Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z wejściem na własny serwer

Perdi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam problem z wejściem na własny serwer.

Gdy na niego wchodzę, to gdy pisze Downloading Terrain - po 5-ciu sekundach pojawia się napis Utracono połączenie. Nie wiem jaki jest oryginalny napis, bo mam grę spolszczoną.

PS. Tak pisze tylko, gdy wchodzę pod swoim nickiem, gdy pod innym to wchodzi normalnie, ale proszę o jak najszybszą pomoc, bo chcę grać pod swoim nickiem, gdyż mam dużo przedmiotów, własnego skina i do swojej chaty nie mogę wejść, ponieważ jest plugin na blokowanie drzwi, skrzynek itp..

Z góry thx za odpowiedzi.

PS2. Nie wiem, czy na coś ta informacja się przyda, ale na wszelki wypadek powiem że serwer jest na Bukkicie.

mca.png
Opublikowano

Nie ten dział

Może być tak że obecnie ktoś wszedł na twoim nicku i dlatego ciebie po chwili wyrzuca , lub ustałeś w jakimś zbugowanym miejscu, ja tak mialem jak kolega usunał World Editem powierzchnie podemną

Opublikowano

Nie ten dział

Może być tak że obecnie ktoś wszedł na twoim nicku i dlatego ciebie po chwili wyrzuca , lub ustałeś w jakimś zbugowanym miejscu, ja tak mialem jak kolega usunał World Editem powierzchnie podemną

Mnie od razu wyrzuca, a pod moim nickiem NAPEWNO nikt nie wszedł, bo by mi się w konsoli wyświetliło "PerDianNDZ logged...". Spróbóję usunąć teren, jak mówiłeś. Dzięki za starania. Tylko rzecz w tym, że nie mam pojęcia, gdzie stałem :(

@EDIT Wwaliłem na serwa backupa sprzed 5 dni i dalej to samo.

Przeinstalowanie gry nie pomogło.

Wrzucenie na serwa zupełnie innego świata również nie.

Help me!!!

@EDIT2 Wrzuciłem jeszcze innego backupa i mogę wejść, ale niektóre osoby z serwera już nie.

mca.png
Opublikowano

ok, problem z głowy.

ale mój kolega nie może wejść. jest napisane "Not in GZIP format"

jakieś podpowiedzi???

mca.png
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja myśle, że może zrób od nowa serwer? Ściągnij od nowa pliki itp. raz miałem podobnie, tak zrobiłem i działał mi serwer ;)

Opublikowano

Zapore wyłącz, antywirusa, miałem taki problem niepamiętam jak go rozwiązałem, coś pewnie z zaporą i antywirkiem.

Zreinstaluj hamachi może coś pomoże.

Skasuj całe .minecraft i daj force update.

Graj na nie spolszonym majnkrafcie

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Po formacie wszystko ok, dziękuję za wasze starania ;)

mca.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...