Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[szukam] programu do tworzenia innej sieci wirtualnej.

amciek465

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich.

Szukam programu ktory pwzwoli mi na wirualne stworzenie sieci lan. Ale dokladniej chodzi mi o to zebym sam mogl dodawac komputery drukarki i inne urzadzenia peryferyjne.

Sam administrowac prace tych komputerow zlecac im konkretne zadania do wykonania. innmi slowy Chce stowrzyc wirtualna siec na zasadzie jakiej przykladowej firmy.

Wiec czy istnieje taki program ktory pozwala na stowrzenia takiej sieci ???

Bardzo prosze o link lub zapraszam na moje gg 9416107 osoby ktore wykazalby chec pomocy mi.

Z gory dziekuje i pozdrawiam

Maciek

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Pytasz o dwie różne sprawy kolego.

Sieć lan może Ci posłużyć, jako serwerownia dla różnych gier czy programów do tego przydatny może Ci być program Hamachi albo MySQL, ale nie słyszałem o czymś takim, co by mogło łączyć więcej niż jedno urządzenie + sprzęt typu drukarka. Tym niemniej, nie jestem w tej dziedzinie ekspertem, i mogę się mylić, bez hejtu proszę ;)

hiphopsignbyniwetd4ecdj.jpg

"Gdybym chciał Cię obrazić, po prostu dałbym Ci dojść do głosu "

~PsychoMC

Opublikowano

jak widać chce połączyć VPS z VPN , jednym programem nie za bardzo stworzy się takiej sieci , jeden będzie do zarządzania siecią, a drugi musi być do zarządzania tymi urządzeniami co i za tym idzie na każdym trzeba zainstalować program do zdalnej obsługi

najlepiej poszukać darmowego oprogramowania do VPS i VPN czego nie brak w necie, na google znajdziesz dziesiątki takich

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jak widać chce połączyć VPS z VPN , jednym programem nie za bardzo stworzy się takiej sieci , jeden będzie do zarządzania siecią, a drugi musi być do zarządzania tymi urządzeniami co i za tym idzie na każdym trzeba zainstalować program do zdalnej obsługi

najlepiej poszukać darmowego oprogramowania do VPS i VPN czego nie brak w necie, na google znajdziesz dziesiątki takich

Jak widać piszę się z dużej (i tak dalej razisz ^-^) i typowa odpowiedź typu: znajdź se na google :)

Tu masz małą podpowiedź:

http://www.go2linux.org/how-to-install-and-configure-vpn-on-linux-with-openvpn

963711463719651277415.png

|<|®Krzysztofa®|>|

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...