Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]? Nowa Mapa oraz Mob

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam All.

Mam WIELKI PROBLEM.

A mianowicie : Dodałem sobię ostatnio na serwer testowy (tylko dla mnie) mapę (Piekielne Katakumby) .

Gdy już wszystko zrobiłem tak jak trzeba i dostałem się na mapę po 1. Nie widziałem nieba było tak jakby zlane .

Po 2.W komnacie Bossa nogi mi się "zapadały" trochę w ten dywan co tam jest. xD nie wiem czy tak wszędzie jest ale jeżeli tak to OK .

3. Od czasu gdy się tam przeteleportowałem po 2-3 minutach mnie logło . Gdy się zalogowałem byłem w m1 .

A za drugim tym lognięciem od tego czasu na jakiej postaci bym nie był (nawet zrobiłem konto i postać testową aby sprawdzić czy może tamto się nie zbugowało) po 2 minutach przebywania na serwie wylogowywuje z serwera całkowicie . i Znowu loguję się , jestem 2 minuty na serwie i Log ;/

Czy te Logi to wina TEJ MAPY ???

A z bossem gdy go dodałem do clienta (Boss z Katakumb) i na serwer to jak wpisuje komende na jego przywołanie to wywala (???????????????????????? ?????? ? ? ? ?? ??) te znaki dobrze wam znane ;/

Czego To wina? Katakumb ?? czy czegoś innego ;/ i dlaczego może nie działać ten Boss?

Proszę o Pomoc i oczywiście soczyście xD wynagrodzę :D^^

Z góry dziękuję.

"Kiedy nie chcesz - szukasz powodów. Gdy chcesz - szukasz sposobów"

Opublikowano (edytowane)

Hmm ....

Zmieniałem parę server_attr i dalej nic ;/

a co z tym bossem ? i cała resztą?

@@EDIT!@@

Wgrałem inne server_attr i już nie loga tak często.

ale co z resztą?

Edytowane przez Xenore

Opublikowano

Napewno sprawdzę i dam znać

Opublikowano (edytowane)

Napewno w cliencie mam ten sam plik bo tyle samo waży (podmieniłem w razie czego i zaraz sprawdzę)

tylko że przedtem naprawiłem tego bossa (sprawdziłem na innym cliencie) i tam normalnie ten boss działał tylko że nie atakował tym atakiem specjalnym.

A co może być przyczyną tego logania?

@

Zmieniłem server_attr (sprawdziłem all jakie miałem)

Nie wiem czy to może przez to , że słaby komp ale normalnie nie ma żadnych lagów itp. a to jest serv do testów tylko dla mnie.

Tak normalnie to nie loga ale jak zaczynam coś robić z mapą to potem jak lognie raz to już zaczyna cały czas logać ;/

Znaczy np. jak jestem na poczatku katakumb to nic ale np. na przedostatnie piętro się teleportowałem i w takiej dziurze byłem (złe kordy) to zaraz logło ;/

P.S - Znasz może kordy na inne piętra na tej mapie katakumb? chodzi na początek każdego piętra??

@EDIT@@

Więc tak problemy wyglądają następująca :

Boss nie atakuje skillem specjalnym , nie jest agresywny (nie atakuje póki się go nie zatakuje) , po przywołaniu tego bossa po 30sec może po minucie loga z serwera - TO samo MAM Z MAPKĄ Devil's Catacomb po jakimś czasie przebywania na niej loga z serwera na początku katakumb jest to około 5-6 min . Np. na piętrze gdzie jest "Gwiazda Dawida" loga po minucie . Bardzo mi zależy na tej mapce bo bardzo mi się podoba . a nie chciał bym że gdy wgramy to z kolegą na serwer będą takie problemy z nią.

I teraz moje pytanka :

1.Czy potrafisz temu zaradzić w jaki kolwiek sposób?

2.Czy posiadasz tą Mapkę oraz Bossa u siebie i czy są także problemy z logami (Nie chodzi tylko o Bossa ale także o mapkę)

*3. Czy winą tego logania może być server_attr czy komp? Wiadomo jeżeli server_attr to na mapie wtedy logi ale logi także by bossie ;/ ??

@PUNKT DODATKOWY - Przeczytaj tylko wtedy gdy masz tą mapę na serwerze.!!

** Jeżeli posiadasz tą mapkę i nie loga ci nic mógł byś mi przesłać swoj server_attr (chyba że masz inny rozmiar mapy kordy itp. to chyba wtedy nie podziała?)

Jeżeli mi z tym Pomożesz będziesz PRoo , wylajkuję cię do końca życia . powieszę sobię kartę z twoim nickiem na ścianie ^^xD

Z góry dzięki . i proszę o wszelką pomoc z twojej strony (ale i nie tylko z twojej) chociaż liczę że to ty mi z tym pomożesz :P

Pozdroffionka dla ciebie xD :P

Edytowane przez Xenore

Opublikowano (edytowane)

Hm.. co do kordów to nie znam, znam jedynie kordy do komnaty bossa 74 1105

A z logami to nie wiem co masz ja dodałem katakumby i nie mam tego problemu (ani razu mnie nie logło)

Masz tu moje pliczki do serwera z mapą

To jest ukryta treść, proszę

Został dodany boss do komnaty smoka, jbc. możesz go usunąć.

Usuwasz zawartość boss.txt

EDIT :

Wyżej podałem ci download do katakumb z mojego serwera, sprawdź czy będzie działać.

Jeżeli nie będzie działać powiem ci na pw czy gg jak dodać na serwer (tak jak ja) i do clienta, to samo tyczy się bossa

pzdr ;]

Edytowane przez AbillMara
Opublikowano (edytowane)

Nie działa ;/.

Nadal Loga.

Zastanawiam się tylko dlaczego wszyscy mają to samo i innym nie LOGA a mi TAK/

@AbiliMara

Tobie nie loga . a mi loga. Czy to wina clienta , Serwera czy KOMPA?

Edytowane przez Xenore