Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Ostatnio mam pewien problem z wyborem karty graficznej, kompa mam już złożonego tylko brakuję mi karty:

- intel i5 2500k

- płytka AsRock (chyba dobrze napisałem :D ) P67 Pro B3

- RAM 8GB 2x 4GB GoodRam 1600MHz

- Dysk Samsung 1TB

- zasilacz XFX 550W

na początku myślałem (jak i inni polecali) zakupić HD 6950 ale ktoś mi podesłał ten artykuł

To jest ukryta treść, proszę

skoro 6950 jest prawie tak samo wydajna jak 5870 to nie wiem czy jest sens kupowania jej, a za bardzo na kartach się nie znam

chodzi o to żeby na kompie pograć w nowe gierki (w MW3 i może BF'a z kumplami, fajnie by było na full bez ścin ;p ) jak i żeby była bardzo dobra jakość w grafice i filmach HD

podajcie jakieś dobre karty graficzne pasujące do tego zestawu ale tak gdzieś do 1000zł (dobrze by było żeby nie przekraczały tego progu, ale ew. +/- 50/100zł wyżej mogło by być)

z góry dziękuje za pomoc ;]

Opublikowano (edytowane)

Ja mam procesor Intel Core i5-2500K 3.30 ghz, 6mb, LGA1155, 32nm, 95W, BOX 1i ci go polecam ; ) można go podkręcić co czytałem to do 4.2 ghz

Dysk Samsunga nie polecam często awarie kup sobie dysk seagate Brracuda 7200.12, 2.5", 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB CACHE

Mógłbym ci wszytko pozmieniać na lepsze ; D Ale naprawdę procesor dobry tylko drogi, a samsunga ci naprawdę nie polecam ;(

Edytowane przez Xaaze
Opublikowano

procek taki właśnie mam tylko nie pamiętałem dokładnego taktowania i innych pierdołek więc wolałem nie pisać na ślepo, a nie mogłem na szybko przypomnieć

dysk może się zmieni jeszcze ale się zobaczy, może nie będzie miał awarii

a głownie chodzi mi o GPU a nie o reszte, ale w każdym razie dzięki

Opublikowano
Dysk Samsunga nie polecam często awarie kup sobie dysk seagate Brracuda 7200.12, 2.5", 1TB, SATA/600, 7200RPM, 32MB CACHE

Gówno prawda.Samsung robi bardoz dobre dyski

Polecam Hd6850/6950

Opublikowano

Porownanie grafik HD5870 i HD6950. Rzeczywiście wydajność jest bardzo podobna. Mozesz kupic starsza, napewno wyjdzie taniej o okolo 150zl a wydajnosc bedzie podobna.

To jest ukryta treść, proszę

Jak chcesz przyspieszyc komputer to mozesz zakupic dysk SSD 64GB, tam postawic system a na samsungu mozesz zrobic sobie tzw. magazyn.