Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wezwanie

DragonMati

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.na stronie chomikuj zachomikowalem sobie pare plikow od innych osob i sie okazalo ze to nielegalne.dostalem wezwanie do zaplaty od kancelarii Pro Bono na dosyc duza kwote. i tu moje pytanie czy musze im placic czy to tylko jakis chwyt na zaroienie kasy?sorry za bledy ale jestem zdenerwowany

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

no nie wiem bo pisalo ze jak nie wplace to idzie wniosek do sadu

a zreszta zobaczcie strone tej kancelarii

www.kancelariaprobono.pl

1377199031-U370188.png

By Valky

Jeśli już wypowiedziałem się w temacie,a ty chcesz mnie o coś zapytać to CYTUJ MOJE POSTY.

Opublikowano

jezeli miales te pliki na dysku , to jednym slowom masz przejebane a jesli nie to chuj ci moga ;)

a nawet gdybys mial placic kare to nie robia takiego czegos prze kancelarie , np jakas firma sie wkurzy ze ciagle ich piraca to np. daje tam odpowiednim ludzi ok. 100tys. i oni lapia po ip ludzi sciagajacych np. jakis torrent , tzw. czarna pula. potem spisuja po ip wbita nachate o 6 rano , i jak znajda u cb nielegalne pliki to sie nie wyplacisz do konca zycia .

a tak jescze do tematu , to moze jakis walek albo jacys admini na chomikuj. A nawet jesli to dostaniesz max 1tys. za rozprzetrzeniane piractwa.

Tak btw. jak bys mogl wrzucil bys ss'a tej wiadomosci ? Bylo by lepiej kazdemu tutaj ocenic.

ravensygna.png
Opublikowano

Mcie tu to co mi przyszlo na skrzynke

Kancelaria Prawna Pro Bono Dariusz Puczydłowski

ul. M. Skłodowskiej-Curie 3/16, 15-094 Białystok

UWAGA!

Za pośrednictwem informacji umieszczonych na stronie domowej użytkownika (moj nick) na domenie internetowej www.chomikuj.pl ustalono i zabezpieczono materiał dowodowy do celów procesowych, że ze strony użytkownika (moj nick) dokonano bez zgody firmy Harbor Point Sp. z . – nielegalnego rozpowszechniania utworów, co wypełnia znamiona art. 116 ust. 1 i 2 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych, wg specyfikacji dostępnej pod linkiem

(link)

Działając w imieniu mojego Mocodawcy firmy Harbor Point Sp. z . wzywam użytkownika (moj nick) do zaniechania naruszeń związanych z rozpowszechnianiem utworów za pośrednictwem serwisu "chomikuj.pl" - bez zgody firmy Harbor Point Sp. z .. Niniejszym informuję, iż w stosunku do użytkownika serwisu chomikuj.pl - (moj nick) – Kancelaria Prawna Pro Bono wystosowała przedsądowe wezwanie do zapłaty, dostępne dla użytkownika pod adresem

(link)

Wyłączne informacje w sprawie można uzyskać pod numerem telefonu wskazanym w wezwaniu do zapłaty, do pobrania w załączonym linku.

PS. UWAGA, SKASOWANIE CHOMIKA W TEJ CHWILI NIC NIE DAJE! PRZED WYSŁANIEM WIADOMOŚCI MATERIAŁ DOWODOWY (PLIK I INFORMACJE O UŻYTKOWNIKU) ZOSTAŁ ZABEZPIECZONY I JEST WYSTARCZAJĄCY DO SKIEROWANIA SPRAWY DO PROKURATURY I SĄDU!

Z poważaniem,

Kancelaria Prawna Pro Bono

1377199031-U370188.png

By Valky

Opublikowano

No dobra oleje to,ale jak sie okaze ze to prawda to mam przerąbane do końca życia ;[

1377199031-U370188.png

By Valky

Opublikowano

@UP

Dzięki tym linkiem naprawde mnie przekonales

1377199031-U370188.png

By Valky

Opublikowano

To byly utwory muzyczne ?

Jak tak to wybucham smiechem, mp3 mozna trzymac na kompie ile sie chce , bo jak sie zapytaja to mozesz powiedziec ze pobrales bo chciales przesluchac i zobaczyc czy warto plyte kupic (mozna tak robic)

Wiec nie przejmuj sie tym

ravensygna.png
Opublikowano

tu wypowiedz jednego typka :

Anonimowy pisze... 48

Ja byłem u dostawcy internetu i mnie zapewnili że moje dane są zastrzeżone, a jakby je mieli udostępnić komukolwiek to by mnie poinformowali.

W tym pisemku jest informacja że postępowanie jest w toku. Mnie się wydaje że w postępowaniu jest tak że trzeba przesłuchać podejrzanego. Ja nie byłem wzywany na składanie wyjaśnień. Nie podpisujcie tych dokumentów bo to będzie ewidentne przyznanie się do winy!!! Ja idę do Policji z tym pismem.

A tu następna :

Anonimowy pisze... 52

Witam!

Również dostałam takie pisemko, z terminem płatności 700. Od razu było coś podejrzane, gdyż wszystkie papiery to po prostu kserokopie, żadnej pieczątki, podpisu. Po wyszperaniu tematu w necie, już wiem, żeby nic nie robić. A już na pewno nie podpisywać tego papierka.

Mam jednak właśnie pytania jak pozostali: czy zgłosić sprawę na policję, a może nagłośnić w tv?

Na razie czekam na rozwój sytuacji i będę obserwować tą stronę.

Pozdrawiam

Anja

Opublikowano

To byly utwory muzyczne ?

Jak tak to wybucham smiechem, mp3 mozna trzymac na kompie ile sie chce , bo jak sie zapytaja to mozesz powiedziec ze pobrales bo chciales przesluchac i zobaczyc czy warto plyte kupic (mozna tak robic)

Wiec nie przejmuj sie tym

srać. 5zł od każdej pobranej piosenki trzeba płacić :F

:makka: DajGrzdyla - s.56 Diumar  <3  <3

808911489533930136490.jpeg

Opublikowano

Dobra mam to gdzieś.Zobaczymy czy ktoś przyjdzie :E

1377199031-U370188.png

By Valky

Opublikowano

Ale cos mi tu smierdzi bo wszyscy pisza ze w tym wezwaniu pisalo o piosenkach disco polo a u mnie byly ebooki ;[

EDIT:

Wrzuce wam jeszcze to uprawnienie

http://kancelariapro...354193919d1.jpg

(tak to moj nick,wiem ze glupi ale zakaldalem to konto jakies 5 lat temu :D)

EDIT:

Możecie jeszcze zobaczyc to

http://forsal.pl/art...wa_i_placa.html

Kurcze tyle sie o tym naczytalem ze ciagle nie jestem pewny...

1377199031-U370188.png

By Valky

Opublikowano

No to takie małe info:

http://technologie.gazeta.pl/technologie/1,87232,10383968,Kancelaria_Pro_Bono_chce_do_20_tys__zl_od_internautow_.html

Zaraz sprawdzam chomika i emaila, może ja też mam zapłacić :D

kochamplastik.png
Opublikowano

Uno Kolesia nie ma na żadnej liście adwokatów lub radców prawnych

Duo Wszystkie zawiadomienia muszą przyjść listownie poleconym

Oczywiście dochodzą stosowne pieczątki i podpisy. Jezeli nic Ci w najbliższym czasie nie przyjdzie to to olej. Jak przyjdzie to Pc do pieca i lecisz odrejestrować kompa u dostawcy internetu. W końcu jak ktoś, może być Piratem jak nie ma czym ściągać :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...