Evil64 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Mam pewien problem na silniku xnova 5.5 Mianowicie zamiast polskich znaków pokazuje mi tzw. krzaczki W bazie zmieniłem już na utf8 polish ci a w plikach próbowałem na utf, iso i windows ale nie działa ;/ Jakby ktoś mi to wytłumaczył krok po kroku to będę wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xDexus Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Bazę zostaw w spokoju. Edytuj plik za pomocą edytora tekstu np. Notepad ++ (najlepiej). Wejdź w menu u góry Format ---> Koduj w UTF-8 (bez BOM), a później dla bezpieczeństwa Format ---> konwertuj na format UTF-8 bez BOM. Zapisz plik i gitara. Rób tak z każdym plikiem silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil64 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Dzięki dobry człowieku Teraz wszystko gra tak jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.