Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tutorial] Kim Grać - Jak dobrze wybrać postać

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam! Ten poradnik pomoże nowym , którzy nie znają się na postaciach , może też pomoże dla graczy Metina nie nowym , którzy grali cały czas jedną postacią a może mają chęć zmienić

1.Sura

-WP

Postać jest połączeniem bodym z mentalem , ponieważ ma tak jak by aurę jako czarowane ostrze oraz silne ciało jako czarowaną zbroję. Na wyższych lv jes to jedna z najlepszych postaci do expa , świetnie radzi sobie w DT między 65-70+lv.

Ocena ogólna postaci według mnie: 8/10

-BM

Jest to jedna z najlepszych postaci do PvP , ponieważ ma ducha który sam atakuje przeciwnika oraz ma też ochronkę. Postać ma też silny skil , który jest nazywany ''strefką''. Na privach (prywatnych serwerach) najlepiej jest , gdy już Ci się nie chcę expić , wtedy zmieniasz na BM'ka , bonujesz sobie eq (nie musi być jakoś pro , wiele poradników znajdziesz jak bonować eq) Ta postać ma taki minus , że jest dość słaba do expa.

Ocena ogólna postaci według mnie: 7,5/10

2.Wojownik

-MENTAL

Jest to bardzo dobra postać do expa , jednak na wyższych levelach robi się trochę nudna (75+) do pvp też jest spoko , gdy wybonujesz sobie eq i zrobisz dobre skile wink.gif

-BODY

Dobra postać do pvp szybka, dynamiczna. Czasami jest tak , gdy masz dobrego berka walisz tak szybko , że Twój przeciwnik prawie wcale nie może wstać. Do expa jest trochę mniej lepsza , ja gdy pierwszy raz grałem w Metina (na PL'u) moją pierwszą postać był właśnie woj body wbiłem nim 61lv , był by większy ale mi go ukradli:( nie będziemy tutaj gadać o moim koncie tylko o postaciach:). Postać jest dobra na niskich levelach potem od 40lv musisz mieć dobre eq żeby mieć dużo defa , ponieważ będziecie padać w expie , lecz postać wymiata na wyższych levelach (75+).

3.Ninja

-DAGGER

Właśnie gram tą postacią obecnie , zawsze grałem surą oraz wojem. Postać jest szybka , szybko zabija potworki gdy expisz. Z konia bije się lepiej mieczem a z buta (nie z konia) bije się lepiej szyletami. Postać jest też jedną z najlepszych postaci do PvP , na wyższych levelach czasami dagger położy nawet BM'a.

-ARCHER

Nie grałem nim nigdy , ale powiem wam to co wiem. Jest do także dobra postać do pvp , ale do expa hmm.. dużego levela nim nie wbijesz , chyba że najpierw grasz daggerem a potem zmieniasz na archera..

Ocena ogólna postaci według mnie: 6/10

4.Szaman

-SMOK

Jedynie co grałem to na koncie siostry , powiem wam to co wiem wink.gif. Postacią nawet nawet dobrze się expi , do pvp trzeba mieć dobre wybonowane eq oraz dobre skile.

-HEALER

Nie grałem , ale opowiem to co wiem. Postać taka średnia do expa , ale do pvp jest też dobra , gdy grałem BM , nawet kiedyś healer mnie położył.

Edytowane przez Canold

Jeżeli masz jakiś problem i będę ci w stanie pomóc zapraszam na PW.   B) 

Opublikowano

bylo juz ale nie chce mi sie szukac by dac linka

poza tym body nie dobra postacia do pvp

jego szybkosc i dymika nic nie pomoga bo kazdy jak hit i skill mozna dosc latwo ominac

860331433165800174608.png

Opublikowano

Jak dla mnie bez sensu nic się z tego tuta nie dowiedziałem. Mi to bardziej na ocenę postaci i ich recenzje, wygląda.

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Opublikowano

Temat nie ma najmniejszego sensu ,gdyż każdy ma inne upodobania np:

Jeden lubi walczyć wręcz

Drugi na dystans

Metin o tyle jest zryty ,że nie ma więcej klas ;(

Opublikowano

Metin ma tylko 4 klasy to dupne jest ;d

Ale poradnik hmm , ładny dla początkujących .

Chociaż wydaję mi się żę taki temat gdzieś był na tym forum .

DAMN !

Opublikowano
-SMOK

Jedynie co grałem to na koncie siostry , powiem wam to co wiem wink.gif. Postacią nawet nawet dobrze się expi , do pvp trzeba mieć dobre wybonowane eq oraz dobre skile.

-HEALER

Nie grałem , ale opowiem to co wiem. Postać taka średnia do expa , ale do pvp jest też dobra , gdy grałem BM , nawet kiedyś healer mnie położył.

Po tych słowach zrobiło mi się ciebie z deczka żal ;]

Taki bezsensowny opis postaci napisze każdy który

Gra w metka kilka dni -.-

A ty?

Grasz w metka pewnie z 2-3miechy, masz pewnie z 30lv body

I piszesz poradniki? Ten syf w sadź sobie w d*p*..

Ocena: 0,5 / 10

Pzdr.

1343548143-U383429.png
ExKid FanART | Gold Member | ExMentor | ExMMT Recenzent | ProUser | Postmarker | Blue Member | Random 2k11!

Wszystko O Mnie:

Mój Fanpage:
https://www.facebook.com/Majken.Majki

Moje kawałki na YouTubie:

http://www.youtube.com/user/tvMajken/videos

Galerie:

- Moje Dema na YouTube
- Zwykła galeria Teksty/Dissy
Staż na Forum:
Wygrane Pojedynki - 128
Przegrane Pojedynki - 47
Remisy - 6
Tutoriale:
Mam ich 10 znajdziecie wszystkie na profilu.
Dziękuje że zaglądacie do działu: Pojedynki

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Jeżeli już nie umiesz opisać tego Archera, Smoka, Healer'a to mogłeś już tego nie pisać :]

Ogółem nie jest to najgorszy poradnik jaki widziałem :]

Dostaniesz 6/10

Opublikowano

I Poradnik przydatny... Komu ? Nikomu !

Było już na tym forum chyba z 15 razy i chyba 2 razy był podpięty. ;]

Tyle ode mnie na ten temat. ;]

Pozdrawiam.

//Zakaz reflinków

Opublikowano

Witam! Ten poradnik pomoże nowym , którzy nie znają się na postaciach , może też pomoże dla graczy Metina nie nowym , którzy grali cały czas jedną postacią a może mają chęć zmienić

1.Sura

-WP

Postać jest połączeniem bodym z mentalem , ponieważ ma tak jak by aurę jako czarowane ostrze oraz silne ciało jako czarowaną zbroję. Na wyższych lv jes to jedna z najlepszych postaci do expa , świetnie radzi sobie w DT między 65-70+lv.(Hahaha najlepiej wbić 75lvl gdyż możemy trutę założyć, nie wspomniałeś jaka jest do pvp ...)

-BM

Jest to jedna z najlepszych postaci do PvP(każda postać jest dobra do pvp tylko trzeba umieć grać :) ) , ponieważ ma ducha który sam atakuje przeciwnika oraz ma też ochronkę. Postać ma też silny skil(l) , który jest nazywany ''strefką''(może od razu stratosferką ? albo streffieniem ? jak juz to sfera). Na privach (prywatnych serwerach) najlepiej jest , gdy już Ci się nie chcę expić(to zdanie nie ma sensu :D ), wtedy zmieniasz na BM'ka , bonujesz sobie eq (nie musi być jakoś pro , wiele poradników znajdziesz jak bonować eq) Ta postać ma taki minus , że jest dość słaba do expa(Sam jesteś słaby , pewnie wbiłeś 40lvl Bm i teraz cfaniaka zgrywasz , prawda jest taka że po 75lvl expi się miodzio ).

2.Wojownik

-MENTAL

Jest to bardzo dobra postać do expa , jednak na wyższych levelach robi się trochę nudna(75+) (WTF ? Jaka nudna ? Ciekawe czy wbiłeś ten 75 zeby stwierdzić że jest nudna?) do pvp też jest spoko , gdy wybonujesz sobie eq i zrobisz dobre skile wink.gif

-BODY

Dobra postać do pvp (jak każda, ale gdy zrobi ktoś sobie nno,blok ciosów, odbicie ciosów, buffa z odbiciem i błogo, abs na miecze to leżysz i kwiczysz :) )szybka, dynamiczna. Czasami jest tak , gdy masz dobrego berka(czyli są też złe berki ?) walisz tak szybko , że Twój przeciwnik prawie wcale(to prawie czy wcale ? Bo się gubię !) nie może wstać. Do expa jest trochę mniej lepsza , ja gdy pierwszy raz grałem w Metina (na PL'u) (a grałeś drugi raz ?)moją pierwszą postać był właśnie woj body wbiłem nim 61lv (chyba 16lvl), był by większy ale mi go ukradli:( nie będziemy tutaj gadać o moim koncie tylko o postaciach:). Postać jest dobra na niskich levelach potem od 40lv musisz mieć dobre eq żeby mieć dużo defa , ponieważ będziecie padać w expie , lecz postać wymiata na wyższych levelach (75+)(Jak każda).

3.Ninja

-DAGGER

Właśnie gram tą postacią obecnie , zawsze grałem surą oraz wojem. Postać jest szybka , szybko zabija potworki gdy expisz. Z konia bije się lepiej mieczem a z buta (nie z konia)(a co ty Lech Roch Pawlak ? Na rowerze samochodem ? ) bije się lepiej szyletami. Postać jest też jedną z najlepszych postaci do PvP , na wyższych levelach czasami dagger położy nawet BM'a(czasami nawet to ja daje lubie to ! Takie dybanie , srutututu majtki z drutu).

-ARCHER

Nie grałem nim nigdy(A ja grałem nim , a po co opisujesz coś o czym nie masz pojęcia ?) , ale powiem wam to co wiem. Jest do także dobra postać do pvp , ale do expa hmm.. dużego levela nim nie wbijesz(nie pierdol ja wbiłem 67lvl na PL s1 archerem ...) , chyba że najpierw grasz daggerem a potem zmieniasz na archera..(i jaki to ma sens ? skoro dagger też dobry do pvp ? )

Ocena ogólna postaci według mnie: 6/10

4.Szaman

-SMOK

Jedynie co grałem to na koncie siostry , powiem wam to co wiem wink.gif. Postacią nawet nawet dobrze się expi , do pvp trzeba mieć dobre wybonowane eq oraz dobre skile.(Kiedyś jadłem kanapkę z dżemem nawet dobra ale jak się masłem posmaruje to trzeba mieć cukier ... )

-HEALER

Nie grałem , ale opowiem to co wiem. Postać taka średnia do expa , ale do pvp jest też dobra , gdy grałem BM , nawet kiedyś healer mnie położył(nie dziwie się).

Pogrubienie-Wyrazy których nowy gracz nie zrozumie .

Na czerwono zaznaczona zmiana osoby w jednym zdaniu .

O archerze i szamanie 0 (zero , null , ni huhu) wiedzy napisane tak na odpier....nicz z błędami składniowymi itp , według Ciebie najlepiej grać wojem body lub daggerem (fakt najłatwiejsze postacie gdyż żeby innymi grać trzeba umieć ...)

Jak dla mnie kiła i mogiła 1/10 .