Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] czy tak można?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ! Mam pytanie, czy jeżeli założę serwer, a ktoś by mnie na tym przyłapał to czy dużo karę nakładają? Co z tym się wiąże? Odsiadka, kara pieniężna? To tak tylko informacyjnie, a teraz ile kosztują pliki od YMIRA czy jak on tam się zwie. Mam sporą kasę na inwestycję i jestem ciekaw. Proszę o powazne odpowiedzi, na poważny temat. Pozdrawiam

Opublikowano

YIMIR na pewno nie sprzeda ci praw do klienta i plików, tak naprawdę Yimir może zamknąć teraz każdy prv serwer i dać sprawę do sądu. Fajne jest to, że Ymiriowi się nie chcę i tego nie robią, chociaż może kiedyś :> (nigdy nie wiadomo)

Opublikowano

Robienie serverów jest zabronione ,ale każdy je robi.

Tyle serverów jest i jakoś nikt nikogo nie ściga.

Podobno miała powstać jakaś grupa która miała ścigać założycieli serverów

Co do ceny plików.Nie wiem ile ,ale raczej tyle nie masz . Przypuszczam że kilkadziesiąt tysięcy zł

Opublikowano

Cena to kilkadziesiat lub kilka set tys.

Duza poniewaz zarobki na serwer sa duze.

Taki np. iMetin2 ;)

Ale nie wierze w to ze bd scigac.

Za duzo ich jest, a i tak wszyscy je robia.

Opublikowano

Ymir może ma to w dupie, ale nie jest jedyna firmą która ma licencje na pliki. GameForge, TEC Interactive Z8Games i jeszcze jakaś od mt2 JP. Akurat SG wypowiadał się na temat i zapowiadali zamknięcie (dlatego zamknelismy nevrast) no i we włoszech zgasili 3 serwery.

sygna.png
Opublikowano (edytowane)

Niby jest zabronione ale jeszcze nie słyszałem żeby Ymir coś z tym robił. :D

Może czekają aż będzie dużo privów i masowe pozwy! :ninja:<3

@Tenma

Czyli to nie prawda że ktoś podyebał całą kasę i po-szedł!? :D

Bo ja do teraz znałem taką wersje (ale to tylko plotki)

Edytowane przez I�Snoopi

Pomogłem? Wejdź

http://www.pajacyk.pl/ i kliknij na brzuszek.

Opublikowano

Jednym słowem spora to suma kary by była? Bo słyszałem historie od rodziny, jak to chłopak sprowadzał nielegalne pliki i sprzedawał je. Łupał dużą kasę z tego i po 2 tyg wpadli do niego panowie w garniturach z CBA. Powiadomili o wezwaniu na sprawę w sądzie i zarekwirowali komputerek. Chłopak nie miał czasu nic zrobić o 6 rano :) . Co działo by się w tym przypadku?

Opublikowano

Nie wiadomo, co mam cię kłamac ? Na pewno więcej niż pliki kosztują. A kosztują dużo (koksz kiedyś pisał do gf i chyba chcieli 30k euro za licencje na raina (2006) Bez source, bez programów bez IS. Po prostu legalność na używanie rain. Dla przeciętnego szarego usera (czy też kolorowego, zaraz nie pisać ze takiemu xenoxowi się opłaca kupować) nie ma sensu kupywać plików. Nie ma zniżek nie wiem, ze max 4k graczy itp. Kupujesz pliki za grubą kase by grubo je inwestować.

sygna.png