PanTenorek Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 mam takie pytanie. Jak podkręcić procesor AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4600+ 2,4Ghz ? Dajcie jakiś łatwy tut bo się na tym nie znam. Oraz jeśli możecie to czy da się i w jaki sposób podkręcić karte graficzną Nvidia GeForce 8500 GT? Z góry dziękuję za pomoc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CODER_BEST Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Najlepiej podkręcać przez Biosa ale jak ktoś się nie na to może rozwalić sobie kompa. Dlatego najlepiej użyć programu zrobionego przez firmę AMD program nosi nazwę EasyTune.... Nie ma opcji spalić czego kolwiek... Można w nim podkręcać wszytko CPU RAM grafikę też... .. Jest też taka opcja że on sam podkręci do maksymalnego taktowania. Masz pytanie? A może jakiś problem? Pisz śmiało na adres: [email protected] odpowiadam zanim zdążysz wysłać email O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrKloc Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 W biosie sobie podkręć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CODER_BEST Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Jak nie umie to niech się nie bierze za to bo to nie tylko zwiększanie cyferek ale i napięcia bo jak będzie za małe to się kompa nie włączu a jak będzie miał farta to włączy się ale ze zmniejszonym mnożnikiem. Ściągnij Easy Tune i w tym programie wszystko ładnie sobie podkręcisz No chyba że chcesz przez Biosa ale to na własne ryzyko.... Zależy to jeszcze od tego o ile chcesz podkręcić Jak tylko trochę no to można i w biose ale jak chcesz widzieć efekty to musisz go mocniej podkręcić.... Masz pytanie? A może jakiś problem? Pisz śmiało na adres: [email protected] odpowiadam zanim zdążysz wysłać email O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 No właśnie w biosie wolę nie grzebać. A powiedzcie mi które EasyTune będzie najlepsze dla mnie, bo ich dużo, a nie wiem czym one się różnią i w ogóle. A więc do mojego procka i karty jaki byłby najlepszy? Jeśli byście mogli to dajcie link do downloadu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CODER_BEST Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 http://www.youtube.com/watch?v=nqllmsJt4OA To jest filmik z youtube w opisie są 2 download jeden dla INTELA drugi dla AMD..... Musisz wiedzieć jaki masz procek i wtedy pobierz jeden albo drugi.. Nie mogłem dać skana bo pliki są za duże... Masz pytanie? A może jakiś problem? Pisz śmiało na adres: [email protected] odpowiadam zanim zdążysz wysłać email O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 a orientujecie sie jakby mozna bylo go maksymalnie podkrecic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CODER_BEST Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 @UP W tym programie masz taki guzik i jak klikniesz na niego to on ci sam podkręci na Maxa ile się da Masz pytanie? A może jakiś problem? Pisz śmiało na adres: [email protected] odpowiadam zanim zdążysz wysłać email O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 a na win 7 64bity? bo mi się nie chce zainstalować ten nawet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 to ściąg wersje pod AMD a nie pod INTEL i dopiero mów że nie chce If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiNeTaLeS Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 AMD OverDriver lepsze niz ET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ściągłem pod amd i jakoś udało się w końcu zainstalować lecz w tej zakładce Tuner nie mam mozliwości zmany nie ma tego suwaka żeby zwiększyć ani nic. Wiecie może dlaczego? @edit: a w AMD OverDriver wyskakuje mi coś takiego(od razu daje jaki dokładnie ma procesor) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CODER_BEST Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Program ci się wg nie odpalił nie może znaleźć chipset'u...... Dziwne.... Ja ten program mam na płytce razem ze sterownikami do płyty głównej... Masz pytanie? A może jakiś problem? Pisz śmiało na adres: [email protected] odpowiadam zanim zdążysz wysłać email O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 no właśnie wiecie co może być tego powodem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 pisze jak byk że nie obsługiwany chipset If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Misiekantos253 Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 mi sie wydaje ze program niekompatybilny z chipsetem. Prawdopodobnie ten program nie podziala. Musisz jednak pobawic sie tym easy tune, bo jak widac overdrive nie obsluguje twojego chipsetu. Moze sciganeles jakas starsza wersje albo cos? Najlepiej podaj zrodlo z ktorego sciagales, bo moze sciagneles starsza wersje a nowsza juz wyszla z obsluga chipsetu na twojej plycie glownej. Regulamin sygnatur Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 do programu jest dołączona specyfikacja obsługiwanych układów , poczytaj sobie i sprawdz czy twój sie tam znajduje zrób scren urządzeń z ustawieniami w widoku : według połączeń If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 ściągałem stąd http://sites.amd.com/us/game/downloads/amd-overdrive/pages/overview.aspx to jest amd overdrive 4.0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 no to co , skoro nie masz chipsetu obsługiwanego prze program to na siłe nie zmusisz g do działania If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M61PME-S2 Typ procesora DualCore AMD Athlon 64 X2, 2400 MHz (12 x 200) 4600+ windows 7 64bity jakim programem można to podkręcić żeby chipset się zgadzał i się dało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 dołączonym do płyty czyli Easy Tune albo w biosie tak przy okazji zapytam PO CO PODKRĘCAĆ ? te 3-5% wydajności za przeproszeniem, gówno dadzą w ogólnej wydajności systemu a tylko spowodują szybsze zużycie i możliwość uszkodzenia komputera If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MisterChoc Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 nie mam zadnego dołączonego ET. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 25 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 bo masz szajs nie procesor i nie o twoim komputerze mowa. zresztą kogo to obchodzi co masz i co nie możesz mieć. zamknij sie na dzień dobry i nie zakłócaj toku rozmowy, nie twój temat nie twój problem ... If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanTenorek Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 heh pisalem to z konta kumpla bo ja mialem bana;) to 2up to moja wypowiedz. nie mialem zadnego et do kompa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.