Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Szukam] Mody Serwer Multiplayer 1.0.0

gersiu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Założyłem serwer multiplayer minecraft 1.0.0 (nie na bukkicie ,tylko z oficjalnej strony minecrafta). Chcę zainstalować do serwera kilka modów. Najbardziej zależy mi na modzie dzięki któremu będę mógł zakładać "cuboidy" ten mod nazywa się chyba worldguard ale nigdzie nie mogę go znaleźć. Chciał bym też jakiś mod na sklep. Proszę o linki. Szukałem w google i nic nie znalazłem dlatego nie piszcie "wpisz w google" itd. Z góry dzięki wszystkim za pomoc!

PS.

Mam jeszcze jedno pytanie. Pewnego dnia wchodząc na serwer na środku naszej mapy pojawiła się trawa z mokradeł. Okropnie to wygląda :( Mokradła są obok mapy ale wcześniej tej trawy nie było. Czy jest jakaś możliwość usunięcia tego biomu mokradłą albo zamiany trawy na normalną ? Próbowałem zmienić grasscolor w pliku minecraft ale nie pomogło.

Opublikowano

Na stronie minecraft.net nie ma bukkita. A do tego na serwerze z minecraft.net nie da rady dodać pluginów. Notch jest temu przeciwny. :P

Tutaj masz nowego bukkita.

http://wiki.bukkit.org/Setting_up_a_server

A pluginy znajdziesz tu :

http://plugins.bukkit.org

PS.

Mam jeszcze jedno pytanie. Pewnego dnia wchodząc na serwer na środku naszej mapy pojawiła się trawa z mokradeł. Okropnie to wygląda :( Mokradła są obok mapy ale wcześniej tej trawy nie było. Czy jest jakaś możliwość usunięcia tego biomu mokradłą albo zamiany trawy na normalną ? Próbowałem zmienić grasscolor w pliku minecraft ale nie pomogło.

Zmień przez MCEdit miejsce spawnu. :P

xKaMaSx

exMod

Memory

Opublikowano

tutorial Jak wgrać mody na serwer Vanilla (minecraft.net) oraz bukkit znajdziesz w mojej sygnaturze.

WorldGuard to jest plugin do Bukkita.

Co do tych mokradeł, zrób nową mapę ;)

6ydVTxs.jpg

Opublikowano

tutorial Jak wgrać mody na serwer Vanilla (minecraft.net) oraz bukkit znajdziesz w mojej sygnaturze.

WorldGuard to jest plugin do Bukkita.

Co do tych mokradeł, zrób nową mapę ;)

arofaz mu nie chodzi o mody tylko o pluginy nie zauważyłeś że on się nie zna na serwerach

Jak narazie nie ma oficjalnego bukkita są jedynie nieoficjalne wersje które są niestabilne

1330007971-U359964.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...