Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[X360][Pytanie] Jaki xbox najlepszy?

KickAssPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też jestem za Slimem :)

: . . . . . . . . .,'´`. ,'``;
. . . . . . . . . .,`. . .`—–'..
. . . . . . . . . .,. . . . . .~ .`- .
. . . . . . . . . ,'. . . . . . . .o. .o__
. . . . . . . . _l. . . . . . . . . . . . /
. . . . . . . _. '`~-.. . . . . . . . . .,'
. . . . . . .,. .,.-~-.' -., . . . ..'–~`
. . . . . . /. ./. . . . .}. .` -..,/
. . . . . /. ,'___. . : /. . . . . .
. . . . /'`-.l. . . `'-. .'........ . .
. . . ;. . . . . . . . . . . . .)-.....l
. . .l. . . . .' — ........-'. . . ,'
. . .',. . ,...... . . . . . . . . . .,'
. . . .' ,/. . . . `,. . . . . . . ,'_____
. . . . . . . . . . .. . . .,.- '_______|_')
. . . . . ',. . . . . ',-~'`. (.))
. . . . . .l. . . . . ;. . . /__
. . . . . /. . . . . /__. . . . .)
. . . . . '-.. . . . . . .)
. . . . . . .' - .. .....-`

Opublikowano

Slim. Ale jeżeli chcesz kupić Xboxa to polecam Arcade + dokupisz sobie dysk twardy i masz jak Premium lub Elite ( tylko owiele taniej)

If$Pomogłem = True Then click Lubie To

Opublikowano

Niby slim bo nowszy ale sam posiadam arcade mało zapłaciłem i jestem zadowolony 200 złotych w kieszeni na gierke miałem.

Twoim imieniem się pieszczę może by tak tobą jeszcze ? :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Slim jest najleprzy poczytaj:

Jako że zostałem zobowiązany opisać moje pierwsze wrażenia z używania wygranego w

konkursie polygamii Xboxa 360 Slim, właśnie to robię.Słowem wstępu trzeba przyznać –

nowy Xbox jest mniejszy, cichszy, ładniejszy, ma więcej funkcji – jednym słowem – jest

lepszy. Dlaczego? Przeczytajcie.

Mniejszy

Z tym nie można się spierać, figuruje to nawet w nazwie. Wbrew tej nazwie jest jednak

minimalnie chudszy, różnica to może parę milimetrów. Prawdziwa różnica tkwi w wysokości

- tutaj mamy do czynienia ze zmianą o jakieś 5 cm. Dla mnie to dobrze, że go nie

wychudzili, bo w porównaniu ze „slimką”, stary Xbox jest bardzo rozciągnięty, a co za tym

idzie – niezgrabny. Ogólnie rzecz biorąc, mniejszy brat jest o wiele ładniej zaprojektowany,

jest bardzo zgrabny i przypomina takiego sympatycznego niemowlaka. Naprawdę jest

ładny.

Cichszy

To trzeba usłyszeć! Wreszcie mam możliwość bezproblemowego grania w Mass Effecta i

słyszenia muzyki w tle! O ile staruch brzęczał jak koparka, to nowy jest cichutki i to tylko

dopełnia tą taką „lekkość” jego designu. Nie dość że jest (moim zdaniem) o wiele ładniejszy

od wszystkich innych konsol, to jest na dodatek równie cichy co PS3. Zresztą, sami

.

Bardziej funkcjonalny

Ja osobiście zmianę bardzo odczułem, bo przesiadłem się z Arcade’a. „Maluch” ma dysk

250 GB (ale Elite też, więc to pomijamy), ale, co najważniejsze ma wbudowane Wi-Fi. Od

razu was zapewniam, że plotki odnośnie słabego działania sieci bezprzewodowych to

bzdury, konsola łapie dużo sieci, tyle ile karta Wi-Fi do komputera. Nie ma na co narzekać,

no może tylko na to, że dysku tu nie wymienimy więc nie możemy mieć pięciu HDD i

zmieniać je w zależności od potrzeby. Ale z kolei – komu nie wystarczy 250 GB?

Bezawaryjny

Podobno ilość RRoDów (Red Ring of Death – błąd związany z przegrazniem się Xboxa 360)

jeszcze spadnie.To chyba dobrze, skoro już w Jasperach bardzo rzadko występowały. I co

by nie mówić, to nowy Xbox system oddawania ciepła wykorzytuje – jest naprawdę

cieplutki.

Otwory wentylacyjne są tak jak w starym – po bokach, ale ten najważniejszy otwór

przeniesiono z tyłu konsoli na górną „klapę”. Jest to pewna wada, bo musiałem zrobić

niezłe przemeblowanie w szafce od TV, ale cóż, coś za coś – dzięki takiemu rozmieszczeniu

Xbox jest krótszy.

Dodatkowym zabezpieczeniem jest to, że podobno slimka ma się wyłączać, gdy grozi jej

przegrzanie, więc nie ma się raczej o co martwić – nawet jak przesadzimy z temperaturą,

konsola powinna sama się chronić.

Taki sam

Te wszystkie zmiany to tylko hardware i „świat zewnętrzny” konsoli. Wewnątrz – nic się nie

zmieniło. System ten sam, gry te same, pad taki sam (choć ma ładniejsze analogi niż Elite).

Gry wcale nie chodzą szybciej niż na Jasperze, choć ma się takie wrażenie dzięki temu

„lekkiemu” designowi. Ale tak czy siak – Microsoft odwalił świetną robotę. Wreszcie koniec

gadania, że PS3 jest lepsze, bo jest cichsze, bo jest ładniejsze czy też posiada wersję slim

(choć trzeba zauważyć, że PS3 slim jest tylko 100g lżejsze niż stary Xbox 360). Nowy

Xbox jest Xboxem idealnym.

1326497561-U433938.gif

ilość postów:

`- 15-30[X]

`-30-45[X]

`-45-55[.]

`-55-70[.]

`-70-85[.]

`-100-200[.]

Opublikowano

Slim najnowszy.

Jak będziesz kupować to najlepiej w sklepie, który sprzedaje przez Allegro w zestawie z Kinect (o ile Ciebie On interesuje)

jest o wiele wiele taniej .....

A gwarancje masz jak w normalnym sklepie

o.O

Opublikowano

Oczywiście że najnowszy slim. W miarę tanio ,sam go mam i z dyskiem 250 gb , na którym mam zaistalowane gry xbox jest cichszy od wiatru :ninja:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

UP

Trochę Cie nie rozumie. W jednym temacie piszesz, że najlepszy jest Xbox 360 Slim z dyskiem 4 GB a tutaj, że z dyskiem 250GB. Musiałem napisać bo mnie to zaciekawiło :)

Gdybym to teraz miał kupić Xboxa to mocno bym się zastanawiał. Niby Slim lepszy, cichszy, mniej awaryjny ale każda przeróbka - 100zł. A znowu FAT nie jest najgorszy, niby głośno pracuje ale mi to nie przeszkadza :P , jeżeli chodzi o awaryjność to narazie się z nią nie spotkałem (a mam wersję FAT) no i dla mnie ważne - przeróbka 50zł max :D

darkness3.png

Opublikowano

Xbox 360 slim - czemu?

Lepsze zabezpieczenie przed przegrzewaniem, nie ma takich problemow z RRoD tak jak wersja fat, ladniej wyglada, nie ma problemow z rysowaniem plyt w napedzie, mozliwosc podlaczenia kinnect bez zadnych przejsciowek itp, wbudowana karta bezprzewodowa, nowsza konstrukcja, lepsze podzespoly, kompatybilnosc gier z werjsami na fat.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...