Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Odrazu pisze że nie było takiego poradnika. ja takiego nie zauważyłem poradnik pisany z nudów.

Typy Broni W Ca

W Combat Arms możemy wyróżnić 6 typów broni AR,SMG,SR,MG,Pistols,ETC

Bronie AR są średnie na bliskie odległości dobre na średnie odległości a słabo/średnie na dalekie odległości w zależności od broni.Niektóre AR naprawde mają dobre obrażenia i dobrą celność.Ar są najlepsze na średnią odległośc np.Strzelanie z respa do respa na Junk Flea lub na pojedynki w 1 z korytarzy na sector25.Ar to broń uniwersalna można ją ogarnąc każdy dystans jeżeli potrafimy nią grać.AR można podzielić na "2 grupy" Bronie które wymagają umiejętności gracza/I bronie które łatwo ogarnąć bez większego problemu. Bronie na skilla jak AK-47 są ciężkie do ogarnięcia lecz mają Arcydobre Obrażenia.Bronie Łatwe do ogarnięcia "no recoil" są proste do ogarnięcia z przyzwoitym DMG.Wiadomo że bronie typu AR które wymagają umiejętności posługiwania sie nimi są trudniejsze do ogarnięcia na każdy dystans.Lecz.. nie każdego AR'a możemy wsadzić do którejś z tych grup są inne bronie jak np.G36E która ma dobre DMG(nie tak dobre jak np.AK) i do ogarnięcia (nieco ciężej ją ogarnąc niż np.No recoila M4A1) lecz po paru dniach taką bronią jak G36E można ogarnąc każdy dystans i mieć dobre obrażenia w naszej broni.

Spis Broni AR z opisem każdej z nich.

To jest ukryta treść, proszę

Bronie SMG są najlepszym typem broni na bliskie dystanse na średnie dystanse wypadają średnio a na dalekie dystanse wręcz fatalnie.Ze scopem średnie dystanse można ogarnąć ale ciężko strzlać full auto na scopie z SMG.Bronie tego typu są zdecydowanie najlepsze na małe mapy jak Junk Flea.Na dalekich dystansach prędzej wróg nas zabije niż my jego używając SMG... Bronie SMG cechują sie wysoką szybkostrzelnością i łatwo je ogarnąc po krótkim czasie.Największą wadą SMG jest ich niski DMG lecz na bliskich dystansach często siadają headshoty.Są dobre na QR potrafią przytrzymać zombie na jakiś czas ponieważ takie bronie jak P90 czy PP-19 mają wiekszy magazynek.Na ft nie polecam za dużo trzeba strzelac w zombie żeby padł.

Bronie typu SR- Fenomenalne na dalekie dystanse fatalne na bliskie.Najważniejszą cechą jest to że powalają 1 strzałem (zdażają sie snajperki które powalają na 2 strzały jak np. MSG-90).Ostatnio w Modzie jest Sniper Only tam jednak odległość nie ma większego znaczenia lecz grajac All premited wiadomo że na bliskim dystansie mamy małe szanse na wygranie z osobą która ma np.SMG (chyba ze mamy pro refleks do strzału oczywiście tzreba trafić ^.-)Najlepiej grać snajperkami które powalają na 1 strzał.Doskonale sie spisują np. na Ghost Town/Snow Valley lecz każdy ma inne upodobania.Totalnie nie przydatna na trybach typu QR i FT.

Bronie typu MG są stworzone pod gre na FT. Maja 100 strzałów w magazynku dzieki czemu amunicji starcza nam na długo)Mają odpowiedni DMG (wystarczający żeby powalić szybko zombie),Na QR Mg są równierz dobre mi nie raz sie zdarzyło zabić zombie magazynkiem.Mg jest dobre na bliskie dystanse.Potrafi wręcz wycinac graczy na CTF na death roomie.Na średnie /długie dystanse nie sa dobre chyba że mają dobudowoany scope jak Mg36 które jest dośc dobre na średnie odległóści.Można dodać że bron nie jest mobilna (ciężka) lecz gdyby MG były lekkie inaczej by patrzono na ten rodzaj broni.

Pistols-Wiadomo pistolet...

lecz mimo że to tylko pistolety są bardzo ważne w grze.Można wyróżnić 2 rodzaje pistoletów (Pod DMG /Pod Szybkostrzelność)Najlepsze pistolety pod DMG to np. Desert Deagle/Anaconda Black które zabijają na 2 hity lecz ich magazynek nie jest zbyt obszerny w dodatku nie łatwo nimi trafić.Najlepsze pistolety szybkostrzelne to G23/G23SE i USPSe (moje zdanie) zabijają na 4-6 hitów bywa różnie zależy gdzie trafisz.(po trafieniu w głowe death na miejscu)

Takie pistolety jak USP są przydatne na QR czasem wystarczają do odepchniecia zombie i ucieczki przy czym są mobilne.

Na eliminationy stawiam na DMG lecz to zależy od tego jak kto gra..

Link: Nie ma spisu pistoletów ( o ile sie nie myle) będe starał sie zrobić i wypełnić tą luke

ETC-To granaty/gazy.wyrzutnie rakiet/Granatnik.

Bronie typu ETC najlepiej sprawdzaja sie na QR/Desert Thunder/Elimininationy.Najlepszym granatem do kupienia jest "czarny granat" od rangi SFC2. RPG/LAw (wyrzutnie rakiet) mają po 2 pociski które biorą ok.80hp zależy gdzie trafimy.RPG i LAW różni sie tylko wyglądem i szybkościa przeładowywania.M79 Strzela granatami podstawowymi ma 3 naboje lecz moim zdaniem to nie czyni go lepszym od wyrzutni ponieważ pocisk np. na QR nie doleci tak szybko w wybrany cel jak pocisk z rakietnicy.Kupa zabawy i dużo killów na QR.Z minami mozemy ogarniac podobnie do speca z M32/Claymorne

@down moim zdnaiem powinno być krótkie i treściwe scrn jakieś potem dodam

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

właśnie w każdym Twoim poradniku kolory doradzaja mi "nie czytaj tego".... Weź jakąś ładna czcionkę nie baw się kolorami jak 7 latek to na pewno zachęci ludzi do przeczytania bo póki co to....

sygnatura_old.png

| 2x Kidmod | Exmoderator | ExMPC Media Team | 3x Combat Arms Private | Banned | ExMPC Modder Team | Blue Member |

Opublikowano

@ czcionka czyli? Czytelna i tyle czy jakaś ozdobna..

Nie wiem czy jest sens robienia jakis napisów w gimpie itp poniewaz moim zdaniem liczy sie treść

681731482015096381754.png

Czytaj uważnie, masz Boga na linii.

Opublikowano

@ czcionka czyli? Czytelna i tyle czy jakaś ozdobna..

Nie wiem czy jest sens robienia jakis napisów w gimpie itp poniewaz moim zdaniem liczy sie treść

Tylko pamiętaj,że treść musi być czytelna,aby była coś warta.

No teraz już lepiej.Jestem w stanie przeczytać .

9368_gold.png

Opublikowano (edytowane)

Co do tematu to sie przyda.

A co do czcionki to rob moze to w gimpie albo zmien czcionke i zmien kolor albo ja pogrub w niektórych miejscach. Wyśrodkuj tekst.

Edytowane przez ziomalq12347

beznazwygr.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Combat Arms] O typach broni AR w CA