Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jezeli sie kupuje item warty +12kamoli?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Też się zastanawiłałem. Ale wydaje mi sie że przez allegro

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano

@up haha ;D

@Top ja zawsze robiłem tak , zbierałem full gildie moją , jakies 99 lvl wszyscy nagrywali ja tez , i jak ktos oszukał był tempiony , i wgl a za +20 a jeden chodzi 10 zł 120 zł ;D

Opublikowano

shadowarrior już nie kozacz że masz 99 lvl, nie każdy jest tak mądry jak ty

MOBO: Asus Pro Gamer z97

CPU: Intel CORE i5-4690K                                                             CPU cooling: Arctic 7 Pro Rev.2

RAM: Corsair Vengeance Pro Red DDR3, 2x4GB, 2400MHz, CL11  GPU: nVdia GeForce 980Ti Matrix Platinum 6GB

SSD: Kingston SSD Now 2,5'' 120GB                                               HDD: Samsung 1TB

PSU: Corsair CX750                                                                                                  TOWER: IN WIN GRone Full Tower (black)

Monitor: Acer 24' K242HLABID + LG L1918S

Opublikowano (edytowane)

Za oszustwo nie ma bana, więc tam wyżej cicho jeśli się nie znacie...

Powodzenia w ,,zwerbowaniu'' GM'a... Żaden GM nie pomoże Ci w podobnych sytuacjach...

Wiesiekex najlepiej napisał i tak postąp, nie jest to 100% bezpieczeństwa ale coś jest.

Edytowane przez razor9012
Opublikowano

Nagraj to jak gameplaya jak oszuka to ma bana i oddaje ci przedmiot

Czemu piszesz takie bzdury!!!!!!Nikt nie odda przedmiotów handlujesz na własne ryzyko.nawet regulaminu gry nie znasz to już widzę twoje postacie w grze wszystkie skile na 20 na m1 weszły pewnie buhahahah.

Co do handlu np. ktoś item chce sprzedać za 20 kamoli to najpierw chce 8 kamoli ale wtedy może lognąć.Najlepiej samemu robić item na +9 i bonować.Są eventy gdzie dropią itemy do bonowania eq.

Opublikowano

Najlepiej nakrecac przebieg handlu.

Lub informowac sie na gg/ skype lub innych komunikatorach.

Jesli Cie oszuka i bedziesz mial dowod to ma problem ;)

Opublikowano

Toż przecież mówie żeby to nagrywać/nakręcać

Czemu piszesz takie bzdury!!!!!!Nikt nie odda przedmiotów handlujesz na własne ryzyko.nawet regulaminu gry nie znasz to już widzę twoje postacie w grze wszystkie skile na 20 na m1 weszły pewnie buhahahah.

Co do handlu np. ktoś item chce sprzedać za 20 kamoli to najpierw chce 8 kamoli ale wtedy może lognąć.Najlepiej samemu robić item na +9 i bonować.Są eventy gdzie dropią itemy do bonowania eq.

To pokaż twoją postać;o

image.png 

Opublikowano

Toż przecież mówie żeby to nagrywać/nakręcać

To pokaż twoją postać;o

Co ma piernik do wiatraka?Dzieci chwalą się postaciami i wszystkim.Co ma pokazanie postaci do tematu?To piszesz takie głupoty to zniżę się do twego poziomu i powiem to spotkajmy się w realu w 4 oczy to ci postać pokażę buhahaha.Co to tematu to pamiętaj że na forum metina 2 są tematy osoby zaufane w handlu.Przejrzyj tematy na oficjalnym forum metina 2.

Opublikowano

To jest kewstia zaufania. Jeśli oszuka to grozi mu ban. Najlepiej kupować od zaufanych gości.

Cytat z regulaminu metin2.pl

Oszustwo w handlu

Jest wielu graczy, którzy chcą stać się lepsi twoim kosztem. Takie zachowanie jednak nie łamie regulaminu. Poniżej znajduje się lista "pretekstów", które używane są najczęściej do kradzieży przedmiotów innym graczom:

Ulepszanie przedmiotów:

Jakiś gracz twierdzi, że jest w stanie ulepszyć twoje przedmioty bez ryzyka spalenia, podwoić ich ilość itd.

Nie dawaj mu żadnych przedmiotów!!! Prawdopodobnie to złodziej, który chce ukraść Ci twoje przedmioty.

Zła ilość Yang/Nieodpowiedni przedmiot

Jeżeli chcesz się wymienić przedmiotami, zaznacz odpowiednią osobę i otwórz okienko handlu. Po otworzeniu okna handlowego, wstaw swój przedmiot w odpowiednie miejsce. Poczekaj, aż twój kontrahent wystawi swój przedmiot. Jeśli wszystko sie zgadza, a druga strona anuluje handel bez powodu, prawdopodobnie chce Cię oszukać. Często jest tak, że oszust posiada dwa przedmioty, na początku pokazuje ten dobry, jednak później (bez wiedzy drugiej osoby) podmienia go na gorszy - właśnie po to anuluje handel (to daje mu możliwość podmienienia przedmiotu). Przykład: osoba pokazała zbroje na 42. poziom +7, kilka razy anulowała handel. Po zaakceptowaniu okazuje się, że zamiast zbroi +7 w twoim ekwipunku znajduje się ta sama zbroja, ale +0. Jeżeli druga strona wystawi zły przedmiot, a ty zaakceptujesz transakcję to niestety nic sie nie będzie dało zrobić.

PAMIĘTAJ! PRZED ZAAKCEPTOWANIEM HANDLU, ZAWSZE UPEWNIAJ SIĘ, ŻE PRZEDMIOT W OKIENKU TO TEN, KTÓRY CHCESZ KUPIĆ!

Handel może odbyć się również za pomocą Tobołu. Daj Tobół osobie sprzedającej przedmiot i poproś, aby wystawiła żądany przez Ciebie przedmiot w sklepie. Jest to najbezpieczniejszy sposób - nikt Cię nie oszuka.

Nie staraj się dokonać transakcji tak szybko, jak to tylko możliwe - właśnie na to liczy złodziej.

Nie śpiesz się, jeżeli sprzedający nie ma czasu to jego problem - jeśli mu zależy to poczeka.

Ewentualnie umów się na zakup przedmiotu później, kiedy będzie miał czas.

Umowy typu "Daj mi 50k Yang i twoją zbroję to Cię podexpię.' są na przeprowadzane tylko i wyłącznie ryzyko graczy.

Jeżeli ktoś próbuje Cię oszukać w taki sposób to niestety nic mu nie możemy zrobić.

Ustalenia typu 'Pokaż mi swoją broń/zbroję - przed kupnem chciałbym ją wypróbować. Zaraz oddam.' również są na ryzyko graczy.

Zanim zgodzisz się na takie coś, pomyśl o konsekwencjach. Nie każdy gracz robi to co mówi/obiecuje.

Za oszustwa na handlu nie ma bana ;)

Nie bywam już na forum, jeżeli masz sprawę wal na FB...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...