arek8611 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 (edytowane) Witam mam problem nie wiem jak rozpakować i zapakować dodawać nowe zbroje chodzi mi o to jak je dodać te spisy do clienta by widzieć te zbroje według tego downolandu czym je rozpakować jak je zapakować i czym dodawać wpisy do tego cilenta czy tam tego gdzie daje te pliki bardzo proszę o to by ktoś mi pomógł to zrozumieć bardzo pilnie wynagradzam 5 i Lubie to dziękuj i pozdrawiam http://www.mpcforum.pl/topic/364011-download-11-nowych-zbroj/ Edytowane 23 Listopada 2011 przez arek8611 ZAPRASZAMY NA SERWER DZIAŁA I JEST STABILNY Odnośnik do komentarza
RoronoaZoro Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) Po pierwsze, ściągasz packera http://www.mpcforum.pl/topic/193085-tutsprawny-paker-do-plikw-eix-i-epk-paker-do-mob-proto-i-item-proto/ Wypakowujesz folder do katalogu C:\Users\Twoja_Nazwa_Uzytkownika Wchodzisz w folder packera, katalog packera powinien być taki C:\Users\Twoja_Nazwa_Uzytkownika\Paker Otwierasz plik, Rozpakowywanie notatnikiem(polecam Notepad++). Szukasz tabeli gdzie wpiszesz z jakiego folderu chcesz rozpakowywać te pliki <Buildfile version="1.1"> <!-- I'm using this file to extract root.epk If you want to extract the root pack file using this XML you need to do the following steps: 1. Replace "D:\Games\METIN2\" with your Metin2-Installation directory. (Normally this is "C:\Programme\Metin2_Germany") 2. Open CMD (Command Line Interpreter) 3. Run "m2 RootExtract.xml" 4. Be happy --> <Action type="extract" archivePath="C:\Users\Computer\Desktop\DivineWorld\pack\root" outputPath="Source" extractAll="YES" createXML="YES" xmlPath="RootPackGen.xml" /> </Buildfile> Jak się zaczyna " C:\Users " tam wklejasz ścieżkę do katalogi, w którym znajduje się plik który chcesz rozpakować. Zamykasz, zapisujesz... Przeciągasz plik Rozpakowywanie na plik m2 czekasz aż się rozpakuje... i wchodzisz w folder Source, GOOD! masz rozpakowany plik ! Tam edytujesz jakkolwiek chcesz... Co znajdziesz w folderze pack, jest opisane tu www.mpcforum.pl/topic/451446-tutco-znajdziemy-w-folderze-pack/ Wpisy... po rozpakowaniu, utworzył Ci się plik RootPackGen Otwórz go notatnikiem (polecam Notepad++), i tam masz wszystkie wpisy, na samym dole wklejasz to co podali ludziska w tematach, pamietaj o tym żeby nie używać tam spacji tylko TAB. Po tym wszystkim co chciałeś zrobić etc. powracasz do głównego katalogu packera, i przeciągasz plik RootPackGen na plik m2 I czekasz aż się zapakuje. Edytowane 24 Listopada 2011 przez RoronoaZoro arek8611 1 nie ma mnie tu Odnośnik do komentarza
arek8611 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) refresh gdy daje RootPackGen na m2 z plikami icon pokazuje mi coś takiego i się nie stwarza nowy plik z icon z notatnikiem i to 2 cos takiego mi sie pokazuje proszę o pomoc http://w89.wrzuta.pl/obraz/4c5QU9WSq7P/bla Edytowane 24 Listopada 2011 przez arek8611 ZAPRASZAMY NA SERWER DZIAŁA I JEST STABILNY Odnośnik do komentarza
RoronoaZoro Opublikowano 24 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 (edytowane) źle dodałeś wpisy, zważaj na TAB pamiętaj że na końcu musi być nawet drobka literówka przekreśli twoje edytowanie plików. @EDIT musi być tak: <file archivedpath="locale/pl/ui/windows/windows.dds" type="1"><!--[CDATA[extracted\locale_pl\locale\pl\ui\windows\windows.dds]]--></file> Przykładowy wpis, nie pisz Source tylko katalog rozpakowanego pliku @EDIT @DOWN nie zostawiaj pustych linijek, chyba to związku nie ma, ale lepiej żeby nie było pustych linijek ;] Edytowane 24 Listopada 2011 przez RoronoaZoro nie ma mnie tu Odnośnik do komentarza
arek8611 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 dobrze dodałem przed </Action></Buildfile>dałem enter i dodałem wpisy tak ze się zrobiła mi 1 linijka pusta i wkleiłem wyskoczyło mi coś takiego w konsoli ZAPRASZAMY NA SERWER DZIAŁA I JEST STABILNY Odnośnik do komentarza
arek8611 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 tera jak zapisywałem nie było tylko wcześniej bo jak bym wlepił te wpisy <file archivedpath="locale/pl/ui/windows/windows.dds" type="1"><!--[CDATA[extracted\locale_pl\locale\pl\ui\windows\windows.dds]]--></file> co ja mam z tym zrobić gdzie to wkleić ZAPRASZAMY NA SERWER DZIAŁA I JEST STABILNY Odnośnik do komentarza
arek8611 Opublikowano 24 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 refresh ZAPRASZAMY NA SERWER DZIAŁA I JEST STABILNY Odnośnik do komentarza
arek8611 Opublikowano 25 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2011 ref ZAPRASZAMY NA SERWER DZIAŁA I JEST STABILNY Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi