Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Przydzielanie RAM-u dla Minecraft

jojow

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym przydzielić więcej RAM-u dla minecrafta. Mam windows 7 64-bit i javę 64-bit. Nie da się przydzielić więcej ramu przez MCPatchera. Gdy uruchamiam minecrafta z modem WaterShader po przełączeniu na pełny ekran wyskakuje błąd "Out of memory...". Gdy uruchamiam gierkę przez MCPatchera przyciskiem "Test Minecraft" wszystko działa pięknie. Jak odpalić minecrafta w taki sposób jak robi to MCPatcher?

Opublikowano

Ściągnij sobie launcher od Geoninga i odpal go sobie ze skrótu .bat

W tym pliku

java -Xmx2048m -jar MinecraftLauncher.jar

Teraz 2 GB na JAve :)

Opublikowano

Teraz mam problem ze zmianą nicku. Minecraft działa normalnie już z 2GB. Gdy jednak chcę połączyć się na serwer mój nick ustawiony jest na "Player". Tak, ustawiałem nick na początku w launcherze.

• 1 rok później...
Opublikowano

kliknij prawym na Komputer>Właściwości>Zaawansowane ustawienia systemu>Zmienne środowiskowe i na Zmienne systemowe kliknij nowe i wklej to -Xmx2048m -Xms2048m to xmx2048m i xms2048m zmień jak chcesz np xmx4096m i w xms tak samo czyli xms4096m

Opublikowano

Patrz na daty, zamykam.

|| exLider Minecraft || exMPC Media Lider || exModerator Single Player || exModerator Lineage2 || exModerator 4Story || exModerator Tibia || VIP ||

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...