Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, istnieje jakiś sposób na odblokowanie portów w programie uTorrent ? Chodzi oto, żebym mógł spokojnie sobie seedować pliki. Gdy robię Test w programie uTorrent ( na porcie 51507 ) otrzymuję komunikat "Port jest zamknięty (wciąż możesz pobierać)."

Internet mam podłączony poprzez kabel sieciowy bezpośrednio podpięty do modemu. Do modemu również podpięty jest 1 komputer lecz przez kabel USB.

( Modem ------> Płyta Główna, nie posiadam karty sieciowej )

Moim dostawcą internetu jest Toya.

Posiadam System Windows 7.

Płytę główną Gigabyte GA-M68MT-S2P.

Modem Scientific Atlanta DPC2100R2.

Opublikowano

po co cokolwiek ruszać, włącz UPnP w torrencie

modem jak widze tez jest routerem, w nim też należy włączyć UPnP

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano (edytowane)

ok, dziękuję. Mógł bym otrzymać jakiś poradnik jak włączyć UPnP w modemie ? Tak naprawdę wydawało mi się, że to tylko modem. I czy jest możliwość stawiania serwerów gier np. MineCraft, Counter-Strike itd. Bez żadnych programów typu hamachi ?

Jeśli chodzi o "Mapowanie portów UPnP" to mam tą opcję w utorrent włączoną.

Edytowane przez dawidson114
Opublikowano

masz instrukcje do modemu to sobie znajdź

możliwośc tak, tylko trzeba skonfigurować sobie NAT w routerze dla danego komputera, też wszystko w manualu do modemu pisze

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano (edytowane)

Właśnie w tej instrukcji gówno pisze.. Gdyby to była opisane nie pytał bym się o to wgl. na forum i nie zawracał wam głowy. Co do NAT.u może w google coś znajdę.

Pomijając to, że jak wchodzę na tą całą stronę http://192.168.100.1/ to mam wszystko po blokowane.

Niestety w instrukcjach i płytce zlazłem tylko konfiguracje TCP/IP pod 98/Me/XP ..

Edytowane przez dawidson114
Opublikowano

modemy kablowe Cisco raczej mają to do siebie że powinna działać ta usługa domyślnie i praktycznie nie powinno się nic już więcej w nich przestawiać

zresztą też mam podobnioe u siebie pod linuxem, żadne ustawienia routera czy systemu też nic nie daja ciągle pisze ze nie może udostępnić portu a torrent dział jak należy łacznie z sedowaniem , może nie od razu ale po jakimś czasie

przy włączonym UPnP raczej to normalne, program i system przy okazji i router same się do siebie dopasują niekoniecznie używając tego portu co masz ustawiony

jeśli przynajmniej ściąga to zostaw tak jak masz

zobacz , u mnie brak przychodzących połączeń a działa wszystko przez UPnP , i download i upload

post-150374-0-73531300-1321902655_thumb.jpg

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

No rozumie. Jakoś się z tym pogodzę ;). Tylko gryzie mnie to, że muszę się męczyć z hamachi oraz z tym, że jestem Nie dostępny na rożnych stronach z torrentami. ( Dostępny: Nie )

Opublikowano

no nie wiem czemu tak twierdzisz, ja problemu nie widzę. traker tylko nie pokazuje seeda

mi niby w trackerach mi nie zgłasza połączenia i seedu jak udostępniam , ale ściągają normalnie ode mnie mimo tego problemu jak udostępniam torrenta

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if