Gośka919 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Witam, mam problem z funkcją _MemoryWrite pochodzącą z UDF - NomadMemory. Przypuśćmy, że po odczytaniu offsetu funkcją _MemoryRead otrzymuję wartość 1000. Chcę ją zmienić na 999999. Robię to w ten sposób : _MemoryWrite($1, $proces, 999999) _MemoryWrite($2, $proces, 999999) $3 = BinaryToString(Binary(_MemoryRead($1, $proces))) $4 = BinaryToString(Binary(_MemoryRead($2, $proces))) ToolTip( $3 & "/" & $4, 900, 0) Niestety, takie rozwiązanie nie daje żadnego efektu, otrzymuję samo " / " w ToolTip'ie. Próbowałam także na różne sposoby np. _MemoryWrite($1, $proces, _StringToHex(999999)) _MemoryWrite($1, $proces, Binary(999999)) Nic nie dawało efektu, czasem pokazywały się wartości typu Ka1d/1q7Z zamiast 99999.. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Protecto Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 Może aplikacja jest zabezpieczona przed takimi operacjami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopelek997 Opublikowano 26 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2011 @up memorywrite nie modyfikuje wartości w aplikacji tylko w pamięci Spróbuj zapisywać jako hex. Poopróbuj różnych takich możliwości na msgboxach i memoryread po wcześniejszym memorywrite. [UDF] MathEx | [C++, ALLEGRO 4.2][Gra] Mr. Gun [Gra] Kółko i Krzyżyk - Gomok (konkurs) | [Gra] Tetris (konkurs) [Program] Odtwarzacz MP3 (konkurs) | [C++, ALLEGRO 5.0.9] Proste oświetlenie 2D [Gra] More Than 2048 | [ALLEGRO 5][C++] Mandelbrot Renderer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.