Eryk624 Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 hej mam problem chce postawić serwer dedykowany lecz muszę sobie zainstalowac na nim FreeBSD. i tu moje dwa pytania: czym się rózni FreeBSD 7.2 od 7.4? czym się różni 7.2 a 8.2? chodzi mi o instalacje + funkcje przeznaczenie plików: http://www.mpcforum....-serwer-metin2/ ftp://ftp.freebsd.or...ISO-IMAGES/7.4/ <-- FreeBSD 7.4 który plik pobrac? nagrac na plyte i z plyty wgrac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 niczym nie różni tylko jest nowszy jak widze nawet nie chce ci się poczytać cokolwiek na ten temat gdziekolwiek w necie , wszystko ci powiedziano w postach w poprzednim temacie a ty nawet nie ruszyłeś z miejsca i znowu pytasz dokładnie o to samo wersja dvd może najszybsza, zresztą po zainstalowaniu z którejkolwiek wersji iso będzie TEN SAM SYSTEM If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk624 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 nie chodzi o to ze nie chce mi sie poczytac ale nie ma nic... instalacja niby ma byc ta sama a to nic nie prawda... disc 1 disc 2 disc3? które mam pobrac ? by miec wszystko oczywiscie. robem nie denerwuj sie ale sie nie znam ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 napisałem DVD , discX to 3x CD które trzeba nagrac i zainstalować wszystkie po kolei przeciez ci napisałem co nie nagrasz to to samo co potem sie zainstaluje , z DVD bedzie najszybciej zainstalować , chyba ze nie masz stacji DVD tylko CD-ROM zwykły to x3 CD wypalasz If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk624 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 wiesz jaki jestem. chce być pewny... na DVD nagrywam: FreeBSD-7.4-RELEASE-i386-dvd1.iso.gz ? tylko najpierw musze to wypakowac i dopiero nagrac? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanZagłady Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 po kij nagrywasz na dvd <facepalm>. Szkoda zmarnowanego DVD. Wystarczyło tylko podmontować lol. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 w jakim celu to zrobić ? może mu to wytłumacz jak to takie proste i jaką ma w tym oszczędność ( płytka DVD kosztuje 1 zł ) on nie nie ma kompletnie nic jak tylko czysty dysk pod system i zero pojęcia jak nawet zainstalować cokolwiek If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk624 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 robie wszystko na poradnikach moze dla tego ale w tucie jest wersja freebsd 7.2 ja robilem na 8,2 a mogę pobrac chyba minimalnie 7.4 ;/ ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 już z ci pisałem, rób z byle jaką wersją bo kompletnie nie ma znaczenia jaką masz wersje FreeBSD , to te same pliki ten sam system tylko z uaktualnieniami zrób w ogóle cokolwiek i zainstaluj przynajmniej jakąkolwiek wersje systemu choć raz If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk624 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 kazda wersja systemu ma inna instlacje nawet szczegoly sa dla mnie wazne a w tutach tego nie ma ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 23 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 a co sie martwisz instalacją, jak ty sobie kompletnie nie radzisz z dowolną instalką zainstaluj po prostu cokolwiek, potem będziesz sie martwił czego brak i bez problemu dodasz w dowolnym momencie , nawet jak zainstalujesz wszystko przecież nie rozpiepszy ci systemu ani nie umożliwi postawienie serwera If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk624 Opublikowano 23 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 wiesz moja mysl byla taka ze jak jest jedno inne ustawienie nic nie ruszy i dla tego;/ ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eryk624 Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 mam pytanie czy ktos z was ma linka do tuta instalacji FreeBSD 8.2? ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 tak samo się unstaluje jak każdą inną wersje systemu a ty naprzyszłość czytaj do cholery dokumentacje i serwisy , wszystko masz tam napisane, wyjaśnione. pomoc też uzyskasz bez problemu http://www.freebsd.kie.pl http://freebsd.therek.net/handbook/ reszte stron masz w tym serwisie albo więcej na google PanZagłady 1 If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanZagłady Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Na PW pisałem mu o szukaniu dokumentacji , poradników w j.angielskim bo takowych jest mnóstwo. Widzę, że on się opieprza zamiast samodzielnie sobie radzić. Kompletnie jak małe dziecko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobeM Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 nie dziwił bym się jeśli było by wszystko po angielsku , wiadomo nie ogarnia języka angielskiego technicznego , ale dokumentacja polska jest prawie tak wielka jak w każdym innym języku , zresztą podałem linka do pełnej dokumentacji projektu po polsku ciekawe czy się doczekamy kiedy w końcu pierwszy raz postawi system , a tu tak prosto jest to zrobić . wrzucić tylko płytkę i zainstalować jak leci COKOLWIEK If you = stupid then insert(foot.in.your.ass) end if Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi