

Gold Member

nvm

Opublikowano

ad speed atack cristal strike tyle moge powiedzieć zeby dobrze grać trzeba ogarnąc chcesz się nauczyć grać tryndą? Moj nick SurMistrzyk lub pisz gg 16013222 naucze cie nim grać^^

problem nauczyć tryndą grać kogoś.... to jest prosty champ na pałe lecisz i sam gre wygrywasz...

@EDIT: a zresztą jak chcesz nauczyć kogoś grac, jak to samemu wchodzi, na starcie się lami okropnie a potem idzie jakoś ;p

Opublikowano

O jezuu zrozumcie. Nie ma stałego buildu zależy jak wam idzie itp.

Jak wam źle idzie nie złożycie Blood'a tylko Infinity , bo padniecie i wszystkie stacki pójdą sie pierdolić. :|

xxcafs.png
Opublikowano

O jezuu zrozumcie. Nie ma stałego buildu zależy jak wam idzie itp.

Jak wam źle idzie nie złożycie Blood'a tylko Infinity , bo padniecie i wszystkie stacki pójdą sie pierdolić. :|

Błędne myślenie, stacki Bt są ważne fakt ale z tymi stackami nie ma takiego problemu jak ze stackami occulta/mejaia czy leviatiana.

Bt ma świetne bonusy i bez stacków, niesamowicie sprawdza się w liczbie mnogiej a stackowanie nazwę "staniem na linii" bo jest to banał a mianowicie - farmienie.

Poza tym, porównujesz IE do BT? Trynd powinien mieć obydwa te itemy, a nie jeden z nich, IE to core a BT po prostu świetny item.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...