Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Dopiero zaczynałbym przygodę z systemem Linux.

System jest w pełni darmowy, a mimo to nie mogę go znaleźć nigdzie w internecie :(. Znalazłem pewne wersje, Ubuntu ale zajmuje ona około 700Mb i jest chyba w takim razie ograniczona, bo czytałem gdzieś, że pełna wersja zajmuje kilka Gb. Zna ktoś stronę, z której pobiorę w pełni wymiarową wersję Linux, najlepiej Ubuntu x64.

Za pomoc daję lubię :).

obraz24.png

Opublikowano

Bo to tyle zajmuje około 700mb... Ja ostatnio pobierałem.... potem musisz tylko iso na płytkę wypalić ;)

O co chodzi z tym programowaniem? Gdy programujesz, uczysz najprawdopodobniej najgłupszą rzecz na świecie, czyli komputer, jak ma coś zrobić.

Opublikowano

BackTrack to dystrybucja przeznaczona typowo do pentestów, a nie użytkowania na codzień.

Najbardziej newbie friendly będzie polski remix ubuntu, który pobierzesz z ubuntu.pl.

mjut.png
Opublikowano

Bo to tyle zajmuje około 700mb... Ja ostatnio pobierałem.... potem musisz tylko iso na płytkę wypalić ;)

Jesteś pewien? Ja już nie wiem na wielu stronach piszą o instalacji systemu i konfiguracji w zależności od zastosowania, a z Live CD to chyba nic nie zainstaluje i nie zapiszę ustawień?

obraz24.png

Opublikowano

linux w zależności od dystrybucji ma od 700 do 2 gb średnio , praktycznie do instalacji wystarczy 12 Mb i dostęp do netu , wszystko co jest i co robi instalka ściąga sobie

system co potrzebuje dosciąga sobei z netu , jeśli już nie potzrebuje usówa z systemu

co nie ściągniesz finalnie będzie ten sam system , dydtrybucja DVD ma wszystkie pakiety nagrane, mniejsze dociągają się same , w tym kodeki nie wolne które muszą być instalowane już na systemie i nie moga zawierać sie z żadną dystrybucją

wersje instalatora pod windows to ok 400 kb ;) , wez i zainstaluj najpierw z tego na dysku wirtualnym obok windowsa i nawety płytki nie trzeba wypalać

http://www.ubuntu.co...ndows-installer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png