Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Kilka bugów, problemów, proszę o pomoc.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam !

Postanowiłem wypisać moje, bugi, problemy z którymi sobie nie radzę osobiście. Proszę tylko nie odpisywać ogólnikowo bo to ani mi początkującemu ani nikomu innemu nowemu nic nie powie. Opis sprawy musi być dość dokładny. Nie zapominajmy, że nie pomagacie tylko mi ale także innym szukającym pomocy. No więc zaczynajmy.

1. Yangi na moim privku (dedyku, zaczynam moderować) nie lecą regularnie. Jak to się ma w praktyce? Bijesz moby, może nic nie wypaść przez 1 min, jednak gdyż już wypadną to w dość sporej ilości ok. 2kk-12kk.

2. Jak zwiększyć prosto i szybko drop itemów? Nie mówię o zabawie z każdym wierszem w tabelce w bazie bo to by zajęło wieczność. Wiem poradniki są ale jakie ja widziałem to tylko na drop yang, exp.

3.Jak dodać nowego NPC na mojego privka? Wiem tematy też są ale przez wszystkie miałem takie bugi. Jak dodałem linijkę w pliku npc.txt to po restarcie (oczywiście dodałem też do mob_proto) serw nie działał. Po podmienieniu pliku na stary wszystko ok.

4. Jak zrobić np. z instruktorów mocy, by pełnili też role NPC? (sprzedaż KU). Nigdzie nie mogłem czegoś takiego dorwać.

5. Nie działa mi świątynia hwang. Teleport do niej jest nie możliwy, nie działa. Prosze o odesłanie do poradnika (w wyszukiwarce wpisywałem bug świątyni hwang itd. ale nie dojrzałem).

6. Jakiś poradnik w którym jest opisane, jak dodać mapę zoombi.

Prosiłbym bardzo o sprecyzowane odpowiedzi iż ogólnikowe bardzo mi nie pomogą. Pozdrawiam z poważaniem Artur

@Edit

Dodam, że korzystam z plików SF Badar 2010, dlatego mam tyle problemów. Większość poradników pod raina :/

Edytowane przez czyzyk121

Dla fanów mc:

Opublikowano

1) - Zmniejsz ciut razy (częstotliwość zależy od gejma), jeśli nie wiesz jak to podaje link :

To jest ukryta treść, proszę

2) - Drop itemków jest w 2 plikach : mob_drop_item.txt i common_drop_item.txt . W nich musisz ustawić wyższą szansę . Podsyłam Ci topik z programem autorstwa Axora, który to uczyni :

3) - Ustaw se nowego NPC w mob_proto (z twojej wypowiedzi wnioskuję, iż już to potrafisz) następnie programem map pointer zaimportuj plik npc.txt i dodaj nowego npc . Jeśli nie wiesz jak podsyłam link do topika z map pointerem :

4) - W mob_proto zmień im w kolumnie "on click" z wartości 2 na 1, następnie dodaj ich w tabeli "shop" i dodaj itemki do "Shop_item"

5) - Najwyraźniej masz coś z linijką configu pt. "Map_Allow" . Dodaj do każdego "channelu" index tej mapy, podsyłam spis indexów map jak i tut o grocie (tam jest napisane jak dodawać indexy do config) :

6) - Mapkę zombie ? Każdą mapkę dodaje się tak samo, podsyłam link do topika z opisem :

P.S : Najlepiej wyszukiwać tematy na mpcforum przez google.pl :). Jak ?

O tak : "treść mpcforum.pl" np "map pointer mpcforum.pl" oczywiście wpisujesz to w wyszukiwarce google.pl

To w sumie na tyle, pzdr.