Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Battlefield zacina all

mazak1920

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam następujący sprzęt.

?PROCESOR ? Intel Core i5-650 3,20 GHzz 4MB cache s.

?GRAFIKA ? ASUS GTX550Ti 1024MB 192bit PCI-E DirectCU

?PAMIĘĆ ? GoodRam 2x4GB DDR3-1333 Dual Chanel CL9

?ZASILACZA ? Qoltec ATX Wind 505w

?PŁYTA GŁOWNA ? MSI H55M-E23 S1156 H55 2DDR3 8CH

Windows 7 64 bit

Mój problem leży w tym że po ok. 15 minutach gry w bf3 gra mi się zacina i słychać tylko jakieś bzycznie w głośnikach, mam identyko problem w atb, specjalnie pobrałem najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej i dalej ten sam problem, sądzę że może to być wina tego że komputer nie wytrzymuje i po jakimś czasie się przegrzewa i co za tym idzie wyłącza, czy mam kupić dodatkowe chłodzenie?.

All programy w tle zawsze są wyłączone!!.

Prosiłbym o sensowne odpowiedzi, pozdrawiam.

Niee_Zioom.png
Opublikowano

Dziwny problem, ponieważ kompa masz dobrego.

Niestety nie najlepszy zasilacz.

Zrób tak jak napisaleś, dokup dodatkowe chlodzenie, lub zainwestuj w wiatraczek/ suszarke i postaw ją z tyłu kompa (właczoną :D)

Ja sobie z problemem przegrzewania poradzilem następująco.

Odkręciłem jedną "pokrywe" od obudowy i odstaw komputer. Jeżeli styka się z śćianą biurka, lub ogólnie z czymś, to go odstaw, żeby nie miał kontaktu fizycznego z żadnym meblem.

Jeżeli masz przwiewne okna i długie kable, to postaw kompa na parapecie i uchyl okno. Na pewno się nie przegrzeje ;)

Piszę trochę chaotycznie, ale chyba zrozumiałeś ;)

Opublikowano

Dziwny problem, ponieważ kompa masz dobrego.

Niestety nie najlepszy zasilacz.

Zrób tak jak napisaleś, dokup dodatkowe chlodzenie, lub zainwestuj w wiatraczek/ suszarke i postaw ją z tyłu kompa (właczoną :D)

Ja sobie z problemem przegrzewania poradzilem następująco.

Odkręciłem jedną "pokrywe" od obudowy i odstaw komputer. Jeżeli styka się z śćianą biurka, lub ogólnie z czymś, to go odstaw, żeby nie miał kontaktu fizycznego z żadnym meblem.

Jeżeli masz przwiewne okna i długie kable, to postaw kompa na parapecie i uchyl okno. Na pewno się nie przegrzeje ;)

Piszę trochę chaotycznie, ale chyba zrozumiałeś ;)

Zrozumiałem wszystko.

Rozumiem że kupno nowego zasilacza oraz dodatkowego chłodzenia wyjaśniło by sprawę ?:).

Pewien pan przy zakupie w/w sprzętu ok 2 miesiące temu poleciał mi dwa zasilacze ten w/w oraz Tagan SuperRock TG500-U33II 500w.

Oczywiście ja głupi poszedłem za głosem portfela a nie jakości, czy ten zasilacz sprosta bf3?. Jak tak to jakie jeszcze ewentualnie musiałbym dokupić chłodzenia?. Super by było jakbyś mi przedstawił jakiś dobry zasilacz oraz chłodzenie, z góry dziękuje i pozdrawiam.

Niee_Zioom.png
Opublikowano

wydaję mi się że masz problem z zasilaczem (kernel Power). Wejdź w Panel Sterowania->Narzędzia administracyjne i tam wybierz podgląd zdarzeń tam powinieneś mieć napisane czemu ci się zacina i co jest tego powodem.

Homo sum; humani nil a me alienum puto. - Człowiekiem jestem; nic co ludzkie nie jest mi obce.

Opublikowano

"W originie wejdzcie w ustawienia i zaznaczcie opcje "aktualizuj do wersji przedpremierowej , jesłi dostepna" zamknijcie origin, włączcie z powrotem wyskoczy wam zapytanko o aktualizacje origina do BF3 , oczywiscie wgrywacie i cieszycie się graniem bez freezów..." taki wpis znalazłem na pewnym forum. Spróbuj zmniejszyć taktowanie karty graficznej. Ewentualnie, spróbuj uruchomić BF na mniejszych detalach, pewnie grasz na ultra, to daj średnie/wysokie.

Wasyl654.png

2pacr.png

Opublikowano

"W originie wejdzcie w ustawienia i zaznaczcie opcje "aktualizuj do wersji przedpremierowej , jesłi dostepna" zamknijcie origin, włączcie z powrotem wyskoczy wam zapytanko o aktualizacje origina do BF3 , oczywiscie wgrywacie i cieszycie się graniem bez freezów..." taki wpis znalazłem na pewnym forum. Spróbuj zmniejszyć taktowanie karty graficznej. Ewentualnie, spróbuj uruchomić BF na mniejszych detalach, pewnie grasz na ultra, to daj średnie/wysokie.

Gram na średnich -.-, zaraz spróbuję tą wersję przedpremierowa.

Gram na średnich -.-, zaraz spróbuję tą wersję przedpremierowa.

Nigdzie nie znalazłem "aktualizuj do wersji przedpremierowej".

Niee_Zioom.png
Opublikowano

Up'uje problem dalej nie rozwiązany czy kupno nowej karty graficznej (lepszej) oraz nowego zasilacza (lepszego) rozwiąże ten problem? proszę o odpowiedź osoby która uporała się z w/w problemami.

Niee_Zioom.png
Opublikowano

Karta graficzna jest dobra,zostaw ją w spokoju ^_^ Co do zasilacza to niewiem,niech ktoś inny się wypowie.

Zalecane wymagania sprzętowe:

• System: Windows 7 64-bit,
  • Procesor: Quad od Intela lub AMD,
  • 4GB RAM,
  • Karta graficzna: GeForce GTX 560 lub Radeon Radeon HD 6850,
  • Pamięć karty graficznej: 1 GB

To nie wiem.

Tutaj podają 560.

Niee_Zioom.png
Opublikowano

Zmniejsz z ultra na wysokie i powinno all dobrze chodzić.

lepsze chłodzenie płyty się też przyda.

Gram na najniższych -.-. Chociaż na ultra mam po 40 fps+... Jakie chłodzenia polecasz? bo nie chce kupywać w ślepo.

Niee_Zioom.png
Opublikowano

Gram na najniższych -.-. Chociaż na ultra mam po 40 fps+... Jakie chłodzenia polecasz? bo nie chce kupywać w ślepo.

Najlepiej by było chłodzić to cieczą.

http://allegro.pl/chlodzenie-wodne-procesora-zestaw-watercooler-cpc-i1970779607.html

coś takiego.

w83od2.jpg

Opublikowano

Pobierz everesta i sprawdź temperatury podczas spoczynku i grania

http://www.dobreprog...dows,11558.html

31 stopni podczas gdy mam załączonego metina(zminimalizowany) gg i chrome.

Podczas grania 50 stopni, kolega mi poleciał program MSI AfterBurner żebym podkręcił wiatraczek od karty graficznej, aktualnie jest na maxie (100) ale to dalej nic nie daje :/, gdy gram w SingePlayera na ultra mogę grac nawet 4h i ani razu się nie zatnie, może jakiś patch który wyjdzie to naprawi ?:/.

Niee_Zioom.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...